אלון – שיקום בתנועה

alor66

New member
אלון – שיקום בתנועה

שמי אלון, אני בעל תואר שני בפיזיולוגיה של המאמץ בפקולטה לרפואה בתל אביב. אני מאמן כושר בעל ניסיון רב בעבודה עם קשישים, עיוורים ובעלי מוגבלויות פיזיות נוספות. כמתנדב ותיק בעמותת "אתגרים", הפועלת לשילוב ושיקום אנשים נכים בחברה באמצעות ספורט אתגרי, אני ער ומודע לתחושותיהם וצורכיהם המיוחדים של אנשים עם מוגבלויות שונות. אנשים נכים רבים אינם פעילים ואינם מודעים לחשיבות הפעילות הגופנית, כתוצאה מנכותם ו/או סיבות חברתיות ואחרות, עובדה שגורמת לפגיעה נוספת בבריאותם (עודף משקל, בעיות לב, סוכרת ועוד). ידוע על השיפור בזמן פעילות גופנית לחולי תסמונת טוראט. כיום אני מאמן קבוצת עיוורים במתנ"ס "עמישב" בפ"ת ושיעורים פרטניים לבעלי מוגבלויות פיזיות, לשביעות רצונם והנאתם המלאה של כל המשתתפים שאף מעידים על שיפור משמעותי בתפקודם ובבריאותם. האימונים מותאמים לכל מתאמן, לפי צרכיו ומוגבלותו ויכולים להתקיים במתנ"סים (או בכל מרכז חברתי אחר) או בבית המתאמן, בשיעורים פרטיים או בקבוצות. המחירים נוחים והשעות גמישות! עובדה! אימון גופני באופן קבוע ושוטף משפר את הבריאות וההרגשה הכללית לכ-ו-ל-ם!!! אשמח לייעץ ולהעביר כל מידע נוסף לגבי אימון פרטני או קבוצתי! בברכה, אלון רז 03-6488212 050-7788312

חגית35

New member
ידוע שפעילות גופנית מפחיתה טיקים

וחרדות ובשל מנגנון שהוסבר גם ביום העיון האחרון בשניידר לפי מיטב הבנתי יש מנגנון "הסחה" שגם הוכח אצל מנתחים עם טוראט ועוד שחקנים מפורסמים כשהם עסוקים בפעילות הטיקים לא מופיעים (אח"כ הם מפצים ) וידוע שפעילות גופנית גם אינטנסיבית משפרת את מצב הטיקים ומשחררת אגרסיות וחרדות (יש כל מיני הורמונים וחומרים שמופרשים במוח ובדם בעת הפעילות זה ממש לא חדש)

לי דווקא היו יותר טיקים בזמן ספורט.

ספציפית כשהתאמנתי בג'ודו היו לי הרבה יותר טיקים. גם כשלמדתי כדורעף היו לי יותר טיקים. ככה שממש לא הייתי נכנסת להכללות כגון "פעילות גופנית משפרת את מצב הטיקים". אצל כל אחד יש פעילויות ספורטיביות שמקטינות טיקים, ויש כאלו שדווקא מגבירות אותם, וחשוב שכל אחד יזהה איזו פעילות עושה לו טוב ואיזו לא רלוונטית לעניין. (זה לא שהפסקתי לשחק כדורעף... דווקא נהניתי מזה. אבל זה כן הגביר אצלי טיקים).

תנו לרב לדבר!!!!!!../images/Emo41.gif

חברה, בן אדם מציע את מרכולתו זה ליגיטימי.אני שאלתי שאלה כדי לראות אם יש משהו שעומד מאחוריו.תנו לו לענות.באם אין לו תשובה אז המבין יבין. משה

שביק

New member
פעילות ספורטיבית. כן/לא...

הצוללת הצהובה הסבירה את הדברים בצורה הכי נכונה. ישנה קבוצת אוכלוסיה עם TS אשר פעילות גופנית עושה להם טוב. מוציאים את המרץ, מתעייפים, ובכך משיגים בעצם שתי מטרות חיוביות: מצד אחד פעילות גופנית בריאה, ובנוסף, רגיעה, עייפות, פחות טיקים, והולכים לישון כמו תינוק. קבוצה שניה עם TS אשר הפעילות הגופנית מגבירה באופן משמעותי את הטיקים, את המרץ והעצבים. כמובן לקבוצה זו כדאי להחליף את הפעילות הגופנית לפעילות שקטה ורגועה, כגון: מוסיקה, אמנות, יצירה וכו'. שלכם שביק

שביק, אולי נסחפת קצת עם המסקנה...

"לקבוצה זו כדאי להחליף את הפעילות הגופנית, לפעילות שקטה ורגועה..." להחליף את הפעילות הגופנית רק בגלל שהיא מגבירה טיקים? מה פתאום?! אחד הדברים שהכי נהניתי מהם בחיים שלי זה התעמלות קרקע. אז מה? להימנע מזה בגלל שזה מגביר טיקים? נראה לך ?!?!?! אסור לתת לטיקים לכוון לנו את החיים או להגביל אותנו. אם היינו מתחילים להימנע מפעילויות שמגבירות טיקים, ייתכן שלא היינו קוראים ספרים, נוהגים, מדברים עם אנשים, יוצאים לעבודה... הקיצר... לדעתי, כל אחד צריך לעשות את הדברים שמסבים לו אושר, גם אם הם גורמים לו לטקטק... הגברת הטיקים עקב פעילות מסויימת אינה מהווה לדעתי שיקול להפסקת אותה פעילות.

איריס שי עד עכשיו לא עשה שום

פיעלות .כי לא התחשק לו התרופה התחלפה .הוא התחיל לשחק כדורגל וכדורסל מה שלא עשה עד עכשיו זה מריגע אותו והטיקים פחתו ופחות עצבני עדיין יש אבל פחות נוסע הרבה באופניים וזה שווה הכל שהוא עושה פיעלות ולא יושב סתם

מצויין ! אני שמחה לשמוע !

גם לי אופניים עושים טוב מאוד. בכלל, פעילות גופנית היא דבר מבורך. (למרות שכבר שנים אני מתנהגת כמו פדלאה
). כשהייתי קטנה הייתי מגיעה לביה"ס על אופניים (רכיבה של קילומטר וחצי כל כיוון).

שביק

New member
צוללת יקרה, זה לא שנסחפתי, אך אם

פעילות גופנית גורמת למישהו להרגשת אי נוחות ממשית, ולאיבוד הביטחון העצמי, לדעתי יש לשקול שינוי באורח החיים. ישנה קבוצה "טוראטים" אשר הפעילות הגופנית מגבירה אצלם כל כך את העצבים, וההתנהגות הלא "טובה" כלפי הזולת, שזה באמת רצוי לשנות כיוון. אין ספק שכל אדם הוא אינדבידואל 100% בן-אדם ויש להתחשב בצרכיו ובמגבלותיו בחיים.

שלום אלון,

אדבר בשם עצמי בלבד - בילדותי ובנעוריי לקחתי חלק בפעילות ספורטיבית מגוונת (שחיה, התעמלות קרקע ומכשירים, ג'ודו...). מאז ומעולם עשיתי זאת במסגרות "רגילות". לא הרגשתי שהטוראט "מגביל" אותי מבחינת ספורט, או מצריך שימוש במסגרות "מיוחדות". מעניין אותי לדעת, מה אתה מציע במיוחד לטוראטניקים, שאין בכל מסגרת רגילה של פעילות ספורטיבית? כלומר: במה לדעתך הטוראט מגביל אותי מבחינת ספורט?

למעלה