אלוהים?

G Spot G

New member
אלוהים?

אני ממש סקרן לדעת מי מצופים בסדרה אתאיסט, ומי מאמין באל כלשהו... כדי להתחבר לסדרה כזו צריך להסכים במידה מסויימת עם המסרים שבה. אבל זה לא אבסולוטי, אני למשל צופה גם בג'ואן מארקדיה ואני אתאיסט מוחלט.

sardukar

New member
אטאיסט מוחלט.

למה שתהיה לבן אדם אטאיסט בעיה? עם כל הכבוד זה בסה"כ סדרת מד"ב נחמדה. אחלה סיפור ילדים ותו לא.

G Spot G

New member
אי הבנה

לא אמרתי שתהיה לאף אחד בעיה. אבל לבן אדם מאמין יהיה קשה יותר להתחבר לסדרה, אתה לא חושב?

sardukar

New member
שאלה מעניינת

בעיני בן אדם דתי מוכרח לסבול מדמיון לקוי יותר מבן אדם חילוני מכיוון שבן אדם עם דמיון מפותח יתקשה לציית לדוגמות המחמירות והלא תמיד הגיוניות של דת. בן אדם דתי פשוט לא יתעניין בסדרה לדעתי. כמובן ששוב פעם השאלה היא מה אנחנו מגדירים כדתי. אני התכוונתי לאנשים דתיים כבדים שהדת היא מרכז חייהם ולא רק חלק מהם

subatoi

New member
אלא אם כן התכוונת לחרדים (שגם ככה

לא רואים טלויזיה אז זה לא רלוונטי להם), אז זה שטויות. מה, לדתיים אין דמיון? זה כמו לומר שאין להם ריאות. מה הקשר?

ixmix

New member
אני מאמין ונהנה מסטארגייט.

מצד שני אני גם בעד היינלין, נגד פסיקות מסוימות של עובדיה, ולא מקים את כל המצוות (וחושב שאני מאמין לא פחות מאחי החרדים, או לא-אחי המתנחלים).

sardukar

New member
זה לא עניין של מאמין יותר או פחות

זה עניין של האופן שבו אתה מאמין. דת היא סוג של הקטנת ראש לגבי החיים. ככל שאתה יותר דתי ויותר מקיים מצוות ככה אתה יותר יותר סומך על כוח עליון. באופן הגיוני אני יכול להסיק שלאנשים דתיים כבדים יש מחסור בדמיון מכיוון שהם פשוט לא צריכים אותו כמו גם טלוויזיה.

subatoi

New member
שטויות במיץ...

אתה גם יכול לומר שאמונה ודת היא הגדלת ראש לגבי החיים. זה אמונה שדברים יותר גדולים יכולים לקרות, דברים הרבה פחות קונבנציונליים מאשר דברים שאתה מכיר מהיומיום. גם לזה אתה יכול לקרוא דמיון מפותח, ואם ככה אז אתה יכול לומר שדווקא הלא מאמינים הם בעלי הדמיון הפחות מפותח. ולגבי זה של"דתיים כבדים" יש מחסור בדמיון מכיוון שהם פשוט לא צריכים אותו, זה כמעט כמו לטעון שמי שגר במדבריות סודן הוא דביל אם אייקיו 0.0, כי הוא לא יודע לקרוא, לא יודע לכתוב ולא יודע לתפעל אף-16, פאלם פיילוט, או טטריס פרימיטיבי. מי אמר שהוא לא יודע? הוא פשוט לא גדל בסביבה המתאימה. זה הכל. זה לא שאין להם דמיון. יש להם, רק לא בתחום של הטלויזיה, כי הם לא רואים טלויזיה.

Enderew

New member
מצטרף

ראשית בתור מי שלומד בבר אילן אני מכיר המון דתיים. יש להם לא פחות דמיון, ולא פחות הומור, וגם לא פחות מוח מעוות לפעמים.במובן החיובי כאילו. שנית, כדי להאמין בסיפורי התנ"ך צריך דמיון ממש פורה. תחשוב שהבנאדם צריך לא רק לדמיין את אלוהים וכל זה, אלא שהדימיון יראה לו מספיק משכנע כדי לחיות את כל חייו לפי הדימיון שלו.

itzikger

New member
דימיון??

קודם כל, אני G spot G, פשוט איבדתי את הססמה... לא רמזתי שיש להם פחות דימיון! יכול להיות שאפילו יותר (השאלה אם בא לידי ביטוי היא שאלה אחרת לגמרי). הטענה שלי פשוטה מאוד: הסדרה בעלת תוכן אתאיסטי. הטענה המרכזית בה היא שהאלים הם גואאולד! לדעתי לאדם מאמין יהיה קשה להתחבר לסדרה, אלא אם ישתמש בדימיון ויגיד שאלוהים ברא גם אותם ואז הם באו ו"לקחו" שמות של אלים אחרים שהומצאו ע"י בני האדם. אני בטוח שהסיבה שלא מזכירים את עניין האמונה באלוהים (כפי שמוכר היום בדתות המרכזיות) בסדרה היא חשש לסלידה הן מציבור הצופים האתאיסטים, והן מהציבור המאמין...

deathcaster

New member
תגובה

אני אתיאיסט גמור . אבל אני מכיר אוהדי סטארגייט אחרים שממש לא אתיאיסטים , כך שאינני מסכים עם קביעתך . אם קביעתך הייתה נכונה , אז בתור אתיאיסט אני צריך לסלוד מלפתוח ספר תנ"ך / אוונגליון / קוראן , אני ממש לא סולד מזה , פשוט לא מתעניין בזה מהסיבות שרוב הציבור פותח את הסיפורת הנ"ל.

G Spot G

New member
נכון מאוד

אני מסכים איתך. רק תן לי לתקן משהו בתגובה שלך: לא קבעתי שום דבר! אמרתי בהודעה המקורית שלי שאני צופה ב"ג'ואן מארקדיה" למרות שאני אתאיסט לא?

למעלה