אלימות בבית הספר

• פותח הנושא lonin
  • פורסם בתאריך

lonin

New member
אלימות בבית הספר

מה עושים כאשר הילדה בכיתה ו' מאויימת באופן קבוע על ידי בן כיתתה ולא מוכנה שאנחנו ההורים נתלונן על כך? היא טוענת שאז יגידו שהיא מלשינה והיא תהיה חשופה לאלימות רבה יותר. תודה מראש על ההתיחסות.

פלגיה

New member
שאלתם אותה מה היא מציעה לעשות בכל זאת?

אני חייבת להודות שיש משהו בדברי הילדה, כי אם בית הספר לא יידע לטפל היטב באלימות - באמת התלונה רק תחמיר את המצב. אבל מצד שני, אי אפשר ללכת לבית הספר באווירת טרור מתמיד.

נסו לחשוב איתה על דרך לפתור את הבעיה הזו.

מנסיון עצוב עם אחי - היה ילד שהציק לו וכשההורים שלי התלוננו - לאחר שאחי ביקש שלא יעשו זאת - הוא חטף מכות , בעיטות, שברו לו 2 שיניים ועוד.... בתור אמא אני לא יודעת מה הייתי עושה - אבל הייתי מחפשת דרך שתקל על הבת שלי ותמנע אלימות בעתיד.

צימעס

New member
אוי, דצמברית, זה סיפור נוראי!

אני לומדת ממנו שכן צריך היה להתערב, אבל באופן הרבה יותר תקיף ויחד עם הגנה על אחיך.

נכון.

וכשיש סימני אלימות מול הבת שלי - אני לא שוקטת על שמרי ובודקת את דרכי הפעולה היעילות ביותר לאור הנתונים (מי מפעיל אלימות, פעם ראשונה או לא וכדומה...)

Sun Hello

New member
עידוד חופש

המצב נשמע לא נעים בהחלט. אולי לטווח המיידי כדאי שהיא תספר לחבר\ה שלה, שאולי יוכלו לעזור יותר ולא ייחשבו כמו הורים (ואז לא יקראו לה "מלשינה"). ולטווח הארוך: בבתי ספר חופשיים יותר יש פחות אלימות. את יכולה לחפש על זה חומר. את יכולה לקרא על זה בספר "סאמרהיל", ולראות גם את הדוגמא של בית-הספר רוגוזין.

Galel

New member
אפשר תגובה לא פוליטיקלי קורקט?

תסלחי לי שאני לא מתייפיף לרגע: בשביל מה יש אחים גדולים או אבא? מגיעים בסוף הלימודים, שהילדה תראה מי זה הילד, לוקחים את הילד הצידה, ומחדירים בו פחד אלוהים (לא צריך אלימות). אם הילד עושה את זה שוב...טוב נו...אז כבר באמת אנחנו נכנסים לאיזור שונה לגמרי. חשוב לא לשכוח 2 דברים: את מבוגרת, ובהכרח מפחידה יותר מהמורה , גם אם הוא לא מראה. ו2 - תמיד אפשר לבדוק את האופציה של לפנות ישר אל ההורה (אם בכלל יש עם מי לדבר שם). ולגבי כל שנה בדצמבר: זה סיפור מזעזע , פשוט איום, אני לא יודע מה הייתי עושה בתור הורה, אבל בתור אח גדול לאחות קטנה, הייתי תופס אותם ומרביץ להם כהוגן. אני מתנצל אם אני נשמע אלים, פתאום תפסתי כמה אלימה ההודעה הזו יוצאת - אני באמת לא בנאדם אלים, ואני מעדיף להתחמק מריב מאשר לריב אותו, אבל משהו באיומים ובמכות של ילדים פשוט מרתיח לי את הדם, ואני חושב שצריכה להיות מדיניות של ZERO TOLERANCE בכל מה שנוגע לזה בחינוך בגיל הצעיר... ותסלחו תסלחו תסלחו לי על משהו מאוד לא נחמד שאני אומר - אם ילד גדול מספיק להרביץ, הוא גדול מספיק גם לחטוף... גלאל. נ.ב: כמובן שאני לא מדבר על ילדי גן, ששם הילדים בגיל הזה רק לומדים איך להתנהג...אבל כיתה ו' זה ילד בוגר שכבר יודע שאסור להרביץ...

Extra Garlic

New member
מסכים איתך ב 100 אחוז, גם אני

אח גדול לאחות, למרות שהיא עוד בגן... אני לא מתאר מצב בו אני הרשה שהיא תיסבול בכל צורה שהיא, באמת שאין משהו שמרתיח אותי יותר מאשר פגיעה בה מכל סוג שהוא.

N o o b

New member
רגע,"בן" או "בת".אם זה בן אז GALEL צודק.אמא מ

מספיקה,לא צריך אפילו אח. בת,זה סיפור אחר.

אחשל

New member
אי-אלימות או התנגדות לאלימות../images/Emo35.gif

כהורה זו אחת הסוגיות שמאוד מטרידה אותי - איך הילדות שלי אמורות להתמודד אלימות (מילולית ואולי אפילו פיזית) שתופנה נגדן? אינסטינקטיבית אני מתחבר מאוד לתגובה של Galel, אבל זה מיד מעורר חשש - הריתרחיש כזה יכול בקלות רבה להידרדר לאלימות קשה יותר, הן של המאיים כלפי הילדה, והן של אנשים שהילד המאיים יביא מהצד שלו, כדי להתגונן. ממלחמת ילדים "קטנה" זה יכול להתפתח לאלימות קשה בין הורים שי יודע איך תסתיים
למרות החשש הזה, אני חושב שאסור לעבור בשתיקה על התנהגות אלימה. התעלמות, השתבללות ובריחה רק מעצימים את המאיים, התוקפן, ומחזקים את תחושת הכח שלו. צריך לעמוד מול אלימות ולהתנגד לה
חשוב להבהיר לילדה את ההבדל בין הלשנה (למשל על ילד אחר שמעתיק במבחן), לבין התגוננות מפני התוקפן הזה, ודיכוי האלימות באשר היא. שאלה לעצם העניין - במה מתבטאים האיומים שמופנים כלפי הילדה?

eynav br

New member
מה אוכל להגיד בתוך מישהי שעברה את זה

וקרה בדיוק כמו שכל שנה דצמבר כתבה, לא תמיד במכות אבל גם מילולי כואב. פנינו למנהל, למחנכת, היועץ ידע מזה וכלום לא קרה.

יותר מזה

אני זוכרת מקרים שהמחנכת עצמה קראה לתלמיד שהתלונן מלשן, ומקרים נוספים שהמחנכת באה בטענות לקורבן בסיפור כי את המתקיף היא חיבבה יותר. למדה איתי בחטיבה ילדה שהייתה שק החבטות של השכבה והמחנכת לא רק שלא פעלה בנדון, היא עוד טענה שזו אשמתה כי היא "דורשת את זה" (ואת זה היא אמרה בשלב שחלק מבני השכבה כבר הגיעו למצב של הטרדה מינית ומעשים מגונים, כאילו שזה משהו שילדה בת 12 רוצה ודורשת).

פלגיה

New member
אוי, כמה עצוב לשמוע

אנשים טפשים יש בכל מקום, חבל שגם במערכת החינוך.

חוסר אונים כזה מצד הורים

תמיד מצליח יופי להעביר אותי על דעתי (טוב, עכשיו זה במיוחד קל). באמת לא ברור לכם מה לעשות?!

למעלה