אלטרולט

annabell Lee

New member
אלטרולט

מישהו יודעת אם חייבים לקחת רצוף? או שאפשר לרמות ולקחת רק בהתקפי כאב?

זהבה240

New member
תלוי בכמות

עד כמה שאני יודעת אלטרולט זו התרופה במינון הנמוך ביותר. במינון הקצת יותר גבוה זה נקרא אלטרול. על האלטרול אני יודעת שחייבים בצורה רצופה,, כי צריך להיות מינון מסוים של התרופה בדם כדי שזה יפעל. לכן מעלים את המינון בהתחלה באיטיות עד שמגיעים למינון הרצוי. ואז חובה להישאר עליו. אני זוכרת שפעם אמא שלי קיבלה את זה לכאבים, וכששכחתי לתת לה יום אחד את הכדורים, כל הכאבים חזרו לה בבת אחת, ולקח הרבה זמן [למרות שלמחרת הנוירולוג אמר לתת לה את הכמות הגבוהה שוב. לא להתחיל מההתחלה בגלל שכחה של יום אחד] , עד ששוב היתה שליטה על רמת הכאב. ייתכן שבמינון הנמוך של האלטרולט [5 מ"ג או משהו כזה] זה לא כל כך משנה. אבל גם אז אני חושבת שחשוב המינון בדם. זהבה

annabell Lee

New member
אממ.

כאן זה נקרא אמיטריפילין, במינונים שונים. אני מקבלת את ה-50 מג, מאוד עוזר לכאב אבל מטשטש אותי כהוגן. חשבתי לקחת רק בימים קשים וזהו.

זהבה240

New member
זה מוריד את הרמה בדם לחצי

ואולי זה לא יעזור לך. סביר שזה לא יעזור לך. ואני לא יודעת האם זה לא יכול גם לעשות רע המשחק הזה עם הכמויות. תבררי עם הרופא שנתן לך את זה לפני שאת עושה דברים כאלה. שלא תקלקלי את העזרה שהכדור הזה נתן לך עד עכשיו. ואולי הוא יגיד לך שאת יכולה לשחק עם יום ככה יום ככה. זה לא נראה לי, אבל תדברי אתו. או שהוא יאפשר לך לרדת קבוע לשלושים מ"ג ולראות האם זה גם עוזר. יש גם כדורים עם רמה יותר נמוכה של האלטרול בתוכם. ודרך אגב, יש בדיקת דם לבדיקת רמת הכדור הזה בדם. בדיקה לאמיטרפטילין [אם אני זוכרת בדיוק נכון את השם שלו]. רוב הרופאים לא יודעים בכלל על קיומה. אבל אני קראתי המון וגיליתי אותה. וכתוב במקומות הכי יסודיים [מדעית] שרצוי לעשות את הבדיקה, כי יש טווח שבו הרמה עוזרת [אני חושבת שזה היה בין 250-300], פחות מזה הכדור לא ממש עוזר, ויותר מזה הוא כבר קצת מסוכן. אז לדעתי כדאי לך גם לנדנד לרופא שירשום לך את הבדיקה הזו. אם לא תצליחי , לא נורא. תשעים ותשעה פסיק תשע מהאנשים שמקבלים אותו לא עוברים את בדיקת הדם הזו.

annabell Lee

New member
הכמות שאת מדברת עליה מכוונת

לטיפול נגד דיכאון. כאן באמת מתחילים ב-250 מ"ג...כאשר מדובר בטיפול לכאב מתחילים ב-10 מ"ג ועולים. מכיוון שאני לא יודעת לישון..רצינית, אני לא ישנה, אז הוא נתן לי מינון של 50. לקחתי אתמול חצי כדור כלומר 25, ונראה אם אני עדיין מטושטשת למשך כל היום. אם לא..אמשיך ב-25 עד שהוא יחזור מהחופש שלו.

זהבה240

New member
דיברתי על הכאבים

הרמה בדם לצורך בדיקת הדם היא לא הכמות של הכדור. אלה שני דברים שונים. אין לי מושג כמה מקבלים לדיכאון. אם קיבלת את זה לשינה ולא לכאבים, אז זה משהו אחר. מכסימום לא תשני אם תרדי במינון. אבל למה לא כדור שינה?

annabell Lee

New member
ניסיתי כדורי שינה

רובם לא עזרו, סתם גרמו לי להסתובב מטושטשת בילות. אחד כן עזר, הבעיה שמפתחים אליו עמידות, אז אני לוקחת אותו רק בסופ"ש. יש סוגים אחרים אבל הם ממכרים-למרות שבנתיים לא הצלחתי להיתמכר לאף אחד מהם..

kikona126

New member
אם זה כמו שזהבה אומרת

זה מזכיר את הפרולול שאני מקבלת, מתחילים עם זה בהדרגה כדי שהגוף ילמד להתרגל אליו, וגם אני הפכתי לממש עייפה מזה, ואחרי חודש שקיבלתי את זה ושאלתי את הניורולוגית היא אמרה שהגוף שלי יתרגל לעייפות (ועוד העלתה לי את הכמות, אני אמורה להגיע ל80 עוד כמה שבועות ואז ניראה אם זה יספיק) ואת האמת השבוע הרגשתי פחות עייפות. התחילו לך את התרופה בהדרגתיות? נתנו לגוף זמן הסתגלות? דרך אגב, מישהי יודעת אם אפשר לקחת משכך כאבים עם פרולול/דרלין? המחזור הגיע, שלא יעשה הפתעות מחר...

annabell Lee

New member
דרלין להפרעות קצב?

אם כן אז תבדקי היטב, כי תרופות להפרעות קצב לב שייכות לחוסמי בטא שמתנגשות עם המון תרופות. בנוסף, זה ישמע מצחיק אבל תרופות ללב ולאלרגיות מאוד מתנגשות עם מיץ אשכוליות-אז לא לשתות ולא לאכול אשכוליות. לא התחילו בהדרגה אלא ישר במינון גבוה..אני VIP.

kikona126

New member
התחלנו עם האשכוליות שוב פעם?

לול! דרלין הומצאה כתרופה ללחץ דם ובעיות בלב אם אני לא טועה. אבל מצאו שזה טוב למגרנות אז אני מקבלת את זה למגרנות. עקרונית זה מרחיב את כלי הדם בגוף ועל ידי כך גורם לאיזון בזרימת דם

annabell Lee

New member
התחלנו עם האשכוליות? לא הבנתי.

אז זה הדרלין שאני קיבלתי בהתחלה להפרעות בקצב לב-אז בלי אשכוליות.

פז08

New member
כולם שמות של אותו הכדור.

אמיטריפטילין זה השם הגנרי ושאר השמות - אלטרול או אלטרולט הם שמות מסחריים כמו אקמול, דקסמול וכו'. אני הייתי הולכת לפי הוראות הרופא. אני לא יודעת לאיזה צורך את מקבלת את הכדורים, אבל כשנותנים אותם בדרך כלל הכוונה לקחת מדי יום. אם מדלגים על מספר ימים, הרי שהרמה בדם, כפי שזהבה כתבה, יורדת והשפעת הכדור יכולה אפילו לפוג לחלוטין וייקח זמן כשתקחי שוב, לבנות רמה מספקת בדם על מנת שתשפיע. זה לא כדור משכך כאבים מסוג אקמול, אופטלגין ודומיו, שלוקחים רק כשכואב. לחתוך כדור לחצי זה גם לא רעיון טוב כי אז את מקבלת חצי מהכמות שאת אמורה לקבל. כעקרון, למיטב ידיעתי, תופעות כמו טשטוש וכו' הנן תופעות שהגוף אמור לעבור "סבילות" אליהן, כלומר אחרי זמן מה הגוף אמור להסתגל. בכל אופן אם את לוקחת וזה עושה לך רע, תתייעצי עם הרופא שנתן לך את הכדור, אולי באמת הפתרון יהיה להוריד באופן קבוע את המינון, או לחלופין לנסות משהו אחר שלא עושה לך רע. מה שלא יהיה, תרגישי טוב!!

למעלה