אלוהים

אלוהים

האם אתם חושבים שהם עשו את הall mighty בצורה נבונה? כלומר, האם כך דמיינתם את אלוהים מתנהג... כלומר מדבר בחידות, דואג למעשה ידיו (כלומר בני האדם) וכו' וכו'...? והאם זה רק אני, או שהפרק האחרון הציג אותו בדרך שונה מעט...? כלומר, הקטע שבו הוא אומר לג'ואן לרדת מהאוטובוס וללכת מהבית שלה, ואיך שדואגים לה - ואז היא יורדת ורואים את האוטובוס נוסע והוא יושב לבד... קצת גרם לי להיות מבולבל. יש פילוסופים הטוענים שאם אלוהים ברא את העולם, אז הוא עשה זאת בשביל לא להיות בודד... האם אתם חושבים שזה חלק מהמסר שמנסים להעביר לנו בסדרה?

../images/Emo26.gif

כן, יכול להיות שהציגו אותו בזווית שונה, אבל מצד שאני אתה לא מצפה שהוא פשוט יעלם באוטובוס, נכון?
לדעתי יש יותר ממסר אחד בסדרה הזאת אז יכול להיות שגם המסר שלך הוא אחד מהם, אבל לדעתי המסר הבולט ביותר הוא שגם אדם בודד יכול להשפיע...

S h a y 9 9 9

New member
אני חושב ש...

שאלוהים זה מושג כל כך רחב שדיברו עליו כבר כל כך הרבה אנשים כל כך הרבה שנים שאפשר להציג אותו בכל דרך שבא לך... בסך הכל זה לא ממש האלוהים שמופיע בתנ"ך... אני לא זוכר שאלוהים ביקש ממשה או מאברהם בקשות לא ברורות ובטח לא נתן להם מקום לחשוב... בסך הכל ההוראות הקלאסיות כמו:"לך לך..." או :"הכה בסלע..." הם לא משהו שהאדם צריך לעצור ולחשוב למה אלוהים התכוון... זה מאוד ברור. לעומת זאת בג'ואן זה שונה, הוא נותן לה לחשוב על המשמעות של המעשים שהוא מבקש ממנה לבצע... ולא רק נותן הוראה ברורה כמו מפקד בצבא... אין לי העדפות לגבי איזה אלוהים הוא יותר נכון או יותר מתאים... אלוהים בסידרה הזאת הוא דמות אמנם די חשובה אבל סך הכל דמות משנית למידי ושמוסיפה לסידרה גימיק מגניב. הסיפור מסגרת על ג'ואן והמשפחה הבעייתית שלה זה מה שבאמת מעניין ומיוחד בסידרה הזאת, החברים בבית ספר עם ההורים המתים והמשברי זהות מינית, המשפחה עם האח הנכה והאבא עם העבודה שלוקחת לו כל רגע פנוי. האמא עם המשבר אמונה באל. כל אלא עושים את הסידרה כל כך מיוחדת ומעניינת. לדעתי הרבה פחות מעניין החלק על אלוהים...

אמממ

מצד שני כמו בתנ"ך גם בסדרה המשימה גורמת לתגובת שרשרת מסוימת... כלומר, תחשבו על זה, אם זה היה ה' כמו שהוא בתנ"ך זה היה יכול להשפיע במידה זו או אחרת וזה היה עלול להפוך את הסדרה למשעממת בגלל שאנחנו כבר כעיקרון נדע מה המשימה ונדע לאלו תוצאות זה יוביל...

למעלה