אלטרוקסין

ORITY123

New member
אלטרוקסין

היי ד"ר קרן. מקווה שחזרת לפעילות מלאה.....,מאז שנותחתי בבלוטת התריס אני מבקרת קבועה בפורום שלך ונהנית להיעזר במידע הרב. לפניי כשלושה ימים התחלתי ליטול אלטרוקסין במינון של 100 מק"ג ליום, זאת לאחר שהבלוטה הוסרה במלואה לפניי כ-6 שבועות בעקבות גידול ולאחר טיפול ביוד. שאלתי היא- תוך כמה זמן רמת ה-TSH מתאזנת? והכי הכי חשוב מתי אתחיל לראות תוצאות של נטילת ההורמון על המשקל הביתי??? האונקולוגית באיכילוב רשמה לי מרשם ל-30 יום,והפגישה עם האנדוקרינולוגית די רחוק- מתי לדעתך עליי לבצע בדיקת דם כדי לבדוק את השפעת הכדור?? בבקשה תגידי לי שכל ה-100 ק"ג שעליתי בזמן הארון ירדו בשבוע הקרוב....

מובטח!

לפחות 100 ק"ג לשבוע, זה קצב סביר לגמרי
. הולך לקחת עוד זמן עד שתתאזני. החודשים הראשונים הם התקופה של חיפוש אחר המינון שמתאים לך. 100 מיקרוגרם זהו בד"כ מינון נמוך לאנשים שאין להם בלוטה. ואת צריכה להבין שכרגע האלטרוקסין צריך להוריד אותך מ-TSH שבשחקים. יקח זמן. מה שכן תרגישי זה שיפור בהרגשה. זה כבר תוך כמה ימים. יקח כמה שבועות עד שתחזרי לגמרי לעצמך. אני מציעה לבדוק TSH רק בעוד חודש וחצי, אז אפשר כבר יהיה לתכנן העלאת מינון. אם יבדק מוטקדם מדי ויהיה גבוה (זה מה שצפוי להיות) קשה יהיה לדעת עד כמה היה עוד יורד אם היו מחכים.

ORITY123

New member
שאלה תיאורטית בלבד ( לא רוצה לסבך א

ותך......), אם אני אקח באופן עצמאי פעם או פעמיים בשבוע 2 כדורים במקום אחד, האם קצת הירידה במשקל יואץ או שאני מסתכנת בתופעות נוספות?? שוב- תיאורטית בלבד.

בוודאי יואץ אבל לא הייתי עושה זאת

אין דחיפות, עדיף לקחת את הזמן ולתת ל-TSH להתייצב. אין הרבה יתרון בהשגת ירידה נורא מהירה. הייתי עשוה את זה לאט, עם המדרגות המקובלות. ברגע שידעו מה המינון שטוב לך, זה יהיה להרבה זמן.

ORITY123

New member
תודה רבה לך, את באמת משהו מיוחד,

רואים שאת אוהבת את מה שאת עושה ושאת נותנת את כל הלב. שיהיה לך רק טוב. יאללה אני הולכת לקחת עוד כדור...( סתאאאאם, קיבלתי את המלצתך אשאר דבה לעוד חודש, לא נורא- נעבוד על הקטע של האופי...)

למעלה