אלטרולט + הריון

אלטרולט + הריון

הי לכולם, אני משתתפת סמויה בפורום (בעיקר קוראת) ומידי פעם גם משתתפת פעילה. שאלתי היא- אני מתכוונת להכנס להריון ולוקחת מידי יום 10 מ"ג אלטרולט. יש שיפור במצבי (אני סובלת בעיקר מכאבים בכל הגוף). האם אתם יודעים אם אפשר לקחת אלטרולט או כל תרופה אחרת בזמן ההריון כדי להקל על הכאבים ? בהריון הקודם סבלתי מאוד (בעיקר מהתכווצויות כל הזמן) אבל עדיין לא אובחנתי ולכן לא לקחתי כלום. אני מאוד מאוד חוששת מההריון מכיוון שיש לי ילדה בת שנתיים בבית ולמרות רצוני הגדול להעניק לה אח/אחות אני מאוד מפחדת !! אם אני צריכה להפסיק את האלטרולט זה צריך להיות לפני כניסתי להריון? כי מניסיוני הקודם זה לוקח לי הרבה זמן אז לסבול גם לפני? תודה מראש..

linar1

New member
שני../images/Emo140.gif

הנושא שאת מעלה אינו בסמכותי, וגם החברים בפורום אינם בעלי הסמכה רפואית... לכן, יש להפנות את שאלתך אך ורק לרופא המטפל!!! איחולי בריאות, LINAR

linar1

New member
../images/Emo51.gifיפית

אני בהחלט יודעת איפה עובר הגבול של תמיכה ועידוד ואיפה מתחיל היעוץ המקצועי שאין באפשרותי לעשות. אני כן מקווה, שאולי נוכל לארח כאן את אנשי הרפואה, אשר יכלו להגיב לחלק מהשאלות של החברים, ע"פ המגבלות המדיה האלקטרונית.

מיטל מק

New member
שלום לך קודם כל שיהיה לך בהצלחה..

אני לקחתי במשך שני הריונות את האלטרולט 20 מ''ג באישור הרופאים. אבל חובה לברר כל מקרה לגופו! תבקשי מרופא הנשים שלך לבדוק טוב את הכול!!! בבקשה תפרטי למה את מתכוונת התכווצויות בזמן ההריון? הכוונה לצירים מוקדמים? שיהיה בהצלחה מיטל

6tuti6

New member
ולמיטב ידיעתי בעלון ההוראות ../images/Emo184.gif

אני קראתי באינטרנט על התרופה ועל כל ההשלכות לגביה ובעיניין ההריון כתוב שאסור ליטול בזמן ההריון. והנה כתובת מצורפת לפי הרשום בעלון לגבי אלטרולט. מקווה שעזרתי. תודה ובהצלחה תותי.

תודה לכולם

על ההתייחסות. שמעתי את הדעות הסותרות ואני מתלבטת מה לעשות. בכל מקרה אני לא מטופלת אצל ראומטולוג אלא אצל רופאת המשפחה (פרופ' כספי איבחן אותי ואני ממשיכה את הטיפול דרך רופאת המשפחה). האם לשאול אותה לגבי האלטרולט או את רופא הנשים?? תודה..

tiaa1

New member
שני בוקר טוב, בעניין התרופות-רק

רופא מוסמך ליעץ לך.בבית החולים "אסף הרופא" ישנה מעבדה "טראטולוגית" שבה מתמחים בהשפעת תרופות זו על זו ובעיקר השפעות בזמן הריון. חפשי את המרפאה/מעבדה,או בקשי מרופא הנשים.אלו בודאי יודעים יותר . לגבי התכוצויות בשרירי הרגלים. -קרה לי הרבה בזמן הריון ולא רק. שיטות ה"סבתא"להוריד מהר את כף הרגל למרצפת קרה ולצעוק "אי" או להתיעץ עם גניקולוג על האפשרות לקבל מולטיויטמין עם מגנזיום. מגנזיום מקל על התכוצויות שרירים בכלל אבל צריך לדעת כמה.שוב לרופא.בהצלחה.

dorgad

New member
התכווצויות ברגליים - פטנט לשחרור

בניגוד לתגובה האינסטינקטיבית של מתיחת כפות הרגליים קדימה, כלומר לכיוון האצבעות, עדיף למתוח את הכפות לאחור, כלומר לכיוון הבטן, ואז השחרור מהיר יותר. אגב, זו תופעה שמאפיינת נשים הרות בכלל, לאו-דווקא פיברואיות. שיעבור בהצלחה, דור

dorgad

New member
היי שני, לא יודעת לגבי נטילת אלטרול

בתקופת ההיריון, והכי טוב שתתייעצי עם הגיניקולוג שלך. אבל מה שאני כן יודעת, זה שאין לך סיבה לחשוש מההיריון ומגידול שני ילדים. את לא הפיברואית הראשונה שעושה את זה, ועל אף שלנו קשה יותר - ניתן לעמוד במשימות על הצד היותר טובץ דור

linar1

New member
שני ../images/Emo42.gif היי

מצטרפת לשאר החברות, שכבר אמרו - התכוצויות ברגליים גם אני חשתי בזמן ההריונות שלי, ואז הייתי עוד מאוד רחוקה מהפיברו'. עם ההריון השני, רופא גניקולוג רשם לי ויטמינים שמפחיתים את התופעה. אז מה שנשאר לך, לקבל הוראות מהרופא וצאי לדרך... שיהיה
LINAR

linar1

New member
../images/Emo4.gifיכול להיות שאת צודקת

אני יודעת רק בצורה הכי ברורה שזה קרה הרבה שנים אחרי לידת הילדים. אבל אולי יש אצל כל אחד מאיתנו משהו רדום וצריך את הנסיבות שהמחלה כזאת או אחרת תתפרץ.

יפית20001

New member
../images/Emo140.gifשני שיהיה במזל טוב.

א ל!!! תקחי כלום בהריון רק אם רופא אמר לך. כלום, כלום. לא נורא אם תתיעצי עם הרופא ותבקשי משהו אלטרנטיבי. חוץ מזה ויטמינים אם הם לא מועילים הם לא מזיקים. אני בהריון השני שכבתי 5 חודשים. שווה כל דקה גם אם באותו זמן היה תינוק בבית ולא היה פשוט. בראיה לאחור הייתי עושה זאת שוב. בהצלחה.

פרח8

New member
הריון ואלטרול

אני מציעה שתפני לרופא . סיימתי הריון שלישי לפני חמישה חודשים , שנה לפני ההריון לא נטלתי כדורים כיוון שהמחלה היתה בנסיגה ארוכה וזאת אחרי שבמשך שנתיים רצופות קיבלתי טיפול תרופתי.במשך השנה שלא לקחתי תרופות הרגשתי טוב מאוד וחזרתי לעשות ספורט במרץ, הפחד שלי היה לאחר ההריון ,שהמחלה לא תחזור שוב במלוא עוצמתה.ההריון עבר בסדר גמור בלי שום דבר מיוחד ובנוסף המשכתי להתאמן עד חודש חמישי. מהלידה עמצה יצאתי בשין ועין או יותר נכון עם דלקת חריפה בדל הגידים שנגרמה כתוצאה מלחץ שבעלי הפעיל עלי בזמן הלחיצות , הוא למעשה לחץ לי על הרגליים בהוראת הרופאה. טופלתי בויוקס והכל עבר, אולם חודש לאחר הלידה התחלתי להרגיש את הכאבים ויחדעם הכאבים בא הדיכאון . לא חיכיתי יותר מידי וכבר שלושה חודשים אני על אלטרול 10 מג' בבוקר ו20מג' בערב והחיים פחות או יותר יפים. גם אני כמוך חששתי מה עוד שזה היה הריון לא מתוכנן , אבל היום כשאני מביטה על התוצאה אני מרוצה מן ההחלטה אז שיהיה לך בהצלחה עם כל מה שתחליטי רק שתדעי שהשד לא נורא כ'כ.

../images/Emo51.gifבוקר טוב לכולם

תודה רבה על כל התגובות. אכן התייעצתי עם המכון הטרטולוגי (אני מקווה שכתבתי נכון) והם אמרו לי שכעקרון אין בעיה להשתמש עם אלטרולט במשך כל ההריון. כמובן שאני גם אתייעץ עם רופא הנשים שלי ואבקש את חוות דעתו. בכל מקרה יצאתי לדרך ואני מקווה שהדרך לילדי השני תהיה קצרה יותר וקלה יותר יום נפלא לכולם ותודה על התמיכה והעידוד..

למעלה