אלטרולט?

choco2602

New member
אלטרולט?

הגעתי היום לרופאת המשפחה שלי כי נמאס לי להרדם בשעה 20:00 בערב. שעה שלא ישנתי בה מגיל 7.. להתעורר המון מתוך שינה ולקום גמורה..
היא נתנה לי אלטרולט. כששאלתי על תופעות לוואי היא אמרה לי שאין משהו מיוחד ששונה מתרופות אחרות.
כשהגעתי לבית המרקחת נאמר לי שבאמת אין תופעות לוואי מיוחדות אבל היא תרופה "פסיכיאטרית"

מה רוצים ממני ולמה מתכוונים?

אני אנצל את המקום לבכות שהרגליים שלי מייללות כבר 3 ימים. אני הולכת לעבודה ובוכה על כל צעד. הייתי מאוד קרובה ללכת ליד שרה ולהשכיר לי קביים מהייאוש.. למישהו יש פתרון (גם אם זמני) שאני אוכל ליישם בעבודה? קצת קשה להסתובב עם כריות חמות ותחבושות אלסטיות על כל הגוף.. כדור מועיל? משחה באמת טובה? משהו בבית שיעזור לשאר היום?

choco2602

New member
שכחתי לציין לגבי אלטרולט

שקראתי שמישהי פרסמה פה בפורום שזה גרם לה להיות ממש רעבה.. והרוקח אמר לי "אל תקראי את החוברת"
השילוב של הכל ביחד גרם לי לחשוב שמסתירים ממני משהו.
מה מסתירים ממני? =\

חיה קרן

New member
אני די בשוק.. [הרבה תשובות בפנים]

אחד הדברים שפשוט אסור לרוקח לומר זה "אל תקראי את העלון".
במצב הרוח שלי עכשיו, [ובכלל במצב רוחי ה"מנהלתי"..]
אני לא הייתי מהססת ומתלוננת עליו לקופת החולים.
חוסר אחריות שכזה, רשלנות שכזו,
שהולכת ומפרה את כל מה שכתוב ולא כתוב בהגדרת תפקידו של רוקח-
זה פשוט מסוכן.

עכשיו אחרי ששיחחרתי את כעסי על הרוקח:
כשאומרים לך שאלטרול/ט הן תרופות פסיכיאטריות, מתכוונים להתוויה הראשונית שלהן.
אלטרול/ט היא תרופה לטיפול בחרדות ובעוד המון בעיות "פחות" מוגדרות.
היא יצאה לפני הפרוזק, מה שהופך אותה לאחת התרופות היותר ותיקות בתוחם, כשהשימוש בה לא קטן ונשאר יציב פשוט כי היא אחת התרופות היותר אמינות.
כמו כל תרופה שהיא- יש לה תופעות לוואי, בוודאי.
חשוב לי להסביר קצת על הסיבות בשלן היא ניתנת לחולי פיברו, ובהמשך לזה אוכל להסביר את תופעות הלוואי שאני הכי סבלתי מהן [בשלושת הפעמים שבהן התחלתי והפסקתי לקחת אותה בגלל המון סיבות]
-היום אני מקבלת אותה יחד עם קוקטייל שלא מבייש בית מרקחת קטן

אחת ההשפעות המרכזיות של האלטרול/ט היא על עומק השינה.
כידוע, לשינה יש ארבעה שלבים, מעין גבעה קטנה.
אלטרול/ט משפיעה על שלב השינה העמוקה- השלישי, היא בעצם מעמיקה אותו עוד יותר, כיון שאחת התאוריות הראשונות היא שפיברו פוגעת קודם כל וברוב עצמתה באיכות השינה, ולכן ניתן טיפול שמתמקד בשיפור איכות השינה, בהשריית שינה, בהרגעה לפני השינה וכן הלאה.
[אני מניחה שזו הסיבה שהיא מותווית אם תציצי, גם לטיפול ב..הרטבת לילה. בחיי
]

עוד השפעה מבורכת שלה [אצלי ואצל חולים רבים, לא משהו שנכון להיום מתועד בספרות לצערנו]
הוא העלאת סף הכאב.
היות וכאב הוא דבר שמאוד קשה למדוד, הומצאו כל מיני סרגלים ונסיונות לכמת אותו.
היות ואני לא אשת מדע אני לא יודעת להסביר איך או למה, אלא רק לשער שזה קשור לספיגת סרוטונין ועוד ענייני כימייה ותשדורות נורולוגיות
אני כן יודעת לומר שהיא אולי לא מעלימה את הכאב, אבל היא בהחלט....
מורידה את הווליום, וובכך מעלה את סף הכאב שלי לרמות שהרבה יותר קל לי לסבול ולנטר.

עכשיו.
תופעות הלוואי שמדוברות הכי הרבה בפורום [ומהנסיון האישי שלי]
הן שלוש:
יובש בפה,
תחושת תאבון מוגבר ו-
"זומביות"- עייפות, טשטוש, כעין הגברת התסמינים [וזה, אם תשימי לב, קיים כמעט בכל תרופה קיימת, בכלל, ובפרט תרופות שהשפעת היא מצטברת ולא מיידית]

לגבי היובש בפה- לא עוזר לשתות, עוזר ללעוס מסטיק [אם כי פחות מומלץ, בעיקר אצל מי שסובל מבעיות במפרק הלסת, TMJ וכו']
או פשוט- סוכריות חמוצות, להגברת יצור הרוק.
אצלי זה בא בתקופות, בעיקר בהתחלת הטיפול אבל לא רק, ותמיד יש סוכריות ללא סוכר באזור.

לגבי התאבון- מודעות, מודעות, מודעות.
התרופות ה"פסיכיאטריות" לא גורמות לעלייה במשקל אלא כאמור- להגברת התאבון.או תחושת רעב/תאבון.
עם ליווי נכון ומוכנות- אפשר לנטר את זה ואפשר לנסות לשלוט בהתקפי הרעב- אפשר לנסות לבד ואפשר עם ליווי של תזונאית.

ולגבי האחרון- זמן, רק זמן.
זו תרופה שלוקח זמן לא קצר ליצב את המינון הנכון לה, ובזמן הזה, כן, יכולות להיות תחושות מוחמרות, עייפות, טשטוש וכו'.
אני תמיד ממליצה לנסות ולהוריד הילוך בשבוע הראשון של הטיפול [בכלל, חלק מההמלצות שלי להתמודדות עם פיברו היא הרי הורדת הילוך]
להתחיל את הטיפול בסופ"ש, כדי שלא לפגוע עוד יותר ביכולת העבודה
ולקנות בשוק המון המון המון סבלנות.

אני חושבת שכיסיתי הכל,
ואני די בטוחה שבקריאה שנייה שלישית רביעית אני אגלה עוד

choco2602

New member
תודה רבה על כל התשובות

לקחתי כדור אחד אתמול בערב וישנתי כמו תינוק. גם הכאבים ברגל פתאום התפוגגו.
לקחתי עוד אחד לפני שעה.
הבעיה זה שהייתי היום כל היום זומבי ממש בעבודה. זאת עבודה חדשה ואני חייבת ללמוד ולהבין דברים ואני מפחדת שזה יפגע בעבודה.
מחר אני רק לומדת בערב אז לא אכפת לי להיות זומבי מחר.

גם הסחרחורות היו ממש ממש מוגזמות. הייתי בטוחה שאני עומדת להתעלף. לא ניחשתי שזה מהכדור (קראתי חצי מהעלון)

אני נטלתי אלטרולט ומשלא עזר עברתי לסימבטלה.

שתי התרופות הנ"ל הינן תרופות המיועדות לאנשים הנוטים לסבול מדכאון אך פועלות גם כמשכבי כאבים.
אחת הבעיות בפיברו היא שהכאבים העזים גורמים לאנשים רבים לסבול מדיכאון, כי אחרי הכל...כמה כאבים אדם יכול לסבול?
הכדורים הנ"ל ניתנים לך ראשית לעזור לך להתגבר על הכאבים.
אני התחלתי עם סימבטלה 60 ונאלתי אותם למשך חודשיים, בהתחלה זה עזר ואז הפסיק.
העבירו אותי ל- 90 ואת זה כבר לא לקחתי.
כאשר גילו לי את הפיברו ישר הרופא רשם לי אלטרולט ואמר שזה לדיכאון וכאבים - אמרתי לרופא תודה אבל לא תודה.
אני עדיין לא שם ואני אתמודד.
במשך שנים לא נגעתי בכדורים, רק שנה שעברה שהכאבים היו חזקים והמצב הנפשי שלי היה ברצפה החלטתי ליטול אותם.
קראתי את התופעות ואמרתי לעצמי "מה פתאום....ירד לי החשק המיני?"......אין מצב

אני עלולה לעלות במשקל? ממממממ....גם זה לא מתאים לי כל כך.
אני יכולה לא לסבול כאבים? טוב, אולי ננסה לתקופה.
בתקופה שלקחתי לא שמנתי ולא נעלם לי החשק המיני...תודה לאל..חחח

אז יקירתי, אני ממליצה לך לקחת את הכדורים כי לאף אחד לא מגיע לסבול כאבים כאלה על בסיס יומי ללא ישועה.

לגבי כאבי הרגליים, שוב....הכדורים עשויים לעזור לך גם כאן.
אני בעבודה שממש קריר בחר יושבת עם מפזר חום וזה קצת מקל...אבל זה לא מעביר את הכאב.
קביים יעזרו לך בהליכה אך לא יעזרו עם הכאבים.
תני לכדור צ'אנס.

choco2602

New member
תודה

אני מאמינה שהשינה הלא עמוקה נובעת מכאבים ולחץ ביחד.
המון המון זמן שלא ישנתי באמת טוב. כל רחש הכי קטן מעיר אותי. תזוזת וילון, גשם שמתחיל, מחשבה על העבודה, כאבים ברגל.

הכל ביחד פשוט מתיש ומעיר אותי כל כמה דקות. זה לא סתם שאני עייפה. הייתי הולכת לישון וחצי מהזמן עסוקה ב"כואב לי".

כשהייתי בצבא, בטירונות לא הייתי נרדמת בלילות כמעט בכלל. הייתי ישנה אולי שעה בלילה. היה לי מאוד קשה. עברתי חודש וחצי של בכי וסבל. לא היה לי שמץ של מושג שכדור אחד יכול לפתור את הבעיה הזו בכלל. כולם טענו שאני מפונקת ובכיינית. עכשיו אני מבינה שאני לא.

ריפנזל

New member
וואי כמה אחריות ברופא ורוקח אחד!

יש ערימה מרשימה של תופעות לוואי שרצוי מאוד להתכונן אליהן, אחרת מהשוק תפסיקי ישר...

ישנוניות חזקה/זומבי כזה, סחרחורות, בחילות - בשבועיים הראשונים. ובכללי גם יתכן תיאבון מוגבר וירידה בחשק המיני....

מצד שני, זה עזר כאן להרבה חברי פורום להוריד את רמת הכאבים אצלם.

אישית לא ניסיתי אבל זוכרת ממה שהאחרים סיפרו.
ואם יש לך אפשרות עדיף להתחיל ממינון מאוד קטן ולעלות בהדרגה.

מאוווד מרדים בהתחלה בעיקר ומאוד קשה להתעורר אחר כך בבוקר, ולכן ממליצים בד"כ לקחת שעתיים-שלוש לפני השינה בתקווה שכל ה"זמן זומבי" יעבור עליך בשינה ולא כשאת מנסה לקום לעבודה.

פיפה4

New member
קודם כל ,לא חשוב מה הרופא/רוקח אומר חשוב

לקרוא אזהרות! זו עדיין תרופה ויש לדעת מה התופעות שלה לטוב ולרע.
אני לקחתי אלטרולט קצת יותר משנה, זה סידר לי את השינה חבל על הזמן, בדיוק מה שהייתי צריכה.
התופעות לוואי שלי היו - רציתי לישון מלא לפחות 10 שעות.
וקצת השמנתי.. שלושה ארבעה קילו, מהסימבלתה השמנתי הרבה יותר ובפחות זמן.. אבל זה אינדבדואלי.

choco2602

New member
כשאני אצא ממצב זומבי..

היום לפחות אני מרגישה קצת פחות זומבי.. תכף אני אעמוד ואבדוק שגם הסחרחורות קצת נרגעו..

אבל אני אחפש לך משהו

ריפנזל

New member
תודה

איך יוצאים ממצב זומבי... ניסית לאכול מוחות? וואי שאני דוחה!

choco2602

New member
מסתבר שעוד שעתיים שינה לעומת אתמול

סיימו את הזומבי שעתיים מוקדם ביחס לאתמול..

למעלה