אלימות בבית הספר, טרור והפחדות

ראשית ברכות על הפורום

אני מזועזעת עמוקות למשמע הסיפור. בימים אלו, בגבור גל האלימות העכור השוטף את מדינתנו, אני מוצאת עצמי מתפלאה על התמיהה העולה בציבור: ברור שחברתנו תהיה שורה באלימות. הרי זה מתחיל בבתי הספר. הירושה שהילדים זוכים לה היא ירושה של תרבות הדחקות, אינטרסים, וכסת"ח.... כיועצת וותיקה אני שנים רבות נלחמת בתחנות רוח מקומיות ואזוריות. שנים בהן אני ניתקלת במחנכות ובמנהלות אשר עושות הכל כדי לשמור על מיקומן במערכת, בכל חשבון, כאשר טובת הילד איננה הראשונה במעלה אשר לנגד עיניהן. תמימות עגומה היא לחשוב שמכתב, תפוצתו תהא אשר תהא, יזיז מישהו מכסאו המכובד, כל שכן יועצת בי"ס/מנהלת/מחנכות. לעיתים נדירות בשנות עבודתי נתקלתי באנשי חינוך אשר הפשילו שרוולים וקמו ועשו מעשה של חינוך אמיתי בבית ספרם. חייבת לציין שאף אחד מבתי הספר הנ"ל לא ממוקם בשכונות "טובות"... אם לא יתאגדו ההורים בחזית אחידה, חזקה, נחושה ומאורגנת, נגד העוולות והנטישה אשר נוטש אותם ביה"ס, לא יזוז דבר. זהו ניגוד אינטרסים עבור המנהלת, היועצת, ושאר הנוגעים בדבר מבחינת מערכת החינוך...

שילה1

New member
הצעה מעשיתףךתגבר את כל מחלקי הנוער

במשטרה. להחזיר את תפקיד,עובדת הסיעוד והמניעה, בכל אחד מהמחלקים,עובדת סוציאלית או פסיכולוגית בהכשרתה,תפקיד שנעלם בשל חוסר תקציב. לתגבר את כל משרדי השיטור הקהילתיים בחוקר נוער. תקציבים?הכשרה? בעייה של המשטרה. לנו כאזרחים משלמי מיסים-מגיעות גם זכויות!

לשילה

אין ספק שאת צודקת שצריך לתגבר את מחלקי הנוער בעובדות סוציאליות. (שיקחו על עצמן טיפול בילד הנפגע בילד האלים בהורים ) למי מפנים את הדרישה ?

שילה1

New member
לדובר/ת המשטרה באזור מגורייך

או למפכ,ל המשטרה,או לשר.נרה לי כי יש גם,כמובן,אתר באינטרנט.

ליוכבד

כאמא קשובה שעוקבת מה הולך עם ילדי -ברורה לי מאוד הבחנתך שבשכונות "טובות" למנהלות וליועצות קשה יותר לטפל באלימות . והסיבה העקרית היא שבשכונות אלה ההורים בטוחים שהם יותר חכמים מהמנהלת ומהמורות . כשבשכונה פחות מתוחכמת מורה מרים טלפון הביתה ומתלונן אני די בטוחה שההורים מקבלים את דבריו. בשכונות "טובות" אצל חלק ניכר מההורים כשהמורה מרימה טלפון להורים לדווח על מעשה של ילדיהם - מאחר וההורים כמובן יותר חכמים מהמורה ויודעים יותר טוב ממנה כל דבר- ישר הם מתכחשים למה שהיא אומרת . הילד לומד שאפילו שהמורה מאיימת שהיא תדווח בבית זה לא מזיז לו כי במילא ההורים לא יאמינו למורה . כך עובד הטיוח והילד לומד שההורים תמיד לצידו ויגוננו עליו לא חשוב מה הוא יעשה -ולו מותר לעשות ככל העולה על רוחו.

מאד מעניין

אותי לראות להיכן מתפתחים הדברים במבחינת ר פ א ל ה ו- עצי הצפצפות. אני מוכנה לתרום עצות ממני ומקולגות באם אכן תתאחדו קבוצה של הורים, ותרצו לעשות מעשה.. מאחלת לכם המון בהצלחה (תזדקקו לה), בעיקר למול הפוליטיקה ותרבות האינטרסים שאתן עתידות לפגוש. תחזקנה ידיכן

למעלה