שלום לכולם, יש לשכן שלי אלון שסוע (בן כמה שנים אבל נמוך יחסית) בחצר במקום שמפריע לו.... והוא מעוניין להוציאו, מכיוון ששנינו אוהבי אלונים דיברנו על העתקת האלון לגינה שלי. האם משהו ממכם יכול ליעץ לי כיצד להעתיק את האלון בצורה הטובה ביותר?
ראה פרטים נוספים בקישור המצורף. הסוג אלון מופיע ברשימת המינים המוגנים אשר כריתתם מחייבת התר. איסור הכריתה כולל איסור העתקה. בקישור תוכל למצוא קישורים נוספים לפקודת היערות ולרשימת העצים המוגנים
כך שיישאר גוש אדמה גדול ובו השורשים. אם העץ בן כמה שנים, יכול להיות שמדובר על גוש בנפח שניים-שלושה קוב. את הגוש צריך להרים מלמטה (כף של מחפר) ולהעביר לבור מוכן מראש שהקרקע שלו הורטבה היטב. כדאי לגזום חזק את העץ לפני הפעולה כדי שיאבד מינימום מים בתקופת הקליטה במקום החדש. העונה הטובה ביותר היא בחורף שבה העץ בתרדמה. בטוח שאתה רוצה את כל המהומה? האם אתה בטוח שזהו אלון שסוע? יש לך זיהוי מדויק של העץ? יש בלגן סיסטמטי עם האלונים בקבוצה הזאת (שסוע/טורקי ועוד כמה בלקנים ואירופאים).
העץ כמו שאמרתי של שכן, השכן משכונע (היה מדריך טיולים בעבר) שמדובר באלון שסוע. אתה אומר חורף... אז נאלץ לבדוק ולראות מה יהיה כי עד החורף הם סתם יעקרו אותו ויזרקו אותו וחבל הוא ממש חמוד גדל להיות גמד במקרה... יכול להיות שאני אגיד לאיזה מחפרון פה בסביבה שיעשה את זה על הדרך ונראה מה ישאר ממנו אחרי המעבר....