אליאנס !

א י י ב י

New member
כנראה שלא

משפחת גולדנברג שלי הגיעה ממוינשט ברומניה לראש פינה ב 1882.

א י י ב י

New member
אליאנס !

סבתי רחל כץ עזבה את ראש פינה ונדדה לרודוס ע"מ ללמד עברית בקהילה היהודית שם. לאחר מכן היא נדדה לקהיר ולימדה עברית שם. כל הנדודים הללו היו מטעם אליאנס. האם מישהו יודע על ארכיון מקוון או על אתר אליאנס שבו ניתן למצוא פרטים ?

אכן יש../images/Emo70.gif

היי, אייבי, אני מקווה שאתה חש בטוב
לפני זמן מה, דיברנו על העניין, בעקבות התעניינות של avitalit ושלי. האתר שלהם חודש ופועל, ומכיל אינדקס של החומר שיש אצלם. האתר (נמצא ברשימת הקישורים), אמנם, בצרפתית, אך אפשר לגלוש בו באנגלית - בעזרת אתרים לתרגום מקוונים של אתרים שלמים (לדוגמא, ב: Google). לאחר שאני לא מצאתי את מבוקשי שם - שלחתי להם דוא"ל, ולאחר זמן לא רב קיבלתי תשובה מהם (אמנם, תשובה של "לא מצאנו", אך בכל זאת הם ניסו וחיפשו). בהצלחה, ארנון

א י י ב י

New member
תודה../images/Emo122.gif

תודה על האינפורמציה. אני אחרי ניתוח בשתי רגלי - כואב מאוד, עם רגליים למעלה (שבועיים), על כורסת העבודה שלי וצמוד לאינטרנט. יש לי זמן (בין הכאבים), לסרוק תמונות, לגלוש לאתרים שתמיד רציתי לבקר בהם, לעבור על הקישורים הרבים שיש בפורום, לפתח ולהרחיב את העץ שלי, לחקור את קרובי המשפחה שבאים לבקר - בקיצור חולה על גניאולוגיה - תרתי משמע.

avitalit

New member
רפואה שלמה . מהתשובה שאני קיבלתי

מהם - מסתבר שאת רשימות המורים שלהם אפשר למצוא אצלם בצרפת בארכיון .אבל את רשימות התלמידים הם העבירו לארכיון הלאומי בירושלים שיפתח בעוד חודש . בהצלחה איצ

EYהודית

New member
מבינה אותך...

כאחת שמושבתת חלקית כבר כמעט שנה ברגל אחת, הצלחתי לעבור את השנה הזאת במצב "נורמלי יחסית" הרבה בזכות האינטרנט... רפואה שלימה לך

שרי סילבר

Active member
גם אליאנס מחברת אותנו? הי אייבי, מאחלת לך רפואה שלמה, ושחיפוש השורשים והשיטוט ברשת ישכיחו וישככו במעט את הכאבים. נחמד לי לראות, שלא רק ראש פינה מחברת אותנו. שרי, צאצאית למורים ומנהלים של בתי-הספר של אליאנס. רשימה מדגמית: תל-אביב (יפו ואח"כ נווה צדק), ירושלים, צפת, חיפה, טבריה, סוריה (דמשק, קמישלי), עיראק (בגדד, בצרה), אירן (קרמנשה). כולם למדו, אגב, בבית המדרש להכשרת מורים בצרפת (בנות - בורסאי, בנים - בפריס).

למעלה