אליהו- טוב או רע?!

Fלויד

New member
אליהו- טוב או רע?!

שלום, אני חדש פה! שמתי לב שהעמוד הנוכחי של הפורום מורכב בעיקר משאלות-תשובות, אז רציתי שההודעה הראשונה שלי תהיה דיון, שאותי מאוד מעניין. בספר מלכים אנחנו פוגשים את דמותו של אליהו הנביא, אדם דתי בכל נפשו המתפרש במספר דרכים. יש הרואים את אליהו כמודל לחיקוי. אליהו דתי מאמין, ופועל מתוך אמונה שלמה בה'. כשכל העם חוטא, הוא מוכן להענישו בחוזקה. יש שמשווים את אליהו למשה, שמנע מה' להרוג את העם לאחר חטא עגל הזהב, השואה שמראה שאליהו, בתור נביא לא מסנגר על העם אלא על אלוהים, שיכול לעשות זאת מצויין בעצמו. מה אתם חושבים?

liorhikri1991

New member
אליהו לא פועל לפי מידת הרחמים

במלכים א' פרק י"ט רואים שה' מנסה להראות לאליהו את מידת הרחמים,כלומר הוא צריך גם לדעת לסנגר על העם כמו משה ולא לקטרג עליו. אליהו הוא דמות חזקה ומאמינה שיוצרת רושם טוב בפרקים האחרים חוץ מבפרק י"ט ובגלל קיטרוגו על העם ה' "מפטרו" מתפקיד השליחות ודורש למנות את אלישע. בנוסף יש לזכור שאליהו ניסה להסביר לעם שהם צריכים להאמין בה' ולא "לדלג בין שני הסעיפים",הוא עשה את מבחן האש כדי להסביר לעם את גדולתו של ה' וגם כל ניסיו הראו זאת ולכן יש לו נקודת זכות.

פלגיה

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אני לא יודעת אם אפשר להגדיר "טוב" או "רע". התכונה שמאוד בולטת במעשיו של הנביא אליהו היא הקנאות. הוא פועלת בשיטת "יקוב הדין את ההר" - עושים מה שצריך, וללא רחמים. התכונה הזו אולי טובה, אבל לא מתאימה להנהיג את העולם בה, ולכן הוא גם מודח בסופו של דבר מנבואתו.

גרי רשף

New member
אני חושב שהכותב התכוון לכך ש..

..יש פער גדול בין דמותו של אליהו המקראי- הנביא הזועם המכלה חמתו באכזריות, לבין הדמות הפולקלורית של הסב החביב שבא בליל הסדר ללגום מהכוס ומביא מתנות לילדים.. שאלתי על כך פעם בפורום אחר- והנה מה שמוגג כתב:http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=372&msgid=6319342

zoom056

New member
אליהו היה נביא משכמו ומעלה ......

בזאת אין ספק ....היה כל כך טוב שאלוהים צרף אותו אליו והעלה אותו בסערה השמיימה. ככה להעלם בשיא בעשייה על פני האדמה , זהו מות גיבורים. והרי אליהו לא מת ואיל לו אפילו קבר , שקיים בכלל. ( למשה יש קבר אבל מקומו לא נודע ) . כמו שכתבה פלגיה אליהו היה קנא לה' ,או במושג גשמי , קנאי קיצוני לאמת . הקנאות שלו לאמת הביאה אותו לשחיטת 450 נביאי השקר על הר הכרמל .אירוע זה היה בעייתי זאת מפני שאותם נביאי שקר בעצם היו אנשי ממשלו המושחתים שך אחאב . לדעת שביום אחד נותרה הממלכה ללא הצמרת השלטונית זה אסון נוראי שהיה יכול להבין לחורבן כל הממלכה על ידי כיבוש של אוייב זר . לכן כשחותרים לצדק ומוסר יש לעשות זאת ללא החרב . בקיצור ה' פיטר את אליהו כי הבין שאם ימשיך בדרכו אוייב חיצוני ישתלט על הממלכה .

okton321

New member
האם אליהו הנביא = פנחס הכהן ?

שמעתי סברה שמדובר באותו אדם .. יש למישהו אסמכתות ?

סוריאל

New member
ממש לא

פנחס בן אלעזר בן אהרון חי, לפי התיאור המקראי, בימיהנדודים במדבר ובראשית ימי השופטים. אליהו חי באמצע תקופת בית ראשון. הבדל פעוט של כמה מאות שנים.

eyalnadav

New member
לא כתוב שהוא מת

בניגוד לאביו אלעזר וזקנו אהרון הכהן - הוא מוזכר שהוא חי ככהן גדול עד תקופת דוד המלך אח"כ הוא שינה את שמו לאליהו והתגלה יותר מאוחר כי הוא חי במדברות כמו שאמר לו עובדיה כאשר פגש אותו לפני שנפגש עם אחאב

פלגיה

New member
יש מדרש האומר

"פנחס הוא אליהו". אבל לא חייבים להבינו כפשוטו. אפשר להבין שמדובר על אותן תכונות או על אותו "שורש נשמה". התכונה המשותפת לשניהם - הקנאות.

למעלה