אלימות בבית .

אלימות בבית .

לפני שנים תופעת האלימות בין כותלי הבית היתה עניין של מה בכך . הורים היכו ילדים בלי להניד עפעף , מה שניקרא עניין של שיגרה . גיל הילד לא שינה , צעיר או מבוגר יותר . שיטה נורמטיבית , שיטה שהיתה קיימת בהרבה בתי אב . הכאות עם חגורות , מקלות ועוד אביזרים שהדעת איננה סובלת . בכלל כולם שיתפו פעולה אותם ימים עם כולם . אם היית מגיע לכותלי בית הספר כשפניך חבולים , כחולים , מה שניקרא בשפה היום יומית פנסים , המורים היו שואלים "עם מי נאבקת היום"? חברים ? כאילו שלא ידעו מאיפה זה צץ והגיע. ידעו גם ידעו . בכלל , אז אותם ימים חשבו שמכות הינן תרופה יעילה "להבנת יתר" היום אני מנסה להבין את המניעים לאותה אלימות , מנסה ולא מעכל . אני חושב על מחנות הגיטאות שדור אבותינו עבר , על הסבל הקשה שסבלו . אולי כל זה הניעה אותם לשיטת חינוך נוקשה ובלתי הגיונית כל כך. יתכן אבל לא מתקבל ! והיום ? איזה תירוץ יש להורים מכים את ילדיהם ? איזה לכל הרוחות ? איזה תירוץ יש לבעל מכה ? הוא הרגיז אותי ? היא הרגיזה אותי ? הוא לא עשה את מה שבקשתי מממנו ? אני חייב להודות , תופעות כאלה מוציאות אותי משיווי משקלי . לא רק שלא מקבל תופעות כאלה , לא רק מתעב אותן, הן מעוררות אצלי סלידה קשה . אני לא מעכל את הקלות הבלתי נסבלת של העונשים הקלים כל כך והבלתי הגיונייים כל כך הניתנים ונפסקים בבתי המשפט . אם היה תלוי בי , עבריינים מכים היו עפים בפסק דין אחד ויחיד לכלא לכיוון אחד ללא יציאה וחנינה למען יראו ויראו . אני תקווה שתופעת האלימות תפחת ואולי יבוא יום והיא תעלם מחיינו . מספיק גם בלי זה שיש לנו צרות בארצינו . יהונתן 38 .

התופעה של "אנשים מכים"

בדרך כלל נובעת מהיותם ילדים מוכים. זו בעיה פסיכולוגית, שאותם "מכים", עושים את המעשה הנפשע, לאו דווקא במודע. לכן, חושבת, שתופעה זו, היא תופעה שחייבים לעקור אותה מהשורש, וזה אומר מבחינתי, טיפול יסודי בצורה של טיפול פסיכולוגי לאותם האנשים. מי יתן ובעיה זו תיפתר מהעולם!!

י פ ע ת

New member
מצטרפת למחאה נגד .....

גם אני מצטמררת מתופעות כאלו, זה פשוט עושה לי רע .בעיקר כשמדובר בילדים חסרי ישע שנופלים קרבן לתיסכולים, הורים שמעולם לא למדו לחנך בדרך אחרת, להשתמש בכלים אחרים כדי לחנך את ילדיהם ועקב בורות זו עושים טעויות בחינוך ויוצרים עוד דור מתוסכל עם חסכים של חום , אהבה, כבוד לגוף ולנפש. אני משתדלת לפנות לגורמים מתאימים מיד כשנודע לי על התעללות קשה , זה המעט שניתן לעשות כדי לסייע לחסרי ישע אלו. מי שמתעלם ושותק הריהו משתף פעולה עם אותם מתעללים !!!

תופעה מסוכנת אבל מטופלת !

תופעת האלימות נגד חלשים היא תופעה שיש להוקיעה . תופעת אלימות נגד ילדים חסרי ישע מעוררת צמרמורות בכל פעם שאני נתקלת בהן . קשה למגר תופעות כאלו שמתחילות בבסיסן בשורש . היום בניגוד לעבר לפחות מנסים לטפל בבעיה ולא מטאטים אותה מחתחת לשטיח . משרד הרווחה מטפל בבעיה (אולי לא מספיק טוב ) אבל מטפל . המשרד מוציא ילדים ממשפחות אלימות ומעבירן למשפחות אומנות . הנושא מאוד , מאוד רגיש וכואב . יעלה .

שני 35

New member
מכת מדינה !

בין כל המכות הניחתות עלינו במדינה ( טירור , תאונות דרכים ,כלכלה ) אין ספק שמכת האלימות תופסת תאוצה . לא עוד אלימות ששייכת לאסקולה הנמוכה , שכבות חלשות . אפשר לראות את האלימות חוצה מעמדות , חוצה שכבות . תופעה שלא מתמודדים איתה בכובד ראש . מתי כן ? כשנגמר ברצח , רק אז שואלים איך ? למה ? הכל כבר מאוחר . צריך להתעורר לפני שיהיה מאוחר ! שני 35

אני גם מצטרפת למחאה כנגד

אלימות... אבל למרות כל "הסיפורים" על האלימות יש עדיין מחדלים בשירות הפסיכולוגי ובמשטרת ישראל. עדיין לא מטפלים בזה כיאות ועדיין מטאטים מתחת לשטיח עד שהעניין לא מגיע עד כדי רצח או אלימות ממש ממש קשה יש אוזלת יד מצד הגופים. היום מקלים עם הפושעים הללו גם בעניין אלימות וגם בעניין אונס... העונשים שהעבריינים הללו מקבלים ממש מגוכחים והחקירות שעוברים המוכים/ות יותר קשות נפשית מהעונשים של הפושעים. המדינה שלנו מתעסקת בשטויות ומעדיפה מהדברים החשובים להתעלם לא פלא שהמדינה במצב ירוד כמו היום. שבת שלוםםםםםםם

למעלה