אלימות בבית הספר, טרור והפחדות

s h o o s h a

New member
אלימות בבית הספר, טרור והפחדות

מצרפת קישור באישור הכותב לשאלה שהועלתה בפורום שכן בפרדס. נשמח לתגובותיכם.

ר פ א ל ה

New member
אני אמא בביה"ס הזה...

יש לי בן שלומד בכיתה הזו בדיוק.... מצרפת העתק מכתב שנשלח לתפוצה נכבדה, בצינזור שמות, כמובן. ביה"ס מחפש דרכים לטיפול בכיתה זו.... הצעות תתקבלנה באהבה.

שלום לך אמא יקרה

לצערי, אין לי הצעות לטפל בכיתה הזו. אבל, אני רוצה להציע את עזרתי. זהו אינו שם המשתמש הרגיל שלי כיוון שאת השם הרגיל המון מכירים.. כתבי לי מסר עם כתובת מייל שלך או כל דרך התקשרות אחרת. אשמח לעזור בכל שאוכל. בהצלחה!

atidih1

New member
לו היה אפשר

אין שינוי מעצם הדברים הנאמרים כאן בשכנות לידיעה החמורה. מכאן, בנוסף לעצות בדבר הופעת "מצילה" (רעיון טוב להביא את הדבר בפניה) לו היה לנו סנטור הייתי מבקש שיצא חוק שמחייב ח"כים (הלא הם נבחרו ע"י הציבור...) לקרוא כל חומר בעיתונים וגם באינטרנט הקשור למצוקות הציבור וגם להיבחן על כך. עתידי המנחם

מה שהטריד אותי מאוד בסיפור הזה

איך זה שההורים לא חשו דבר -אם הילדים תחת הפחדות מכיתה ב' ? מבינה את הכעס העצום של ההורים שחשבו שהם שולחים את הילד למקום בו שומרים עליו . אבל כנראה ההורים צריכים להתפקח ולהיות עם אצבע על הדופק לגבי שינוי התנהגות אצל ילדם ,ומידי פעם לבוא לבקר בבית הספר או בדרך הביתה. בהרצאה על אלימות שהייתי בה שבוע שעבר אמר לנו שמרצה ללכת לראות גם היכן בני הנוער מבלים ועם מי .

שילה1

New member
עצות לאמא רפאלה:במישור החינוכי

(זה חינוך זה????)פנייה למנהלףמפקי אזורי,ולשרת החינוך.הכל בפקסים. הצעה:לפזר את ילדי הכיתה בין שאר הכיתות,או להוציא את המעורבים מבית הספר.(מבינה שזו חטיבת ביניים,חינוך חובה ויש בעייה.9 חובתך כאם וכאזרח:תלונה דחופה במשטרה.האמיני לי שאחרי "טיפול" של מחלק הנוער ברמת גן,הדברים לא יחזרו.כן-לנערים ייפתח תיק פלילי,ילכו לקצינת מבחן,ולהבא ישקלו מעשיהם.(ואגב,מבחינת החוק מדובר ב"חבלה חמורה"ולא ב"תקיפה"רגילה..) ובמישור הפרסומי:צרי קשר עם עיתונאי במקומון שלכם.למען יפורסם הסיפור,כולל ראיון עם מנהל/ת בית הספר. והעיקר-איחולי רפואה שלמה לילד,והמון המון אהבה!

ר פ א ל ה

New member
אכן פנינו למשטרה

לילדים נפתחו תיקים, והם רותקו ל"מעצר בית" לשבוע. שניים מהם לשבוע נוסף. ברמת-גן אין הפרדה בין חטיבות הביניים ליסודי, ולכן לא ניתן לפזר את ה"כנופיה" בין כיתות אחרות או להעביר בי"ס... המשטרה אכן לקחה את העניין ברצינות, והם יום יום חוקרים את ילדי הכיתה, נמצאים בביה"ס, ומזועזעים מעומק שתיקתם של הילדים. עפ"ר נמצא כי הילדים כל כך רגילים להתנהלות החברתית הזו, עד שאינם יודעים להבחין בין מקרים אסורים למקובלים. ביה"ס מחפש אחר מפיץ המכתב כאילו כאן בעייתו הגדולה של ביה"ס. ההרגשה והרכילות הן שהנהלת ביה"ס מטפלת בנושא באופן שטחי, ולא מתייעצת עם גורמים חיצוניים. המשטרה הרי עורבה בעקבות תלונת המשפחה (של הילד הנפגע), ולא היתה זו התערבות של ביה"ס. המנהלת עודכנה ע"י מס' אמהות לגבי הקורה בכיתה, ולגבי האלימות הגואה בה, אך פטרה אותן ב"מטפלים בזה בתוך ביה"ס"... שלושה ימים לפני המקרה האחרון הנ"ל הוזהרה המנהלת ע"י אחת האמהות שהאלימות ממשיכה וכלום לא השתנה. גם אותה פטרה המנהלת ב"יש כאן פסיכולוגית של ביה"ס, ואנחנו עובדים איתם על זה".... למרות דיווחים על מקרים חמורים של התעללות בילדים בכיתה, מעולם לא טרחה המנהלת להרחיק ולו ליום אחד את הילדים הנ"ל, ויתרה מזאת: הורי הילדים עצמם עד היום עדיין מנסים להפעיל לחץ על משפחת הילד ועל ביה"ס "להחליק" את העניין ב"סליחה"..... מאשימים את המחנכת בהכפשת שמם של ילדיהם (זאת קודם למקרה האחרון)... ונותנים למעשה גיבוי מוחלט לילדיהם. אני מבינה את התמיהה העולה לעצם זה שמכיתה א' מתנהלים כך הדברים. אך מכיתה א' אלו אותם הורים, ואותה מנהלת..... ללא גיבוי של אלו, לא היו יכולים ילדי אותה "כנופיה" להגיע לאן שהגיעו.. מובן ש-4 ילדים אינם יכולים לשלוט על מערכת שלמה, אלא אם כן המערכת בדרך זו או אחרת - מגבה אותם.

שילה1

New member
הפרעות ההורים ונסיונות שכנוע

לבטל התלונה?זו "הדחה בחקירה"-תלונה מיידית במשטרה,והם ,יש להניח,ייעצרו! ובנוסף-היכן וועד ההורים? למה לא משביתים את בית הספר לשעתיים? והמנהלת-האם מודעת לעובדה שפניתם או תפנו למפקח,שמעליה? ואסיפת הורים באותה כיתה? מה קורה אצלכם?כל כך רקןב???

לפי מה שאת מתארת

גם המנהלת לא מבינה את הנזק שבאלימות (רק חשוב לה לטייח) וגם ההורים של הילדים האלימים לא מבינים שהם רק מזיקים לילדיהם . אינני יודעת מה עוזר מעצר בית ביחוד כשההורים מגבים את ילדיהם -צריך לחנך את הילדים האלה מחדש . כלומר שאר הורי הכיתה צריכים להתארגן ולדרוש מהמנהלת לשלוח ילדים אלה לקורס נגד אלימות ורצוי שגם המנהלת תעבור הדרכה בנושא. אני יודעת שברמת-גן יש עובדות סוציאליות ששיכות לאגף הרווחה בעיריה שמפעילות תוכנית אחרה"צ לטיפול בילדים אלימים -אולי כדאי לערב אותן בסוגיה.

ר פ א ל ה

New member
אכן תגובתך מדוייקת

לאופן שאנו (מס' אמהות) חשות. נכון לאתמול, עדיין תשובת המנהלת לגבי אופן התארגנות ביה"ס לטיפול בנושא היתה: "הזמנו הרצאה נגד אלימות, וגם הזמנו שוטר קהילתי שיסביר לתלמידים נגד אלימות". לבכות.

שילה1

New member
מצחיק ועצוב.רפאלה-האם בית הספר גדול

אם כן-משרד לשוטר הקהילתי,עם ימים ושעות . נוכחותו לבטח תרתיע! ואגב,יש נסיון טוב בנושא זה באחד מבתי הספר שקרובים אליי.

s h o o s h a

New member
יד חזקה

הדברים שאת מתארת גובלים בפשע. מנהלת בית הספר שאינה משתפת פעולה עם ההורים של התלמידים אלא מנסה 'להחליק' ו'לטייח' את האירועים ראויה שתופסק עבודתה באופן מיידי! קשה לי מאד להבין כיצד קבוצה כה קטנה של תלמידים מצליחה להשליט כזה טרור על מערכת כל כך גדולה. (אלא אם מנהלת בית הספר בעצמה נתונה תחת איומים של הורי התלמידים האלימים ובני משפחתם). לדעתי חובה לערב כל גורם אפשרי בנושא ולהרחיק את הילדים האלימים, מנהלת בית הספר וכל גורם אחר שקשור לנושא עד אשר תמוצה החקירה וימוצה הדין עם האשמים. וכדי ליישם את אלו על כל ההורים להיות מאוחדים וחזקים ולא להסכים לכל פשרה בנושא. אם צריך- לסגור את שערי בית הספר. במקרה כזה, לדעתי, כל פעולה חריפה היא לגיטימית, במיוחד לאור העובדה שבריאות הילדים נתונה בסכנה!

ר פ א ל ה

New member
אכן

דעתי כדעתך. לחלוטין. אלא שכמו שאמרתי: כדי שקבוצה כזו תשלוט מכיתה א' עד היום (כיתה ז') נדרשת מערכת שלמה של גיבויים, שחלק ממנה הם ההורים בכללם. מסתבר שאדישות ההורים היא בהחלט מרכיב בהווצרותה של האפשרות למקרה כזה. נראה כי אינטרסים כאלו ואחרים עולים על כל שיקול חינוכי/תרבותי אחר: ביה"ס הזה הוא קרש קפיצה לתיכון מקובל ורצוי ברמת-גן (אהל שם) ונראה כי להורים חשובים יותר ציוניו של הילד מאשר איכות חינוכו...

שילה1

New member
בריאות ובריאות נפשית.אולי יש לסגור

את בית הספר לכמה שעות? עם עיתונאים,חדשות מקומיות בערוץ הטלויזיה המקומית,וכל מה שקשור. היכן ועד ההורים בתמונה?

ר פ א ל ה

New member
ועד ההורים

הטלפון האנונימי אשר דיווח כי ידיו של הנער נשברו במהלך לינץ' נעשה למעשה אל הועד, ערב למחרת המקרה- ביום ב'. אף אחד מהועד לא ראה לנכון לדווח על כך באותו ערב (השיחה התקיימה בשבע בערב) להורי הילד הפגוע, למחנכת, או למישהו בכלל. רק למחרת בבוקר אחת האמהות מהועד צלצלה למנהלת ביה"ס וסיפרה לה על השיחה. חייבת לציין שאותה אם מהוועד ביקשה מהמנהלת כי לא תסגיר את העובדה שהטלפון נעשה אליה, ערב קודם. המנהלת הצהירה שבאותו יום - ביום ג' - נכנסה אל ביה"ס שיחה אנונימית... המשתמע: הוועד לא מוכן להיות מעורב.... טפשים.

כלום לא חשוב ? כלום ??? איזה בי"ס ?

אולי תגידי כאן לאנשים - איזה בית ספר מתנהג כך ? אולי זה בי"ס מוכר ? שיהיה מוכר לכולם!! מה, הגזמתי ? אולי לא ? נראה לי שמשהו רקוב בממלכת דנמרק !!! רקוב, אמרתי ? כבר מזמן צריך להיות ברמת חובב... זה מסוכן ברמת ההקרנה הסביבתית. לא כך ? היי רפאלה - אולי ההורים יכולים ליזום שיחת הורים ? כדי לדון בבעיה החמורה הזו ? וכדי להחליט, שביה"ס חלשלוש, אבל הוריו אמיצים ? או... שזה אולי מסוכן מדי לילדים ? תגידי - הם בכלל יכולים ללמוד ? איך רמת הציונים בביה"ס ? זה בטח לא ממש בשמיים. איך הקשר בין ההורים האחרים (לא של הכנופיה) ?

שילה1

New member
זה המצב?להחליחף את ועד ההורים,

באופן מיידי! כן-לערוך מהפכה של ממש,לטובת הילדים הלומדים בבית הספר. רפאלה!את מתארת מצב איום ונורא!

לרפאלה ולכלום לא חשוב -צחוק הגורל

הבוקר בני סיפר לי את הסיפור הזה ועל הילד שנמצא במעצר בית . כלומר אני פה מתכתבת אתכם מזה יומיים וזה קרה בכיתה של בני. לשמחתי בני מתרחק מהחבורה הנפלאה של "המקובלים" מכיתה א' . אבל אתם צריכים גם לנסות להבין את המנהלת ואת המורה שמשיחות שנהלתי עם שתיהן שבוע שעבר אני יודעת שהן מנסות לטפל בעניין -אבל מאוד קשה לטפל באלימות כאשר ההורים רק מגוננים על ילדיהם ולא מוכנים לשתף פעולה ואפילו לא מוכנים להקשיב. ומהבן שלי אני יודעת לספר לכם שהילד האלים יש לו חברים שמגוננים עליו -וכל פעם שרוצים להעניש אותו על מעשה שהוא עשה בכיתה אז חבורת המגוננים מודיעה למורה שהם ראו שהוא לא עשה זאת . ושאר הילדים מעדיפים לא להתערב ולא לצאת "שטינקרים" . אז ראשית כל נראה לי שאנו צריכים לתפוס שיחה בארבע עיניים ,ולראות איך שלושתנו יחד (לא צריך את שיתוף הועד ) דורשים לטפל יסודית בעניין. בדיוק אמרתי לבן שלי הבוקר שלדעתי מעצר בית זה פרס לילד -לא הולך לביה"ס משחק כל היום במחשב- איזה מין עונש זה ? ולכן אני חושבת שצריך שיהיה גורם במשרד החינוך שיהיה אחראי לנושא האלימות וברגע שידווח לו על אלימות בבי"ס ,הוא יכנס לטפל בנושא בביה"ס באופן יסודי.

למעלה