אלים לפי סטארגיט

[TNT]

New member
אלים לפי סטארגיט

אני שמח לראות שהפורם התעורר אז הנה עוד דיון שאני מקווה שישתתפו בו הרבה. סטארגיט מתיחס למטולוגיה המצרית העתיקה כפי שכולנו יודעים מה שאני חשבתי זה למה אין התיחסות גם לאלים מתרבויות אחרות ??? היה נחמד עם היו עושים שבתקופות אחרות היו חיזרים אחרים בכדור הארץ שנכנסו למטולוגיה של אחד העמים. היה פרק על כוכב מוגן שבו האסגרד הציגו את עצמם כאל מי יודע אולי האלוהים מהתנ"ך הוא בעצם אסגרד?? או קדמון? ומה אםכל האלים היוונים?

זה לא לגמרי נכון כי היו אלים

מהפנתיאון הסיני, לא זוכרת איך קראו לו אבל זה היה בפרק ההוא שדניאל הסתנן לשם והיה צריך הליות העבד של האל הסיני הזה, וחוץ מזה יש גם אלים מתרבויות המזרח התיכון הקדום. שמישהו יעזור לי עם השם של האל הסיני ההוא!!!

[TNT]

New member
זה סתם פונקאי סיני

לא היה אל כזה בתרבות הסינית

De fire

New member
תשמע.. זה פותח יותר מדי אפשרויות..

אולי בסדרת/סדרות הבת..

טים ג

New member
יש מלא יחס למיתולוגיות מכל העולם

אלה שאני זוכר : מצרים : אפופיס, רע, נירטי... כפי שציינת מלא עובדי אלילים/ויקינגים (לא יודע איך קוראים להם): אסגרד (מקום בו אלים חיים) וכל האלים הקשורים יוון: לוקי (זה שמביא את המוות) דתות מודרניים (יהודות/נוצרות): SATAN, היה את הפרק עם הכוכב האדום. בודהיזם : כבר הזכרתם את Lord Hue. והכי חשוב יש בפרק הראשון של העונה הזאת (7) את אחד מהשבטים הנעלמים של בני ישראל. כידוע לכולכם
שמצאו את דניאל שהוא היה ללא בגדים. אז הם קראו לא "ערום". קיצר יש התיחסויות לכל המיתולוגיות הידועות לקהל הרחב.

[TNT]

New member
אבל אף פעם לא קישרו אל מסוים

מכדור הארץ לחיזר מסוים (חץ מאילים מצריים) היה נחמד לעשות איזה פרק על איזה חיזר שהיה זאוס או אולי איזה פרק שקושר את הטיטנים לגזע כל שהוא

טים ג

New member
אבל

אני חושב שהם כן עשו את זה. למשל SATAN היה גאולוד (SATAN זה לא אל, אבל זו ישות כוחנית המתנגדת לה' במיתולוגיה הנוצרית), לוקי(מיתולוגיה יוונית או מהוויקינגית(לא זוכר) היה אל שלוקח את הבני אדם לצד השני) היה אסגרד. הנה דוגמה לחייזרים הקשורים לאל מכדורה"א.

aשרון

New member
../images/Emo42.gifהיה איזה פרק.................

היה איזה פרק אחד(לא זוכר מאיזה עונה), שהם מצאו סרקופוג בפירמידה של שבט המאיה בפרו. הייתה שם איזו אלה שהתעוררה משינה של אלפי שנים, יותר מזה לא זוכר. מישהו יכול להרחיב?

MajorGad

New member
בפרק הזה..(פרק 13 עונה 1)

הם מצאו את חתחור, אלת האהבה של מצרים. דבר זה בא להראות לנו שהגואולד שלטו על כל כדור הארץ ולא רק על מצרים העתיקה. חתחור באותו הפרק השתלטה בעזרת קסמיה על הגברים בSGC (למעט טיאלק האחד והיחיד) וכמעט הפכה את אוניל לג'אפה. בסופו של דבר הבנות וטיאלק הצליחו להשתלט בחזרה על הSGC.

De fire

New member
סליחה! ומה זה ת'ור? חיפושית זבל?../images/Emo8.gif

הוא ממש לא מצרי.

Tolan

New member
ממש לא נכון

האסגרד הם מהמיתולוגיה הנורדית (וויקינגית כמו שאמרו פה מקודם), הרי יש את ת'ור שאפילו הראו אותו כוויקינג לפני שגילו שהוא חייזר. אפילו השם שלהם "אסגרד" זה מושג מהמיתולוגיה הנורדית, אני חושב שאסגרד זה המקום בו האלים גרו (ת'ור, אודין, לוקי, בולדר...) ומידגרד זה המקום בו בני האדם גרו. כך שהסדרה כן התייחסה למיתולוגיות חוץ מהמצרית.

[TNT]

New member
טוב נו

כנראה שראיתי פחות פרקים ממה שחשבתי מהעונות הראשונות

MajorGad

New member
יש ויש!!. כולל כמה ספוילרים "קטנים"

ולא רק התייחסויות לאלים אלא גם למושגים מהמיתולוגיות האחרות. האלים הטובים, או כפי שדניאל הגדיר אותם בפרק 9 עונה 1, "האלים המשתמשים בכוחם על מנת "לצ'פר" את בני האדם" לקוחים מהמיתולוגיה הוויקינגית: האסגרד - אסגרד זה המקום בו יושבים האלים הוויקינגים. ת'ור - הוא אל הברק הוויקינגי. פרייר - אל השמש והגשם במיתולוגיה הוויקינגית. לוקי - אל השקר במיתולוגיה הוויקינגית. היימדאל - אל האור במיתולוגיה הוויקינגית. למעשה כל האסגרד שפגשנו בהם והכרנו את שמם, שמם לקוח מהמיתולוגיה הוויקינגית. בנוסף, הבליסקנר, ספינת האסגרד המופיעה בפרק 6, עונה 2 ואותה ספינה שפוצצה ע"י ס"ג-1 היא מרכבתו של ת'ור במיתולוגיה הווקינגית. ה"פטיש של ת'ור" (פרק 9 עונה 1) הוא הפטיש שדרכו ת'ור היה יורה את ברקיו במיתולוגיה הוויקינגית. האלים הרעים, או כפי שדניאל הגדיר אותם באותו פרק "האלים המשתמשים בכוחם על מנת להעניש את האדם" לקוחים מהרבה מיתולוגיות, המיתולוגיה הכנענית, המצרית, המיתולוגיה ההודית, המיתולוגיה היוונית, המיתולוגיה הבבלית ועוד. מהמיתולוגיה המצרית: אנוביס, אפופיס, אוזיריס, חתחור (Hathor), רע (סטארגייט הסרט), הרו-אור (שמו המצרי: הורוס), סתש (Seth, פרק 2 עונה 3), איזיס, אימחותפ (הוא היה בונה הפירמידות הראשון, לא ידוע לי אם הוא היה אל, אבל הוא הופיע במיתולוגיה המצרית). בנוסף לכך, אבידוס זו הייתה עיר במצרים העתיקה. הספינות אם של הגואולד הן בצורת הפירמידות בגיזה. שומריו של אפופיס לבושם בצורת נחש כי צורתו הייתה צורת נחש במיתולוגיה. כנ"ל לגבי האלים השייכים למשפחת רע-חתחור-הורוס שהם בצורת עוף דורס כי צורתו של הורוס במיתולוגיה המצרית היא כצורת עוף דורס ולפי סטארגייט רע וחתחור הם הוריו של הורוס (יש לשים לב "שבמציאות" אוזיריס ואיזיס הם הוריו של הורוס). בנוסף, קב הוא המקום במיתולוגיה המצרית אליו ברח אוזיריס לאחר שסתש התחיל לרדוף אחריו. מהמיתולוגיה הכנענית - הגואולד בעל (כן, כן הזה שחצי מהבגרות בתנ"ך היא אליו) והגואולד מות. מהמיתולוגיה היוונית - הגואולד קרונוס, אבי אלי יוון. (אם תשים לב בפרק 1 עונה 5, הכיסא שעליו ישב קרונוס כתוב עליו באותיות יווניות!) מהמיתולוגיה הבבלית - מרדוך. בנוסף, זיגוראט זה מה שנחשב למגדל בבל המפורסם מהתנ"ך. "The eye of Tiamat" "תיאמת" זו היא תיאמת שבה מרדוך נלחם ובמלחמה זו נוצר העולם לפי סיפור הבריאה הבבלי, "אנומה אליש". מהמיתולוגיה ההודית - נירטי וקאלי. המיתולוגיה הסינית - יו היה המלך הראשון של סין.

MajorGad

New member
תוספת קטנה.. (ספוילרים)

הערה חשובה: תגובה זו היא לפי דעתי האישית, אין בכוונתי לפגוע ברגשותיו או באמונותיו של כל מי שיושב פה. בכוונה תגובה זו היא תגובה נפרדת מההודעה הקודמת שרשמתי מכיוון שהיא מבטאת את דעתי האישית. אשמח לתגובות להודעה זו. לפי דעתי, הקדמונים עוצבו "בצורת" "האלים" (או שמא אני אגיד אל?) המונותיאסטיים. כפי שלאלים המונותיאסטיים אין צורה והם מופיעים בשלל דרכים בתנ"ך, ברית חדשה וקוראן בין השאר כהילת אור כמוהם גם הקדמונים שהם מופיעים כהילת אור גדולה כשהם מופיעים. האלים המונותיאסטיים מסוגלים להופיע בכל מקום במרחב מבלי להגיע לשם באופן "גשמי" כמוהם גם הקדמונים הצצים לפתע במקומות שונים מבלי שהם בעצם "הגיעו" לשם. לדוגמא, דניאל בפרק 6, עונה 6, אורלין פרק 3 עונה 5 ואומה דסאלה בפרק 21 עונה 3. בנוסף, כפי שהבנו מכמה פרקים שבני האדם נוצרו בצלם הקדמונים בתנ"ך הרי כתוב "כי בצלם אלוהים נברא האדם" או כפי שאלוהים אמר באחד מהפרקים הראשונים בבראשית "נעשה אדם בצלמנו ובדמותנו". הקדמונים, כלומר הAscended מופיעים כיישויות כל יכולות, לדוגמא אומה דסאלה בפרק 21 עונה 3, ששולטת בכוחות הטבע על מנת לגרש את כוחותיו של אפופיס ולמנוע מס"ג1 ובראטאק מוות וודאי כשהיא עוצרת את הStaff Shots שנורו לעבריהם, דבר שהוא על-אנושי ובלתי רגיל. מכל אלה, אני לפחות מסיק כי יוצרי סטארגייט עיצבו את הקדמונים בצורת האלים (אל) המונותיאסטיים. הם נתנו להם "צורה" לא ברורה, הם נתנו להם יכולות על טבעיות כחלק מ"טבעם" ובני האדם נוצרו בצלמם ובדמותם.

[TNT]

New member
לומד תנ"ך האא?

יפה יפה רוצה לעשותלי עבודה על בריאת האדם? בקשר למה שאמרת על הקדמונים שהם מעוצבים כאלים הרשה לי רק להזכיר לך שלפני שהם הפכו למה לישויות הם היו גולמיים קמוני וכמוך פחות או יותר(כנראה יותר). הגיוני באמת שאנו בני האדם נוצרנו מהם בצורה זו או אחרת אבל לא נראה לי שהם יצרו אותנו יתכן שבני האדם הם צאצאים של הקדמונים בצורתם הרשונה רק שאיך שהוא משהו נעצר באבולוציה. ככה שבעצם זאת תפיסה שונה מהתפיסה המקראית שלפייה יש אל אחד כל יכול והאדם קיבל רק קמצוץ מה"צלם" דבר ראשון לא מדובר באל אחד שנית לא מדובר באלים ובני אדם בדרגות שונות באופן מהותי אלה. ההבדל הוא רק בשלב התפתחותי. הקדמונים התפתחו למה שהם וגם דניאל התפתח להיות ישות וגם ראינו שישות כזאת יכולה לחזור לדרגה של בן אדם. אגב אני לא אומר פה כלום כדי להתווקח אלה רק קדיי להרחיב את מה שאמרתה. נ.ב. אני יודע שיש לי המן שגיאות כתיב אבל ממש אין לי זמן וכוח לעבור על מה שכתבתי ולתקן

MajorGad

New member
כמה דברים..

דבר ראשון...אין לי בעייה עם שגיאות הכתיב שלך, כל עוד אני מבין מה אתה כותב אז ממש אין לי בעייה
. לפי דעתי זה מעצבן ואפילו לא הוגן להעיר לבנאדם על שגיאות הכתיב שלו בפורומים וכאלה..תעיר לבנאדם כשהוא מגיש עבודה עם שגיאות כתיב אבל אין סיבה להעיר לו פה על שגיאות הכתיב
. לכן, אל תתאמץ אפילו לתקן.. דבר שני..לא טענתי שלא לגבי הטענות שלך..
! ריבוי הקדמונים אכן נוגד את התפיסה התנ"כית וכנ"ל לגבי התפתחותם ליישויות אלה. הטיעון שלי הוא פשוט שאת הקדמונים בצורתם הנוכחית עיצבו בצורת תיאורים של האלים המונותיאסטיים (או שוב, שמא אני אגיד אל?) המופיעים בספרים המקודשים ל-3 הדתות וגם, היקנו להם תכונות של האלים (אל?) האלה. אני אישית חושב שהטענות שלך נכונות..סתם העלתי נקודה למחשבה אני שמח שהגבת..!

למעלה