אלון התבור

galyaron

New member
אלון התבור

השגתי אלון תבור במיכל גדול. אני יודע להעביר צמחים ממיכל למיכל, אבל אם יש כאן למישהו נסיון לגודל של כלי בונסאי, אני אשמח לשמוע. מצורפות תמונות של העץ.

galyaron

New member
גזע

דרך אגב, גובה העץ כמטר וחצי, ועובי הגזע בבסיס הוא מעל 11 ס"מ קוטר

אולמוס

New member
אלון התבור

שלום רב, אם הכוונה להפוך את האלון הזה לבונסאי הדרך אינה כל כך קצרה. לפי המידות שתיארת , הגובה המומלץ לעץ הוא בין 60 ל- 80 ס"מ לכל היותר. לפיכך יש לגזום חלק ניכר מהנוף. בעייה נוספת היא העדר ענפים והסתעפויות. כדאי גם לבחון את מצב השורשים, לאלון כזה יש בד"כ שורש הנוטה להיות שיפודי ויש לשים לב לכך בעת העברה וקיטום שורשים (אם נדרש). לפיכך עפ"י נסיוני במקרה דומה, להלן המלצות ראשוניות:גיזום והורדת עד כשליש מהנוף, ובחינת מצב השורשים. אין מניעה מלהעביר לכלי בנפח קטן יותר אך עדיין עמוק מספיק (עדיין לא כלי שטוח לבונסאי). יש לתת לאלון לפתח מספיק ענפים שיתפרצו באביב מהגזע לכל הכיוונים ומוצע לא לגזום אותם עד שיתעבו בפרופורציות המתאימות. ניתן לנסות גם לבצע הברכת אויר של השליש העליון בעץ ולקבל עוד אלון עם הסתעפויות ובממדים קטנים יותר. גם לאלון בוגר במצב זה מדובר בכשנתיים עד שלוש כדי לראות תחילתו של עיצוב לבונסאי. בהצלחה.

galyaron

New member
תודה

תודה שמוליק נראה לי שבחודש הבא אני אקטין את נפח השורשים בשליש בערך,אקצר את העץ. מה שחשוב, אני מבין, זה שצריך להפחית את נפח השורשים בכמה שלבים. וצריך סבלנות.

סן תאי

New member
אלון נהדר

אני חושב שהוא חומר גלם מצויין. בשלב זה הייתי מסיר את הענף הגבוה, מנקה קצת את הנוף ומניח לו. בהמשך לא תהיה בעייה להעתיק בכמה שלבים לכלי נמוך יותר עד שיתאים לכלי בונסאי.

adam k

New member
ערב טוב ../images/Emo6.gif

ירון, האלון נראה ממש טוב, בעל פוטנציאל עם גזע מעניין ותנוע. אני לא יכול לעוץ עצות... אין לי ניסיון... אני רק מאחל לך בהצלחה! :] :] :]

galyaron

New member
תודה

תודה לכם. יש עוד עבודה וביחוד צריך קצת זמן (כמה שנים).

אולמוס

New member
יש אצלי אלון מצוי במצב התחלתי דומה

יש אצלנו אלון מצוי במצב התחלתי די דומה לאלון שברשותך ובגודל דומה. מה שהתחלנו לעשות בו זהו גיזום של נוף הענפים העליון. מאחר ובשני השלישים הנמוכים של העץ אין כמעט ענפים(בדומה לאלון שלך) יש כאמור 2 אפשרויות : אני נוטה לבצע הברכת אויר לשליש העליון של האלון, במקביל או לאחר מכן אני מניח שהעץ יפתח ענפים "מעיניים רדומות" שנמצאות בגזע שמתחת לצמרת. האפשרות השנייה היא להסיר לגמרי ומיד בגיזום את השליש העליון. בכל מקרה נישאר בסופו של דבר עם גזע מפותל של כ- 60 ס"מ לערך. השנה לא אעביר אותו לכלי קיבול קטן יותר מאחר ומצב השורשים שלו עדיין אינו דורש זאת. זאת אבצע רק בעוד שנה. בשלב זה עיקר תשומת הלב תינתן לפיתוח ענפים מהשליש התחתון של הגזע ומעלה, בשלב זה אשאיר את כל הענפים שיפרצו באביב ורק בעוד שנה אבחר את אלה שימשיכו איתנו בדרך לבונסאי.... אלון תבור אחר אצלי, עבר לפני מספר שנים תהליך דומה של קיטום צמרת ונראה די מבטיח.

Zalgiris

New member
מתי תתחיל בהברכת אויר?

גם לי יש אלון מצוי שדורש הברכת אויר.

Zalgiris

New member
הברכת אויר באלון

תודה, אני רוצה לנסות להשתמש בורמיקוליט נקי במקום מצע להשרשה. לי יש הורמון להשרשה מס' 3. היכן ניתן להשיג הורמון חזק יותר?

למעלה