אלטלנה

אלטלנה

פרשה רחבת מחלוקת שמעוררת ויכוח רחב בין שמאל לימין בישראל היא פרשת אלטלנה. אני רוצה להבאיר את כל הדברים ולהביא להבנת הפרשה. אני רק רוצה להבאיר, שצה"ל זה לא גוף פוליטי. אצ"ל רצו שאצ"ל תמשיך לפעול באזורים מיוחדים בנפרד מצה"ל - ושוב אני אומר, צבא זה לא גוף פוליטי. לדעתי מה שממשלת ישראל הייתה צריכה לעשות זה לשלוח מסוקים ואונייות ולנסות להשטלת על אלטלנה ללא אלימות וללא נפגעים ורק במקרה שאצ"ל היו פותחים באש צריך היה להפגיז את האונייה. בכל מקרה, ההפגזה של אלטלינה זה באמת היה מעשה מוגזם משום שצריך היה קודם לנסות להשטלת על האונייה בפעולה צבאית עם כמה שפחות אלימות, והפגזת אלטלנה היא כנראה הטעות היחידה שעשו שני האנשים הגדולים האלה, רבין ובן גוריון.

שקדי

New member
אני מיעץ לך בכנות

ללמוד טוב כל נושא לפני שאתה מחווה דעה בפסקנות כזאת 1.המסוק טרם הומצא בימים ההם ובטח ובטח לא בשימוש מבצעי 2.האצ''ל כן פתח באש בארוע ונהרגו כמה מחילי צה''ל ארוע האלטלנה היה ארוע בוטה של מרד בשלטון חוקי בזמן מלחמה ובן גוריון בלחץ הארועים פעל כפי שפעל...ולדעת רבים בצדק מוחלט

REHVOT

New member
הנה עוד אדיוט...

טמפיט אמרנו? הנה אמרנו..... חתיכת שרן נאלח. איזה חייל נהרג עי עולי אלנטלנה?

אבו-דני

New member
שקדי

--- או שלשקר אצלך זה מקצוע או שפשטו שכלך אינו מאפשר לך חשיבה פשוטה

REHVOT

New member
המקור המהימן ביותר למה שקרה באלטלנה

הוא ספרו של שלמה נקדימון שערך מחקר ממש מדעי בנושא, אני ממליץ לקרוא אותו. בחוף תא ממנו נעה הטבח בעולי אלטלנה לא נהרג כל חייל צהל. בגין הוציא הוראה לא להשיב אש. בכפר ויתקין היו נפגעים מחיילי ההגנה. שם היו קרבות נוראים. בחוף תא היה טבח.

שקדי

New member
ראוי לציין כמובן......

ששלמה נקדימון הוא איש בית''ר ולכן האוביקטיביות שלו היא ברורה כמו של התוכידן לפחות...........

REHVOT

New member
לך ותקרא קודם את הספר

ותראה את מי הוא מראיין בספר ואיזה הוכחות הוא מביא לפני שאתה מדביק טוויות. שלמה נקדימון עשה עבודה למופת שגם ראשי הטובחים באלטלנה העריכו את עבודו, לא ידוע לי שהיה ביתרי. בן גוריון העמיד לרשותו את כל המסמכים והידע שלו.יחד עם עוד רבים.

אלטלנה

קראתי בעיון את הוויכוח. לפני מספר שנים בהיותי כתב העתון "מקור ראשון" ערכתי מחקר וכתבה מקיפה בנושא.תוך התמקדות בצד של אצ"ל. כינסתי לחוף ת-א כמה מניצולי האניה ביניהם שילנסקי , מזכירתו של בגין, יוסקה האיש שזרק את בגין מהאניה ואחרים (כולם אנשי אצ"ל) . ולמען האמת ההסטורית הם השיבו כי הם השיבו אש בחוף מכמורת כאשר הופתעו ע"י אותם אנשים שבתחילה עזרו להם ובדרך לחוף תל אביב. בגין אכן הורה להם לחדול אש.אחד מהם אף סיפר איך בגין צרח עליו להפסיק לירות. בחילופי האש אכן נפלו חיילי צה"ל וכך אף מצוין האנדרטה בחוף תל אביב. שוקי

שקדי

New member
רגע שאני אבין טוב.......

אתה טוען שרחובוט הוא שקרן עלוב נפש ומתלהם פאתטי.....כפי שכולם יודעים????? בוא'נה שוקי......חדש לנו רגש אותנו............

REHVOT

New member
שוקי אתה טועה ומטעה

ונותן יד למסריח שקדי. שלושת אנשי ההגנה פסח וולדניגר בן 19 נפצע במטה הפלמח ומת כעבור מס ימים. משה חיים כץ בן 19 נפל בגפר ויתקין. יעקוב פריד בן 21 נהרג בכפר ויתקין. שום חייל של ההגנה,לא נפל בחוף תל אביב בעת שההגנה ביצעה את הטבח בעולי אלטלנה. ואלו נרצחי אלטלנה. חי מיכאילאסואיד בן 22 ויקטור בן משה 21 דן גליקמן 28 אליעזר ויץ בן 16 אברהם כהן בן 22 יצחק כהן בן22 אהרון כרסנטיבן 18 דניאל לוי בן 21 איתמר ליפשיץ בן 29 דוד מטראני בן 19 אברהם סטאבסקי בן 42 אברהם עודד בן20 מגדל קאופמן בן 21 שלמה קוטנובסקי בן 20 דב קלנר בן 21 צבי רייפר בן 21 כל שישה עשר נרצחי אלטלנה נתטמנו בחלקה הצבאית של בית העלמין בנחלת יצחק.

REHVOT

New member
לא במקרה הטמפיט מהקישון

מציין שקרים כאילו היה כאן קרב....ולא כך היה בגין אסר על האצל לפתוח באש. מה שנעשה שם היה טבח שבו אנשי ההגנה טבחו ב16 יהודים חלקם ניצולי השואה.

זה מה שאמרתי.

שניים נהרגו בכפר ויתקין והשלישי היה בבית האדום - מטה ההגנה. אגב בחדר זה עבדה חיילת בשם לאה שלוסברג לימים רבין שפשוט ירדה לאכול והכדור שעבר דרך החלון פגע בחייל שהיה שם.. זאת האמת ויש לי עד מבני משפחתי שהיה שם בחדר. מי ירה לא ידוע. בכפר ויתקין ירו וגם בעת הנסיעה בים עד שבגין עצר זאת. אני לא טועה יש לי את העדויות מוקלטות מיוסקה נחמיאס ואחרים שהיו על האניה. שוקי

mmeny

New member
תומך לחלוטין עם בן גוריון

תמיד שמעתי מהצדיקים הגדולים אנשי האצ"ל איך בגין הורה לא לירות ואיזה גדולים הם שמנעו מלחמת אחים,לעומת בן גוריון הרשע שלא היסס לירות ביהודים. בכל אופן דעתי: בזמנו הישוב היה במלחמת העצמאות,מלחמת הישרדות,ולא פיבוריט מול 7 מדינות ערב,בן גוריון החליט לפרק את המחתרות ולהקים צבא מסודר,החלטה מצוינת לכל הדעות. ההחלטה של האצ"ל,אנחנו לא מתפרקים מביאים נשק לעצמנו ועושים מה שבראש שלנו,היא בלתי אחראית,ובן גוריון בתור ראש המדינה,החליט שמצב כזה לא יתכן,ולכן דרש למסור את כל הנשק לידי צה"ל,אין כאן שום מקום למשא ומתן או זמן לבזבוז,ולהילחם ככנופיות במלחמת העצמאות לא יתכן,ולכן בן גוריון בהחלטה החלטית ואמיצה קיבל עליו החלטה לא כ"כ נעימה והרבה יותר קשה ממה מבגין המוסרי קיבל,והפציץ את הספינה. אני יכול להוסיף דעה פוליטית,שאין ספק שכמה בפורום "יברכו" אותי עליה, שחבל שאין היום מנהיגות אמיצה כמו בן גוריון שחושבת על אינטרס ישראל לטווח הארוך ומבינה שלפעמים צריך להפציץ(לפנות) יהודים,בכדי לחשוב על טובת המדינה לטווח הארוך.

מסכים לחלוטין. מנהיגות אמיצה שתפנה

את הסמולניזם ממוקדי הכוח. מבית-ה"משפט" מה"אקדמיה" מה"תקשורת". שהסמולנים יחזירו את הכסף שגנבו. שיעמדו לדין על הפשעים.

shy-1

New member
במקום להתווכח, אני מוכן להסכים איתך

שהמעשה היה מיוחד במינו, אלים, ומוגזם, אך בהתחשב בנסיבות שהיו, בכוחות שהיו משני הצדדים, ובפחד הדי מוצדק של בן גוריון מפני שתי צבאות למדינה אחת, אני משער שזה היה הפתרון הטוב ביותר לאותו הזמן. צר לי על אלו שנהרגו משני הצדדים, ואני מקווה שבתו עם אחד, לאחר כה הרבה שנים, נעבור כבר הלאה. ובגין הוא ההוכחה שלי.

למעלה