אלימות בבית

אלימות בבית

שלום, אני חיה בבית שהשפה בו נורא אלימה. מדובר באלימות מילולית על כל היבטיה: השפלות, קללות, גידופים וכו' אני הסובלת העיקרית מהאלימות שבאה מההורים שלי ואח שלי. אח שלי גם אלים פיזית. לא פעם הוא הכה אותי ומבחינתו זה הכי לגטימי בעולם. התקשרתי למשטרה כמה פעמים והם המליצו להגיש תלונה. זה מעשה נורא חריג במשפחה שלי הגשת תלונה. ההורים שלי , רק ששמעו על זה התחרפנו, ואבא שלי איים עליי שאם אני אגיד אז הוא מעיף אותי מהבית. בכל מקרה, המקרה האלימות הפיזי האחרון מצד אח שלי היה לפני כחודש - חודש וחצי. אני חושבת על לצאת מהבית כי אני תכף משתחררת, אבל יש לי בעיה מבחינת כסף, אין עבודה וזה לא פשוט למצוא דירה סבירה במחיר סביר ולצאת מהבית. אתם חושבים שאם אני יוצאת מהבית בקרוב אני צריכה להגיש תלונות על משהו שכבר קרה מלפני חודש וחצי ויותר (לא חד פעמי)? בכלל, כל הערות, הארות שיש לכם אשמח לשמוע. תודה לעזורים

s h o o s h a

New member
דימוי, ביטחון ותלות

מקריאת שתי ההודעות עולה בעיני דמות של אשה מאד צעירה שביטחון עצמי כמעט ואין לה והדימוי העצמי שלה נמוך, כמעט בגובה דשא. לא מנעת את ההתפרצות של הבחור שעובד אתך בצבא, (לא פירטת את הנסיבות שהביאו להתפרצות) ולא הבהרת לו באופן חד משמעי שיחדל מהתנהגותו, כאשר עלב בך. נותרת דוממת ושותקת, כמעט קפואה על מקומך. גם בבית, כאשר התקפי הזעם והאלימות המילולית מתרחשים, בין אם כלפייך ובין אם נגד מי מיושבי הבית, אינך מתערבת ואינך מנסה להפסיק את ההתרחשות אלא נדמה כאילו את מתאבנת. ממה את חוששת? לדעתי, כדאי ורצוי מאד שתצטרפי לסדנא אשר עוסקת בחיזוק הביטחון העצמי והדימוי העצמי (למשל, זו). כדאי שתלמדי באלו כלים עליך להשתמש וכיצד להשתמש בהם במצבים כמו אלו שתיארת. עליך ללמוד להיות אסרטיבית וללמוד להשתמש בתכונה זו. באשר לעזיבת הבית ומעבר לחיים עצמאיים- באופן עקרוני חושבת שנכון לעשות זאת מאחר ובגילך, אחרי צבא, מגיע הזמן בו על כל אחד להתחיל להתמודד עם החיים ה'אמיתיים'. אין הדבר אומר כי ביום בו תסירי את מדייך לא תשובי אל ביתך אולם בהחלט חשוב כי תמצאי עבודה שבאמצעותה תוכלי לקיים את עצמך ותצאי לחיים בזכות עצמך. הכיני לעצמך רשימת יעדים ומטרות אשר ברצונך להגשים ובכל פעם שתצליחי, סמני לידה
. הצבת יעדים מחד וטיפול בעצמך מאידך יעצבו אותך מחדש ולדעתי תבני אותך חדשה ומשופרת. בהצלחה

דווקא בצבא כן הגבתי

תודה על העידוד... רק רציתי להגיד שהייתי מאוד סבלנית עם ההוא מהצבא וביקשתי ממנו כמה פעמים שיפסיק להתנהג ככה ושהוא מתחיל להיות אלים... אבל הוא איך אומרים היה בקריזה והמשיך להשתולל.

למעלה