אלטרנטיבות לגשם

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
אלטרנטיבות לגשם

מקווה שכולכם עוד שם ולא טבעתם! גם אצלנו מזג אוויר די פיכסה.
חשבתי שיהיה נחמד לפתוח שרשור עם אלטרנטיבות לרכיבה בגשם - מה אתם עושים כשהמנז' מוצף?
בעבר הועלו כמה רעיונות לשיעורי ממשק וכו', אבל אני תוהה - סוסים נמרצים, שלא זוכים למספיק פעילות, מה עושים איתם כדי שלא יתחרפנו עד שהמגרש מתייבש? אתם משחררים סוסים במגרש רטוב? יוצאים לטיול? מה עושים?

superKENZ

New member
קודם כל חותכים בתערובת !

אח"כ זה כבר תלוי סוס.
סוסים שרגילים לצאת יום יום, ולא משתוללים בחוץ, הייתי מוציאה, כל עוד המגרש רטוב ולא בוץ מחליק. אין בעיה עם שלוליות. נהפוך הוא...
סוסים שמפחדים עליהם, הלוך ושוב במסדרון, הרבה זמן. :)
אם אפשר לטייל, סבבה, למרות שלפחות באזור שלנו, אי אפשר לדעת מה יהיה עוד שני מטר. באחת הסופות של לפני שנתיים, אחד השבילים פשוט התמלא בסחף, החקלאים היו צריכים למצוא אלטרנטיבות, כי אי אפשר לעבור בתוך מטר וחצי של בוץ. וגם לרכב במטעים או בשדות זה לא בריא לרגלים של הסוסים. והשד יודע איזה דברים מחכים לנו בתוך הצמחיה, לשם לא מתקרבת אף פעם.
אבל אני אחזור לנקודה הראשונה. מורידים תערובת ! זה פותר חצי מענייני האנרגיה. ויפה שעה אחת קודם.

jgut

New member
מממ, מה לגבי סוסים שלא מקבלים תערובת?

לשני השמנים שלי, אין ממה להוריד בתערובת. מצד שני, הם באמת לא אנרגטיים יחסית לאחרים.
לשאר זה באמת עוזר.

superKENZ

New member
אז מה הבעיה?

זה ברור שזה תלוי סוס. אצלנו, גם שהסוסון שלי מקבל את השני קילו וחצי שלו, זה לא יגרום לו ליותר מדי אנרגיה גם אם לא יורידו לו. לעומת זאת יש לנו סוסת בי"ס, שאם היא תאכל תערובת, גם חצי ממה שבד"כ היא מקבלת, היא תתחרפן, אז עדיף לחתוך לגמרי.
לכן אני אוהבת שיש עובדי אורווה (או לפחות אחראי שמבין ויכול לתת הוראות), ואפשר לשחק עם זה.
לגבי שאר הדברים, אוכל מחמם, הייתי מחלקת את הארוחות, לסוס שאין לו גישה חופשית לחציר, לארוחות קצת יותר קטנות, וקצת מעלה את הכמות.

אגב, אם הם לא מקבלים תערובת, מה הם כן אוכלים? חציר ו... אולי הדברים האחרים גם נותנים אנרגיה...

jgut

New member
אין בעיה

הם אוכלים כרגע רק חציר. הם מקבלים כל אחד דוגמית תערובת, בזמן החלוקה, כדי שלא יתחרפנו לגמרי.
איכשהו הם מצליחים להיות מאוד שמנים (נאלצתי להלחליף לכולם חגורת בטן).
&nbsp
סתם ציינתי, שיש סוסים "מסכנים" שאין להם איך להוריד תערובת. הם אומנם יכולים להסתדר גם ככה. אבל הייתי שמחה אם היה דרך להוריד להם עוד באנרגיה בימים אלה.

superKENZ

New member
בלבלת אותי

מה זה "מסכנים". שיש להם "הורים" שטוענים שאם תוריד לסוס מהתערובת לכמה ימים, אז הוא יראה כמו שלג, ולא תהיה לו אנרגיה בכלל, וכיוב?
או כאלה שבאמת מסכנים... ואז רוב האנרגיה בין כה הולכת לשיקום הגוף...

jgut

New member
המקרה הראשון

סוסים שגם ככה ביום יום, שמנים מידי ואנרגטיים מידי. עכשיו שהם לא עובדים כמעט שבוע, הם מתחרפנים לחלוטין.
&nbsp
וגם קצת צחקתי על הסוסים שלי, אם לא היה ברור מההודעה. שני הסוסים הבוגרים שלי, שמנים איכשהו גם בלי לקבל תערובת. בימים האחרונים הם צברו קצת אנרגיה ואין לנו ממה להוריד להם במזון.

superKENZ

New member
זה פטיש 8 קילו לפרצוף, של הבעלים כמובן

לגבי שממנים שלך, תמשיכו ללכת, אולי לנסות "לשחק", ללמד אותם טריקים כמו כלבים, כשהמוח עובד אז הם גם מתעייפים...

jgut

New member
אין לנו הפשרות לטבוע.

לעומת זאת יש לנו כמה אפשרויות לעוף ברוח. בלילה אפילו קמתי לבדוק שכל הגגות במקומם. בחווה במושב ליד היו נזקים (גם לסוסים לצערנו).
&nbsp
אצלנו המנז' מוצף. המגרשי שחרור בוציים גם כן. אבל חלקם במצב יותר טוב מהמגרש רכיבה.
את הסוסים שאפשר אנחנו משחררים כשלא יורד גשם. כמו שקנז כתבה - הם רגילים לצאת כל יום, אז הם לא מתפרעים במיוחד.
הבעיה שבחלק מהזמן ירד גשם חזק מידי. אז השתדלנו לעשות רוטציות בין הסוסים, כך שלא יצא שסוס לא יצא בכלל במשך יותר מיום אחד.
&nbsp
ביטלו אצלנו את רוב השיעורים. לא בגלל הגשם. בגלל הרוח. אין סיכוי לעשות שיעור ממשק ברוח כזו.
כשמתאפשר, אנחנו משתדלים לצאת עם הסוסים לטיול. הפעם לא יצא לנו.
אני אוהבת להוציא אותם לפחות להליכה בהובלה. ככה אני יכולה לקחת שני סוסים ביחד. אני יודעת שיש כאלה שמובילים סוסים, כשהם רוכבים על אחד מהם. לא יצא לי להתנסות בכך.

giri

New member
הסוסים רגילים לרוח או מגיבים אליה רע?

אני זוכרת שגו'ניור היה מתחרפן מרוח.

jgut

New member
זה תלוי בסוס

בגדול אף אחד מהם לא מרוצה מהרוח.
בתאים עצמם אין רוח בגובה של הסוסים. אז זה עובר בסדר. הם הפתיעו אותי לטובה, כי היו הרבה רעשים שהם לא רגילים אליהם בגלל הרוחות.
לא הוצאנו סוסים בזמן הרוחות החזקות. בשביל להבין כמה חזק זה היה - הכלב הקטן שלי התעופף ברוח. גם אני בקושי הצלחתי ללכת.
בזמן הרוחות הפחות חזקות, שחררנו והובלנו סוסים. הסוסים ברובם היו בסדר. במיוחד הקווטרים האדישים.

למעלה