אלוהים?!

זה בדיוק מה שהתכוונתי- סליחה עצמית

אז את מבינה שאת היא זו שיוצרת לעצמך את ההרגשה המדוכדכת?... אלוהים לא יוצר סבל, אלוהים הוא אנרגיה טהורה וזכה. אלוהים הוא אנרגיה של אהבה. האדם בגדול יוצר כאב וסבל לעצמו ולאחרים. אדם הוא זה ששוקע לכעסים. אדם הוא זה שנכנס לרחמים עצמיים. אדם הוא זה שנכנס להרס עצמי והרס הסביבה. כל זמן שבאמת באמת לא תסלחי לעצמך את לא תוכלי לסלוח לאלוהים. הכנסי לרגיעה, הכנסי לשלוות נפש, חפשי איזו קרן אור חיובית בחייך והתמקדי בה. הפכי אותה בהגזמה לדבר עצום שממלא אותך וממלא את חלל החדר וממלא את כל הארץ ואת כל העולם ואת היקום כולו. האחזי בקרן האור הזאת וראי איך האור הולך וגדל הולך ומתפשט. זכרי את התחושה הכיפית הזאת ושמרי אותה באיזו מגירה במוחך. כשתרגישי פעם טיפ טיפונת מדוכדכת או כעוסה, הוציאי את הזכרון הנפלא מתוך המגירה ותחזיקי אותו כמה שניות ככה תוכלי להרגע במהרה. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל.

אור טל

New member
מיכל, ואיך הבנת ממילותי

שאני לא סלחתי לעצמי? הרי כתבתי במילים מפורשות שלעצמי סלחתי. אני יודעת שהייתי בהרס ורחמים עצמיםם, אבל אני גם יודעת שהייתי לי סיבה מצויינת להיות במצב הזה. וכן, היום אומנם החיים שלי לא מושלמים, אבל כבר מזמן פילסתי לעצמי דרך בתוך החושך והתחלתי לחיות כמו שצריך. היום החיים שלי השתפרו הרבה יותר. ובזכותי. לא בזכות שום גורם אחר ובטח שלא אלוהים. ואלוהים כן יוצר סבל בניגוד למה שאמרת. למה עשרות אנשים מתים כל יום? למה ילדים קטנים מתים? למה הרבה ילדים קטנים צריכים לסבול? למה יש מחלות בעולם הזה? ובבקשה ממך אל תספרי לי את הסיפור הזה של נשמות שעושות תיקון. אני לא מבינה את זה. באמת שלא.

arilousam

New member
אורטל אורטל

כמה טוב מדי פעם לקרוא מילים כמו שלך... אלוהים הוא שני הצדדים של הקיום. גם הרע וגם הטוב. הפלוס והמינוס, הין והיאנג, זכר ונקבה, אור וחושך, משיכה ודחייה, אהבה ופחד. בלי פחד לא תיתכן חווית האהבה.. בלי רע לא תיתכן חווית הטוב. מה המשמעות של אור אם אין חושך? מוות זה בסה"כ היעדר חיים, סיום. לא קיים מוות בפני עצמו. לא איכנס איתך לתיאורית התיקונים אבל אני כן חושב שכל אדם חי מספיק זמן כדי להשלים את מה שבא לכאן בשבילו. אני יודע שבאתי לכאן בין השאר כדי לתת, ולהעשיר אחרים בשמחה שלי. יש עוד דברים שאני עושה תוך כדי, אבל אני יודע שכל עוד אני חי, עוד לא השלמתי את מטרת הגלגול הזה. לכן איני פוחד מהמוות. תראי - את מייחסת לאלוהים את האשמה במותם של אנשים. למה זו צריכה להיות אשמה? אם את מאמינה באלוהים, אז את מאמינה שיש קיום רוחני,נשמה, ז"א שמוות הוא לא סוף מוחלט, ויש קיום אחרי המוות. אז למה מוות הוא דבר כה רע ?? ישנם רבים החושבים שמוות הוא מתנה יחסית לחיים האלה. אני אישית לא. אני מעריך ומעריץ את החיים. החיים קדושים. אולם המוות בא כדי לתת להם ערך. איזה ערך היה לחיינו אילו חיינו לנצח?? ושוב אני מוצא בדברייך כמו בדברי רבים אחרים: אלוהים אשם בצרות שלך - כולן כולן כולל הקטנה ביותר. אבל את היא זו ששיפרה את חייך, ולא אף אחד אחר. אני לא יודע איך את קוראת לזה, אבל אני קורא לזה בריחה מאחריות... חד צדדיות... בלי רע אין טוב ובלי טוב אין רע. הכל חלק מהקיום, אור טל. את פשוט מסרבת להכיר באלוהים שונה מזה שמכרו לך כל השנים האלה. המוצר הישן לא עבד. לא פעל. אני אומר לך שזה היה רק צעצוע. אלוהים הוא לא כזה. אלוהים הוא האנרגיה שמאפשרת לך לנשום כרגע... ואני לא טוען שאת צריכה חס וחלילה לעשות משהו בשביל זה, להודות, להחזיר תמורה. את לא צריכה. אלוהים לא עובד ככה. אלוהים לא מבקש תמורה, כי יש לו כל מה שצריך. הוא הקיום עצמו וכל אשר בו. אלוהים לא מבקש אהבה, אלוהים נותן אהבה. כשאני אומר לך אלוהים, אל תדמייני את זה שמכרו לך בילדות. דמייני את זה שהכי מתאים לך לדמיין.. האלוהים הכי טוב והכי מקסים והכי אוהב, לא משנה כמה מופרח יהיה הדמיון. זה שתדמייני - האמיני לי - זה אלוהים באמת... והכי יפה שהוא נמצא שם בפנים, ותקשרת איתו בכל פעם שעלתה בך החלטה אמיצה לא לוותר לחיים האלה, וכן לנסות ולהעיז. תיקשרת איתו בכל פעם שראית שקיעה יפה והלב שלך נצבט לרגע, בכל פעם שהתאהבת. אלוהים לא הורג אנשים. אנשים הורגים אנשים. אלוהים לא מעניש. אלוהים לא שופט. אנשים שופטים. אלוהים פותח דלתות, אנשים עוברים בהם... או שלא. אלוהים הוא כל האפשרויות. אדם הוא הבחירה. הבחירה לחיות. הבחירה לאהוב. הבחירה לסלוח. הבחירה לתת. הבחירה להיות מאושר תמיד. או הבחירה למות. הבחירה בפחד, הבחירה לכעוס, הבחירה לגזול, הבחירה לסבול. הכל עניין של בחירה. במה את בוחרת, אור-טל?

קראי את השאלות שלך שוב ואתן לך

את התשובות שלי: אנשים וילדים מתים כל יום כי האדם בחר במלחמות על אדמה רכוש וכבוד, על טובות הנאה אישיים וצרים. תביני פעם אחת ולתמיד שהעולם כיום הוא פרי יצירתו של האדם. האדם בחר לפגוע בסביבה משיקולי נוחיות, הנאה ורווח כספי כי נוח לנהוג במכוניות ודלק הוא זול כי אין כח להתחיל למחזר ובכלל זה עסק יקר כי תחנות חשמל מעדיפות שימוש בבנזין מאשר בגז שהוא ידידותי לסביבה כי את הפסולת מעדיפים לזרוק לאוקיינוס, במילא לא נראה אותו כי להשמיד מינים שונים של בע"ח בשביל הפרווה, העור או לסגולות רפואיות זה לא ישפיע עלינו וזה בסדר הרי האדם לא מאמין באיזון כי לכרות יערות שלמים בשביל לבנות שם וילות זה לא ישפיע, מה אכפת לנו כי לייצר מזון בעזרת חומרי ריסוס מזיקים ומסרטנים זה יותר רווחי וזול כי לייצר מזון לא מזין ומזיק זה זול וטעים ולמי אכפת מה יש בפנים כי לעשן ולשתות בירה זה "קול" וגזעי וזה צו האופנה כי מה אכפת לי שהדאודורנט פוגע באוזון! מצדי שכל הקוטב הצפוני יימס! אני יכול להמשיך ככה עד מחר!!! אז אולי תעזבי את אלוהים ותתרכזי בעצמך, כי עכשיו את יודעת מי הורג ילדים, מי מביא מחלות ומי גורם לסבל ...או בעצם הרס עצמי... קראי שוב את מה שכתבתי ותביני שכל שורה כזו זה סבל! זה מוות! בפעם הבאה שתשמעי על התפרצות געשית, על רעידת אדמה או על סופה קטלנית תחשבי על כדור הארץ שרוצה להקיא אותנו בגלל הנזקים שאנו גורמים לו. אני אומר: קיבלנו מתנה אלוהית, ממש גן עדן ויצרנו כאן אחלה גיהנום.... מישהו פעם אמר לי: בני אדם חיים כאילו שהם אף פעם לא ימותו, ומתים כאילו הם אף פעם לא חיו... תחשבי על זה... בחיבוק אלברט

arilousam

New member
ואו, אלברט!!

התעלית על עצמך... קבל חיבוק
!

אור טל

New member
באמת שאני לא רוצה להתווכח אבל...

לפי כל מה שאמרת- אין בעצם אלוהים. כי מי שגורם לכל הבעיות- זה אנחנו ומי שגורם לכל הפטרונות לבעיות- זה אנחנו מי שגורם לחולי- זה אנחנו ומי שגורם למזור- זה אנחנו מי שגורם למוות- זה אנחנו ומי שגורם לחיים- מעניין, זה גם אנחנו אז למה בכלל צריך אלוהים??? מה התפקיד שלו??? להסתכל על הכל מלמעלה? לכוון את כל הדברים? ואם כך- אז מה התפקיד שלנו? אגב אלברט- הלוואי וכל אחד ואחד בעולם הזה יידע להעריך את כדור הארץ הנפלא הזה ואת המתנות שהטבע נתן לנו. שיהיה לכולכם רק אור! ו... יום אהבה שמח!!!

arilousam

New member
עלית על זה, אור טל

המשפט המסכם לכל מה שכתבת עכשיו הוא: אלוהים - זה אנחנו. אלוהים הוא בסה"כ ההוויה. מה שיש, מה שקיים. הוא ההתחלה. הוא הסוף. האלפה, והאומגה. אנחנו זו החוויה, הדרך... האמצע. אני חושב שאם תקראי את הספר הראשון בסדרה, השאלות שלך יקבלו כיוון מענה מסוים. זה לא ספר החזרה בתשובה, או בשאלה, או לשום מסגרת ספציפית. במיוחד לא דת. זה ספר עם הרבה רעיונות יפים. ולא רק רעיונות, אלא גם דרכים מעשיות שניתן לבדוק בעזרתן את הרעיונות. יום אהבה שמח גם לך, אהובה !
ואגב... ט"ו באב זה היום שבו נבראו הנשמות (ע"פ תפיסת הקבלה)

אור טל

New member
סם היקר ../images/Emo24.gif

איזה כיף לפורום הזה שאתה המנהל שלו... אין לי מילים

אני רק רוצה להוסיף

שכאן ב"אנחנו" שהזכרת כמה פעמים, מתחילה הנקודה שנלמד לקחת אחריות מלאה על החיים. לא בכדי נאמר "השמיים שמיים לה´ והארץ נתן לבני אדם" - כלומר, אלוהים פועל בארץ בעיקר דרך בני האדם, דרכנו - כמו שאמר סם. לגבי אלוהים - מהותו ותפקידו - אל תתעסקי עם זה, זה רק גורם לך למצוא שעיר לעזאזל, להטיל אשמה ולברוח מאחריות.... תתרכזי בעצמך, עדיף כך! כל טוב

ובכן...

קודם כל את חייבת להבין, אמנם יצרתי את העולם, אולם כל הקישקושים הדתיים תהילים וכל הבולשיט הזה בהחלט לא מענינים אותו. אני לא צריך שיכבדו אותי ושיעריכו אותי, אחרי הכל אני מספיק תופס מעצמי בשביל שבני אדם קטנים וטיפשים יורידו לי את הבטחון העצמי בזה שהם לא מתפללים אלי. מה שאני כן רוצה זה שתכבדו זה את זה, אחרי הכל הבטחון העצמי שלכם כן יורד כאשר אינכם זוכים לכבוד. כמו כן זכרו תמיד כי כמו שאתם ממציאים לעצכם תפילות מוזרות (תהילים וכיוצ´) אתם גם ממציאים לעצמכם שטויות נוספות ומשמעויות חסרות שחר שבגינם רע לכם. אתם משווים עצמכם זה עם זה תוך נתינת משמעות היכן שאין בה צורך. אך תשכחו שבשבטים אפריקאיים אותם בראתי שם הרכוש הינו חסר משמעות, לא קיים אדם שאינו מאושר בגלל שאין לא כסף. וותרו על נתינת משמעויות מיותרות, ובטח שוותרו על קריאת תהילים, זה לא עושה עלי שום רושם.

אור טל

New member
ואתה חושב שזה בסדר???

לדמות את עצמך למשהו שאף תופעת טבע לא יכולה להסביר??? כמה שאני לא מאמינה, וכמה שאני חשה נבגדת מאלוהים, מה שאתה עושה נקרא זילזול. מי אתה חושב את עצמך שאתה מתחזה לאלוהים?? הזכרת לי את התוכנית של קיציס ופרידמן שגם שם יש התחזות לאלוהים. אני לא חושבת שמה שאתה עושה זה בסדר. אבל אלו חיים שלך. תעשה מה שאתה רוצה.

למעלה