אלוהים

אלוהים

האם האלוהים כפוף לחוק הצדק, המוסר? האם אלוהים בתור אלוהים יצר את החוקים האלה ולכן לא כפוף להם או אולי מרגע היווצרות העולם גם אלוהים היה כפוף לחוק המוסר?

galitay

New member
אין אלוהים

ועכשיו ברצינות : אין אלוהים ! האלוהים הוא המצאה של האדם, וגם אם אתה או מישהו אחר מאמינים בו, אי אפשר לענות על השאלה, הרי אין הוכחות של קיומו של אלוהים אז בטח שלא האם הוא כפוף למוסר. כל תשובה שתקבל היא תשובה של אמונה, אתה לא יכול לקבל תשובה "נכונה", רק מספר תשובות שונות, ואתה תבחר אילו מהן מספקת אותך ביותר...

אני בר

New member
אין ודאות.....

בכל מקרה אי אפשר לקבוע דברים בנחרצות....אין בעולם ודאות לגבי שום דבר גם לא לגבי העניין הזה, גם תיאוריות מדעיות יכולות להתגלות כמוטעות ומחקרים בתחום המדע סותרים זה את זה לא אחת, מעבר לזה יש הרבה מאד רמזים מעבר לצירופי המקרים שיותר מחשד עולה באשר למקריותם ש-יש משהו מעבר...ואני חושבת שלמשהו הזה שיש מעבר יש חוקי מוסר וצדק משלו שרק אם מתאמצים מאד מאד ומנסים להגיע לזוית חשיבה אחרת ומוכרת פחות אפשר לעלות על חלק מסויים ממנה...הצדק והמוסר האלוהי...זה נושא בפני עצמו שיכול מאד להיות שהוא די שונה מאיך שצריך להיראות הצדק והמוסר האנושי...כלומר, אני באמת מאמינה שמאיתנו האלוהים מצפה שלא נרצח ננאף נגנוב ונעשה כל רע לסובבים אותנו אבל הוא מצידו רשאי להתנהג אחרת כמי שרואה את הכל ´מלמעלה´ ורק ביכולתו להביא לאיזון.....ושוב, אי אפשר לדעת הכל לבד אבל רצוי מאד לא להאטם לאפשרויות וגם לרמזים שמגיעים מפעם לפעם....

אני גם לא

מאמין באלוהיםת רציתי שמי שכן מאמין באלוהים יענה לי אם אלוהים - לפי התנ"ך כפוף לחוק המוסר

האלוהים מת

אנשים צאו מהצורך הזאת ליישות עליונה שתתן לכם סיבות לכם מה שקורה צאו מהעמדה של קורבן תאמינו בעצמכם היה היה אדם שלא היו לו תשובות לשאלות והוא ראה כוחות חזקים כמו שמש וירח ותלה בהם את הכח לעשות הכל. ואז הוא הבין שזה רק שמש וירח שיש משו מעבר לזה ועדיין לא היו לו תשובות אז הוא המציא את האל הגדול הנורא הבלתי נראה ונשמע וחסר הצורה אך בעל הכוח לעשות הכל. כי הוא רצה ביטחון, הוא רצה להיות תלוי במישהו שיבטיח לו הגנה. ואז יום אחד האלוהים מת. והאדם הבין שהוא יכול להסתדר גם בלעדיו

let love rule

New member
האלוהים לא מת

כי הוא מעולם לא היה קיים!!! את צודקת!! אנחנו האלוהים של עצמנו! ואחרי כ"כ הרבה שנים של אמונה באלוהים מסוג זה או אחר (...) צריך להתעורר ולהבין שהוא מעולם לא היה! הכל המצאה וסיפורים שעברו בדורות! אנחנו קובעים ומכתיבים את החוקים, את הנורמות ואת סדרי העולם!!! אנחנו תלויים רק בעצמנו! הכל בשליטתנו והכל ניתן לשינוי!!

more

New member
ענית לעצמך

אתה רואה את חוקי העולם משתנים? פיסיקה מתמטיקה? או כל דבר אחר? לא! גם אלוהים כפוף למה שהוא החליט שיהיה ההגיון הקבוע. וכשאנשים שואלים מדוע אלוהים לא מונע ממשהו לקרות? האם אלוהים רע, ואם לא אז מדוע הייתה השואה? והתשובה לכל זה היא שגם אלוהים כפוף לחוקים האלה, הוא יכול לשנות את התוצאה, אבל המקרה יקרה כל עוד אנחנו נגרום לו. בקיצור, גם אלוהים כפוף לחוקים שהוא ברא, אחרת לא היינו חיים בשום הגיון, והיו משתנים החוקים עד שהיינו משתגעים. ואולי לא אם אלוהים לא קיים.....

למעלה