אלוטף עזרה

אבחנה מבדלת היא

רשימת המחלות והמצבים שעשויים לגרום לתסמין מסוים. לדוגמה, כאב בטן יכול להיגרם בגלל הפרעות רבות ושונות, שיש לשלול אותן כדי להגיע לאבחנה הנכונה.

וזו רק דוגמה.

לעתים שני ילדים שנראים דומים בהתנהגות שלהם, האבחון שלהם יהיה שונה.
כי למשל ילד יכול להראות כבעל לקות חברתית, אבל היא נובעת מחרדות חברתיות, וטיפול בהן - יפתור את הקושי, ולא מדובר באוטיזם
ואילו חברו, אוטיסט.

כך כתבה על זה דיצה צחור:

יש להבדיל את תסמיני האוטיזם לכל סוגיו מהפרעות אחרות. בגיל הצעיר המיקוד הוא בהפרעות בהתפתחות השפה, איחור התפתחותי כללי שיכול בהמשך יתפתח לפיגור שכלי, תסמונות גנטיות, מטבוליות והפרעות אפילפטיות שמלוות בתסמינים של בעיות חברתיות ותקשורתיות. בילדים עם יכולות גבוהות, יש להבדיל מהפרעות בתחום הפסיכיאטרי כמו ADHD, ODD , לקויות למידה והפרעות שפה ספציפיות. כמו כן חשוב לעשות אבחנה מבדלת בתוך ה PDD מאחר ויש חשיבות לדרגת החומרה, אופי ההתערבות הטיפולית והפרוגנוזה בכל אחת מההפרעות בטווח ה PDD.

לגבי

"צריך להיות כתוב באיזה כלי איבחוני השתמשו כי אחרת האיבחון לא תקף" - זה נכון.

מה שהיה אצלנו עבור כל אחד מילדיי במכון להתפתחות הילד:

1) "צריכים להיות לפחות שני מפגשים ולהימשך יותר מ 40 דקות" - נכון לגבי אבחון פסיכולוגי.
2) איבחון רפאוי - פגישה אחת כ40 דקות..

יכול להיות שזה תלוי במכון ואולי באמת יש כאלו שמתקיים בהם מה שאת מצפה...

dina199

New member
האיבחון הפסיכיאטרי של הבן שלי

היה של שתי פגישות של יותר מ 40 דקות לפגישה וכלל בשני המקרים
זמן עם ההורים עם הילד, זמן עם הילד לבד וזמן עם ההורים לבד.
בזמנו לא היה צריך איבחון פסיכולוגי.
לדעתי שני האיבחונים צריכים להיות כאלה.
רופא לא קורא מחשבות . לא נראה לי שהחלטה של 40 דקות תמיד נכונה.
במיוחד כשזה אינטרקציה מבוגר-ילד כשהילד לא מכיר את המבוגר.

אני מסכימה איתך

אבל זה מה שקיבלתי במכון להתפתחות הילד.

לכן יש אי דיוקים באיבחונים כפי שכבר דיברנו איתך הרבה פעמים: או מכניסים ילד לספקטרום בטעות, או להפך בטעות לא מכניסים.

עד כמה שזכור לי בנך אובחן בגיל 14 ובמקום אחר (כלומר לא מכון להתפתחות הילד).

האם ניסיתם לאבחן אותו בגילאים צעירים יותר?אם כן, אז איפה? כמה זמן נמשכו האיבחונים האלו?

למה לדעתך פיספוסו אותו?

dina199

New member
זה היה מזמן. לצערי לא הייתה מודעות בכלל.

ואני מופתעת שעדיין גם בהווה בהרבה מקרים אין מודעות (מצד אנשי מקצוע).
ולגבי חוסר יסודיות של התפתחות הילד כבר היו כמה וכמה דיווחים כאן.

אריה127

New member
צר לי מאוד מאוד

לא ישמרו לו מקום. (זה בסופו של דבר על חשבון ילד אחר). חבל שתשקיעו מאמצים בכוון הזה.
חפשו מקום אחר לעשות אבחון פסיכולוגי, ותתעקשו על הזמן הקצר עד לקבלת האבחון הכתוב.
(בירושלים - אולי רחל פפר 0509141995)

זו תקופה מלחיצה נורא. בהצלחה!!

אצלנו האבחון הסתיים באמצע יוני

והוא נכנס לאלוטף בסוף אוגוסט. ולא הייתי האחרונה בזמן, היה אחד אחרי-
תתקשרי גם לעוסית של אלוטף (חוץ מלעוסית של הרווחה)- הן מדהימות וידעו להגיד לך פחות או יותר מה הצפי ואיפה/אם יש מקום

בהצלחה!!

לפני שנתיים

העוסקות ברווחה ובאלוטף, כמו שאמרו לך, יודעות מה המצב - אף אחד אחר לא, כל דוגמא שנותנים לך פה לא רלוונטית (רק אומר שלא לוותר מראש אבל גם להיות מודעת שזה הרגע האחרון).
בכל מקרה את חייבת אבחון דחוף כי באמת בלי אבחון לא יודעים.... בסוף משהו מתבטל אצל משהו. שבי לכולם על הראש- משרה מלאה.

אני מציעה לך שוב

לחפש דחוף פסיכולוגית באופן פרטית. אולי היא תהיה בלי שם מפורסם. אבל עם תור קצר יותר...

בלי החזר של קופה אבל יחסוך לך זמן היקר לא לפספס אלוטף...

אל תחכי! שבי ליד הטלפון ותתקשרי

לכל מקום אפשרי עד שתצליחי לקבל את התור הכי מוקדם שיש.

כמה שמות שכדאי לנסות להשיג

מיכל אלטמן
מרים שריקי
רחל פפר

ואולי פה יוכלו לתת לך עוד שמות, ופשוט אל תרפי ותנסי לקבוע תור כמה שיותר מהר.

אני מכירה משהי שהצליחה לקבוע תור תוך שבוע- שבועיים אצל מרים שריקי. השאלה אם האזור בארץ מתאים לך.

בקיצור, לא לוותר. קחי מפה שמות ושבי לילד הטלפון עד שתמצאי פתרון.

מי שמכיר אותי פה יודע שהעצה הראשונה שלי זה לנשום עמוק ולא למהר.
אבל במקרה שלך בגלל הצורך בהחלטה לגבי הגן - לא ממליצה לחכות אלא לנסות לאבחן כמה שיותר מהר.

בהצלחה!

talbr1

New member
התקשרתי לפסיכולוגיות

גם אצלהם זה בערך חודש את התוצאות. הבעיה לדעתי שאולי ברווחה לא יקבלו את מה שהנוירולוג כתב כיוון שהוא לא כתב את זה בצורה חד משמעית וגם לא כתב באיזה כלי השתמש לבדיקה כפי שרשמתן.
פניתי שוב לעו"ס ברווחה ובאלוטף והם חוזרות ואומרות שלא ניתן לעשות כלום עד אבחון והכרה בבטוח לאומי. ממש מתסכל

אני מתארת לעצמי שאלו ימים קשים, אבל אין מה לעשות חוץ ממה שאת עושה כבר במילא, וזה עדיין לא מאוחר. אל תדאגי.

אני חושבת שכדאי לך לנסות להתקשר לנוירולוג ולשאול אם הוא מוכן לכתוב באופן ברור וחד משמעי את האבחון ולכתוב באיזה כלים השתמש לאבחון, כדי שזה יהיה קביל לביטוח הלאומי.
תסבירי לו את הקושי שלך. אני בטוחה שהוא מודע לזה, ואולי יסכים לעזור.

האם הגעת לנוירולוג לצורך אבחון או לצורך אחר?

naomami

New member
סוף יולי סביר

אם מניחים שהם יפגשו אותכם פעם בשבוע- 4 פגישות לאבחון. זה די סטנדרטי.
לא בטוח שישאר מקום במסגרת, אך בד"כ יש מקומות... אם תדברי עם הרווחה יש סיכויי שיקחו בחשבון אותכם כאשר משבצים וינסו לשמור מקום. הם מקיימים ועדה כל פעם שמגיע ילד ומשבצים לפי כמות המקומות הפנויים.

SMADAR55

New member
כשהבן שלי היה באלוטף כפר סבא , הצטרפו ילדים

גם בדצמבר. הם לא יכולים לשמור מקום אך את יכולה לנסות לברר כמה מקומות פנויים כרגע יש ואם ידוע להם שיש ילדים בהליך מתקדם המיועדים אליהם (באמצעות פניה לאלו"ט).

מעבר לאלוטף פתח תקווה יש מעונות שיקומיים נוספים כך שניתן יהיה למצוא מסגרת מתאימה .

תנסו לקדם את האבחון באופן פרטי. אם אין תורים באסף הרופא אז במקום אחר. חשוב שייכתב אבחון עפ"י הכללים כך שיאושר בועדה הרפואית . גם אם הנוירולוג מתלבט, עלו לכתוב בצורה ברורה שהילד על הספקטרום.
ברווחה לא יפתחו בטיפול לפני שיהיה לכם אבחון רשמי.

למעלה