אלוהים

קליאו33

New member
אלוהים

כבר שנתיים שאני בסבל נוראי ואף אחד לא מצליח לעזור לי והלכתי למתקשרים רבנים ומה לא ולא מצאתי עזרה כמה אני מתפללת ומבקשת ואלוהים גם לא עוזר. אני חושבת שאלוהים הוא יצור אכזר ורע אתם לא מסוגלים להעלות על הדעת מה שעברתי ואני עדיין עוברת כל יום נכנסים אלי רוחות רעות וזה אני אומרת בוודאות כולם יודעים שזה אפשרי וקיים והם מתעללים בי מהבוקר עד הלילה כל יום גיהנום איזה ניסויים נפשיים ורוחניים הם עשו בי ועושים בי כל מה שעולה בדעתכם ומה שלא עולה עשו בי ואלוהים לא עוזר נכון שהוא רע ואכזר כבר הרבה שנים אני בסבל רב בגלל הרוחות הרעות שחוזרות אלי שוב ושוב למי אפנה קיים בכלל יצור בעולם הזה שיכול לעזור ? לא מצאתי ואלוהים לא נענה לתפילות שלי אני חושבת שהוא מפלצת איך יכול היה להביא עלי כזאת זוועה אם הייתם יכולים לתאר מה שהוא נתן להם לעשות בי לא הייתם מאמינים שקיימת כזאת זוועה ,אלוהים הוא מפלצת ומי שחושב אחרת זה בגלל שהוא לא סובל ולכן הוא חושב שאלוהים הוא טוב אבל רק מי שסובל במיוחד זוועה כזאת יכול להעיד על אלוהים ואני אומרת לכם הוא מפלצת שחורה ואני דתיה ואני אומרת את זה , מי יציל אותי מאלוהים והרוחות הרעות שהוא שולח אלי כדי להתעלל בי?

kikona126

New member
קליאו

היה לי פעם מספר של קבליסטית טובה, שזה מה שהיא עושה (מסלקת רוחות). אני חושבת שזה יהיה לך נכון ללכת לקבליסטית עקב קרבתך לדת. אני אחפש לך אותו ובמידה ואמצא את המספר אתן לך אותו. לבינתיים נסי למצוא את ההגנה שלך בתנ"ך או בכל ספר אחר (כגון סידורים למינהם, אני נעזרת "בתהילת ה'" מאחר וזה מה שהופיע לי בחלום לפני מספר ימים.)

ניקיון וטהרת הבית והגוף

לא מסתדר לי שאתה דתיה ורוחשת שנאה כזו לאל, נכון שיש סבל בעולם אבל לא צריך להאשים את האל בכך משום שרוב הסבל האדם גורם או מזמין לעצמו ורק כאשר מתחיל לחוש בטעותו מחפש את מי להאשים, רוחות רעות לא מגיעות אם לא מזמינים אותן, ישנם זימונים בכל מיני צורות במודע או שלא במודע, מה שהייתי מציע לך זה שני דברים האחד הוא לעשות חשבון נפש עמוק מדוע זה קורה (אם תיזכרי איך זה התחיל זה יעזור לך לקשר את הסיבה לכך), ושנית הייתי מציע לך לטהר עצמך ואת הבית וכדי לגרש רוחות רעות ומזיקין יש לטהר תחילה את המקום ולאחר מכן את הגוף. ראשית יש לקחת מי ים ולמרוח על כל קירות הבית ולאחר שכל קירות הבית נמרחו יש לשטוף את הרצפות עם מי הים וגם לשפוך בפתחי הביוב (כיורים,אמבטיות,אסלות וכו') ששם דרכם של שדים תחתונים שטיפת הרצפות צריכה להיות מכיוון החדרים אל מחוץ לבית, יש לתת למים להתייבש על הקירות והרצפות פעולת השטיפה צריכה להתחיל בזמן השחר, ולאחר סיום שטיפת הבית יש לשטוף את הגוף ע'י יציקת המים על הראש ושאר הגוף רצוי לחזור על אותן פעולות 7 ימי חול (כולל שישי) אם המצב באמת קשה יש לשלב בניקיון גם טיהור בעשן "בכור".

רותי 11

New member
קליאו יקירתי

תסלחי לי מראש אם אני אומר מילים לא קלות ראשית זה שאת טוענת שדאלוהים לא עוזר, תגדירי עשרה אל תשכחי שאלוהים נתן לנו את זכות הבחירה החופשית ואנחנו בחרנו לחוות אותה עד הסוף לכן הוא לא מתערב בבחירות שלנו הוא יכול לשלוח שליחים בכל מיני צורות ודרכים אם רק נדע לשים לב לזה, שנית לפי מה שאני מבינה את בעצם במקום לקחת אחריות על מה שקורה לך לגוף שלך את פשוט מאשימה את כל העולם כולל אלוהים במה שקורה לך - אני לא מאשימה אותך חלילה, אבל אם את באמת רוצה לעזור לעצמך ולצאת מהמצב שאת נמצאת בו, זה להתחילוכשתביני את זה הפתרון יגיע מיד. לקחת אחריות מלאה על עצמך ועל הגוף של ולהתחיל לבדוק למה זה קורה לך - כמו שציינתי הכי קל לומר שאחרים פוגעים בנו ועושים לנו דברים רעים אבל את צריכה להבין שאף אחד לא יכול לפגוע בנו או להזיק לנו אם לא נאפשר את זה. לכן אני חוזרת שוב כדאי שתבחני א תהבעיות שיש לך ועל איזה צד רגשי אצלך זה יושב ומשם תתחילי לחפור עמוק מה גורם לכל זה, למה זה נשמך אלייך - למה אותן "רוחו" נמשכות אלייך או מגיעות אלייך, מה בך מושך אותם אלייך.

golden energy

New member
|נדחפת|

היום קצת התעצבנתי ממישהו,וזה פשוט עזר גם לי....המילים האלו שכתבת....... תודה

קליאו33

New member
רוחות רעות

אמרת לי לחפור עמוק כדי לדעת מה גורם לכל זה אבל אין לי מושג קלוש למה הם באים אלי הם עשו להם אפשרות להיכנס אלי ומאז הם ניכנסים אלי לא משנה מה אני עושה הם נכנסים מתוך רשעות טהורה כדי להתעלל בי זה מה שעולה בי הכי עמוק שחפרתי ותמיד ידעתי את זה מהתחלה ידעתי שזה לא תלוי בי ומה שאני עושה הם יודעים שאני מאושרת כשהם לא בתוכי מהמעט שהם לא נמצאים בתוכי הם יודעים שאני רוצה להיות חופשיה מהם כמו אדם רגיל ולכן הם לא נותנים לי הם לא רוצים שאהיה מאושרת

קליאו33

New member
רוחות רעות

אמרת לי לחפור עמוק כדי לדעת מה גורם לכל זה אבל אין לי מושג קלוש למה הם באים אלי הם עשו להם אפשרות להיכנס אלי ומאז הם ניכנסים אלי לא משנה מה אני עושה הם נכנסים מתוך רשעות טהורה כדי להתעלל בי זה מה שעולה בי הכי עמוק שחפרתי ותמיד ידעתי את זה מהתחלה ידעתי שזה לא תלוי בי ומה שאני עושה הם יודעים שאני מאושרת כשהם לא בתוכי מהמעט שהם לא נמצאים בתוכי הם יודעים שאני רוצה להיות חופשיה מהם כמו אדם רגיל ולכן הם לא נותנים לי הם לא רוצים שאהיה מאושרת

Magic54

New member
קליאו יקרה...

אני כל כך מבין אותך כי גם אני בסבל נוראי כבר איזה שנתיים ואולי יותר... ולראות איך אנשים אחרים חיים נורמאלי ואני לא כמוהם מפחיד אותי מאד . גם אני מדמה את אלוהים כמפלצת אכזרית ללא רחמים , לפעמים אני חושב שהוא באמת יצר אותי כדי להתעלל בי . קשה לי להאמין שאלוהים רוצה בטובתי , אחרי כל הזוועות שעברתי ואני עובר...אנשים אומרים שאלוהים מעמיד אותי במבחן, ולהגיד את האמת? זה נשמע לי בולשיט, למה שאלוהים יעמיד את הברואים שלו במבחן?? מה הם עוד עשו לו שמגיע להם דבר נוראי כזה לעבור?? ולמה אלוהים לא מדבר אליי? לא מרגיע אותי ונותן לי להשתגע בלי גבולות ?? אחרי ששאלתי את השאלות האלה נותרה בגופי דממה ...התשובה לא הגיעה , התשובה שאני הכי הכי הכי זקוק לה בחיים , לא הגיעה, גורלי היה נתון בידם של כוחות הרבה יותר חזקים ממני , כי אם זה היה תלוי בי החיים שלי היו נראים שונים לגמרי.... בזמן האחרון אני החלטתי שאני מנסה לקחת אחריות על עצמי , זה עדיין לא מצליח כמו שאני רוצה , אבל התיקווה האמיתית היחידה שלי באה ממני ולא מאף אחד אחר , לא מאלוהים, לא מהרוחות , לא מהמלאכים ואפילו לא מההורים שלי שגם הם אדישים כבר לסבל שלי ... מה שאני רוצה להגיד לך שבסוף מי שבאמת נשאר איתנו...זה עצמנו, אז תני לעצמך מתנה קטנה , תבטיחי שתישארי איתך לא משנה מה, באש ובמים, תמיד תיהיה שם בשבילך , קשובה לעצמך , למה שקורה עכשיו , כי רק את יכולה לדעת מה יעשה לך טוב, ורק את יכולה ליצור שינוי אמיתי בחיים שלך ,הפיתרון לא יבוא מאלוהים, הוא לא בא עד עכשיו , והוא גם לא יבוא , את יודעת? לפעמים שאני סובל ממש הרבה אני נלחם בסבל בעזרת ציניות , אני ממש מתייחס אליו ככה ובצורה הזאת אני מוריד את המקום הגבוהה שהוא קיבל ... תאמיני בעצמך תמיד תמיד , כי מה שהחזיק אותי שפוי עד עכשיו הייתה האמונה בעצמי, ואל תתני לרוחות רעות וגם לא לאלוהים לשתק אותך, יש המון דברים שאפשר להרחיק רוחות רעות היום, או לחלופין לפתח הגנה אצלך ... תודה ששיתפת אותנו , שמרי על עצמך ובהצלחה !!

רוצהקשר

New member
תראו את מה שכתבתי

בהודעה בדף זה ובקישור שמוביל להודעה שכתבתי לפני כמה ימים ועברה לדף האחורי. התבטאתי אמנם בצורה מעודנת, אבל לא אחת עלו בקרבי במשך השנים תחושות מאוד דומות לאלה בהם התבטא קליאו וגם אתה. עכשיו כתבתי כאן תגובה יותר מפורטת וכנה אבל לא העזתי לשלוח אותה.

רותי 11

New member
Magic54 היקר ../images/Emo201.gif

אני קוראת את מה שכתבת וליבי יוצא אלייך באמת לקרוא את הכאב שבין המילים. אלב מצד שני אני יודעת שזה ממש לא ככה והכוונה זה שאנחנו מאשימים את אלוהים בהזנחה זה ממש לא נכון - הרי אנחנו בחרנו להגיע לכאן להתנסויות לשיעורים תיקונים ולמה שבעצם אנחנו קוראים בחירה חופשית, אף אחד לא כפה את זה עלינו אפילו לא אלוהים, אלוהים תמיד אבל תמיד עם הדגשה חזקה איתנו, אנחנו רק צריכים לקלוט את זה להאמין כי זה נותן המון כוח, כואב לו לראות אותנו בסבלנו אבל כמו שציינתי אנחנו חיים במקום של בחירה חופשית ואנחנו בחרנו בחיים האלה מכל מיני סיבות וכל אחד סיבותיו הוא. ובגלל שבחרנו בחיים האלה הוא לא יכול להתערב מעבר לכך שהוא יכול לשלוח אלינו כל מיני סימנים וכל מיני שליחים או מסרים מה שאנחנו יכולים לעשות זה לנסות להבין אותם לראות אותם, ותאמין לי שלמדתי לראות את הדברים בצורה שונה, אני רואה איך אנשים (וחלילה אין לי כוונה אלייך אני לא מכירה אותך) מביאים על עצמם את הסבל ביודעין או שלא ביודעין, אני רואה איך הם מקבלים מתנות והם לא יודעים להעריך אותם, ויש כמה כאלה סביבי קרובים אלי מאוד שיודעים אבל דוחים - כי הם לא יודעים לחיות אחרת, נכון שהם אומרים בפה שהם רוצים לשנות ולחיות טוב יותר - אבל תכל'ס הם אל באמת עוזרים לעצמם. והעזרה הטובה ביותר היא אמונה מלאה בנו ובבריאה שתדע לכוון אותנו לטובתנו העליונה. לכן הגישה שלך היום שאתה אומר שהחלטת לעזור לעצמך ולסמוך על עצמך זה הדבר הכי נכון - לחכות לאחרים שיעשו את העבודה עבורנו חבל על הזמן אף אחד כולל אף אחד לא יעשה את זה בשבילנו התנסויות הן שלנו בשבילנו. לכן ככל שנבין את זה מהר יותר נצא מהבלגן שלנו מהר יותר כי כאשר אנחנו פותחים דלת ועוזרים לעצמנו הבריאה נרתמת לעזור לנו. ואני אסיים בזה שאני אאחל לך בהצלחה עם המון אהבה ואור תתחבר לכוחות הפנימיים שלך ותצליח בלי להישבר. מסלקים אותם מעל פניהם כי הם מכורים לסבל ולקורבנות

רוצהקשר

New member
רותי האם האמירה הדתית

"הכל משמים" או בשפה הערבית "כולשי מן אללה" (הכל מאלהים) אינן נכונות? האם בחינוך הדתי עבדו עלינו והחדירו בנו אמירות וכללי ראיה וותפיסות עולם התנהגותיות שקריות? ולמען האמת, אם אני מעמת זה מול זה מצד אחד תפיסות שבאות מן הדת, וגם אמירות "רוחניות", וכנגדם את המציאות היומיומית אני מגיע לא אחת למסקנות מרחיקות לכת שכנראה הדת לא ממש מלמדת אותנו לתפוס או להבין נכון את דרכיו של האל ולפעמים אף מלמדת אותנו דברים הפוכים מדרכיו של האל. ואני לפעמים חושב שמה שלמדתי ולימדו אותי על האל, הוא פשוט לא נכון. זה מצד אחד. ומצד אחר זה אני לא מרגיש שאני לא לוקח אחריות לחיי, אני מרגיש עושה כל מה שביכולתי לעזור לעצמי, להתחבר לעצמי, לתת לזולת היכן שאני יכול, לא להיות אגואיסט, להשתדל להתץחבר לראיה טובה וחיובית וכדו' אבל אני מרגיש "תקוע" באיזה מקום שאיני יודע איך לצאת מתקיעות זו. ואני לא אומר לך את זה כהתרסה, אלא אני אומר את זה כאן, כי נראה לי שזה פורום מתאים לשיחות ליבונים ובירורים כאלה, וזה גם נותן ביטוי כנה למה שאני חווה בחיים, ואני חי את התמיהה הגדולה שצפה ועולה בי לנוכח "סתירות" לא מובנות אלה בין מה שאומרים בדת וברוחניות ובין מה שרואים בחיים. ולא שיש לי תשובה ברורה, פשוט אין לי. וסליחה ממך ומהמשתתפים האחרים, אם דברי "כבדים" מדי לכאן, ואולי בכלל כאן לא שייך להעלות דברים כאלה והם יותר מתאימים לפורומים אחרים, אני שואל ואיני יודע.

רותי 11

New member
כשאומרים שהכל משמיים הכוונה היא

לזה שזה אכן נכון במידת מה - והכוונה היא לא לאלוהים אלא לנשמה שלנו, לחלקים שלא נמצאים בגוף שבעצם כל מה שאנחנו עושים זה לשם ההתפתחות הנשמתית ובעצם גם הבריאתית וזה משהו הרבה יותר עמוק ורחב שאני לא אדבר על זה כאן וכרגע. בכל מקרה כל מה שקורה קורה בהתאם לרצון הנשמה או יותר נכון צריך להיות בתאום עם רצון הנשמה. אתה צודק שהדת לא מלמדת אותנו את רצון האל האמיתי כי בעצם הרצון שלו הוא שנהיה מאושרים ושיהיה לנו טוב שולא באנו לסבול - ובעצם אלוהים הביטוי היחיד שלו הוא אהבה כי זאת האנרגיה שלו הוא לא מכיר משהו אחר הוא רוצה שנאהב את עצמנו ושנאמין ב"ואהבת לרעך כמוך" זה מה שמעניין אותו - אין לו העדפות לגבי מי מאיתנו כולנו שווים בעיני האלה. אתה צריך להבין שככל שתאמין בעצמך בעצם אתה מאמין באלוהים. כי הרי אנחנו אחד בכל אופן אנחנו יצאנו ממנו. הדברים שלך לא כבדים לי או לפורום הזה, כמו שציינת זה מקום ללבן בו את הדברים האלה. אני אומר לך עוד משהו ובלי כוונה לפגוע באף אחד - היתרון של הרוח על הדת הוא שהרוח נותת לנו חופש משחבתי חופש להתחבר לאלוהים בדרך שלנו ולא בדרך מסויימת שאחרים חושבים שהיא נכונה. לגבי התקיעויות שלך אתה צריך לשים לב יותר באיזה נושא זה קורה או יותר נכון על איזה רגש זה יושב על איזה איכות בחיים שלך זה יושב ומשם להבין מה זה עושה לך להיכנס לעומק כדי להבין את זה עד הנקודה העמוקה ביותר ומשם בעצם כאשר מבינים את זה משחררים

Magic54

New member
תודה רבה רותי! ../images/Emo45.gif

ריגש אותי מאד מה שכתבת! אני באמת מנסה ואנסה לממש את זה , את האמונה בעצמי .. תמיד הייתי איתי, בטוב וברע, ואני תמיד אשאר, בקשר לאמונה בבריאה, אני מצטרף ל "רוצהקשר" ואומר שקשה לי פשוט לראות שהבריאה/אלוהים לטובתי, מיכיוון שיש פער עצום בין מה שחשבנו על אלוהים לבין מה שקורה בפועל...כי בפועל הסבל של האנשים או של יצורים אחרים נמשך {אצל חלקם} , לכן קשה לי לגבש דעה על אלוהים ומה המטרות שלו בידיוק , אבל אני מעדיף להאמין במה שאת אמרת שהוא תמיד איתנו... מה שלא מסתדר לי במה שאמרת זה שהנשמות שלנו בחרו להגיע לחיים האלה , אבל אלוהים לא יכול להתערב? הוא לא יכול לעזור קצת או לשנות את המצב לטובה? זה נשמע מוזר כי אלוהים אמור להיות בעל כוחות אין סופים ויכול לעשות הכל לפי התפיסה שלי...

רותי 11

New member
Magic54 היקר

תקרא תא מה שכתבתי לרוצהקשר. ותאמין לי מכל הלב אני אומרת את זה הוא איתך והוא תומך בך ושולח לך את מה שהוא יכול אתה רק צריך לשים לב לזה- ויש לו כל מיני דרכים יצירתיות לעשות את זה תאמין לי ואני אומרת תא זה מנסיון אישי שלי ושל אחרים שאני מכירה

רותי 11

New member
Magic54 - כנס - עוד משהו

בוא אני אגלה לך משהו גם לי היו ויש מדי פעם את "המשברים" האלה כאילו למה המטופלים שלי מקבלים את התשובות ולי הם עונים שהתשובות נמצאות בתוכי ושאני יודעת הכל (זה קורה לעוד כמה שאני מכירה) אבל אני יודעת שהם שם לתמוך בי ושהם שולחים לי המון אהבה - ובדיוק כשאני כותבת את המילים האלה אני חשה את האנרגיה המדהימה שנשלחת אלי מהם. אני ואמרת צריך להבין שהוא איתנו והחיים באמת נעשים יותר קלים, כי לא יעזור אחנו תמיד צריכים להרגיש שיש איתנו משהו שואנחנו לא לבד - ואתה לא לבד.

Magic54

New member
נכון...

שאני מרגיש שאלוהים לטובתי אני מרגיש מאד טוב...וכשאני מרגיש שהוא לא ...אז אני מרגיש רע. זה משהו שצריך לעבוד עליו, בינתיים אני יותר מחובר לעצמי ולכוחות והעוצמה של הנשמה שלי, אני מקווה בהמשך להאמין ולהכיר טוב יותר את אלוהים, בתקווה שהוא יתגלה לי כיישות טובה בניגוד למה שגיליתי עד עכשיו... בכל אופן מצטער אם תגובתי נשמעה קשה ...אני חושב שפה זה המקום לדבר על הכל ולהוציא את מה שמרגישים...אחרי הכל זה פורום שעוסק בנושא הכי חשוב שיכול להיות לנו ... המסע שלנו פה על כדור הארץ... תודה רותי את מקסימה, זה עוזר מאד לדבר על הבעיות, זה גם סוג של ריפוי

רוצהקשר

New member
שאלה לי אליך

האם אתה דתי או מרקע דתי? אני כן, והאופן בו אני תופס את האלהים נובע מהחינוך הדתי. זה שנים שאני נחשף לתפיסה קצת (או הרבה) אחרת של האלהים, ואני מנסה להפנים לי אותה. יש לי בעיות עם התפיסות הדתיות ואני מרגיש לא אחת שהם "מפספסות" ואינן נכונות, כך שתפיסה זו גורמת לי הרבה מירמור ואני לא יודע למה הדת מלמדת את הדברים באופן זה.

Magic54

New member
תשובה...

לא אני לא בא מבית דתי , אבל המשפחה שלי שומרת מסורת ועם זאת גם אני , אבל לא מתוך הזיקה שלי ליהדות,אלה מתוך השתתפות עם המשפחה , אבל תמיד ראיתי במסורת מנהגים משונים שלא באמת מדברים אליי...בכלל אני רואה בתנ"ך דבר שלא מדבר אליי בכלל, לפחות ברובו, הוא נשמע לי כמו אוסף סיפורים שאנשים ישבו וכתבו ואחרי כמה אלפי שנים אנשים אחרים באו וניתחו אותו לפי האינטרסים שלהם...דת יכולה להיות דבר מצוין - עד שהיא פוגעת באחרים , והיהדות של היום מסוגלת לפגוע באחרים , למעשה לא כולם , אבל הקיצוניים יכולים ,וזה קורה... מבחינתי החיים שלי התחילו מחדש מתי שנולדתי, וההיסטוריה שלי היא ההיסטוריה היחידה שאמיתית בשבילי, התנ"ך דוגל בעקרונות שלא תואמים את המציאות שלנו "צדיק טוב לא ורשע רע לו" - ממש לא נכון אצלנו , נראה שההפך הוא הנכון , שהרעים מצליחים יותר מהטובים, האלוהים של היהדות מצטייר כאלוהים קנאי מעניש ומברך לפי קנה מידת מעשיו של האדם, האמירה הזאת שאלוהים באמת שופט אנשים לפי מעשיהם היא רחוקה מהמציאות שלנו, לפחות שלי, אף אחד לא באמת יכול לדעת מה אלוהים רוצה ממני ומה הוא רוצה ממך או מכל אחד אחר, לי החיים האלה נראים לא הגיוניים בכלל לעיתים קרובות, לא משנה מה אני עושה ,מה שאני מנסה לשנות בחיים שלי {שהוא מהותי} פשוט נשאר כמו שהוא...לכן אני מאוכזב מאלוהים ומהתורות שנתנו לי ללמוד , ומאז שהחלטתי אני מחפש אחרי דברים שיכולים לעזור לי באמת...והצעד הראשון הוא להיות קשוב לעצמי. אתה שואל למה התפיסות הדתיות מפספסות ואינן נכונות? מיכיוון שלפעמים דת פועלת לפי אינטרסים ומנסה לעצב את האנושות והעולם גם במחיר של שקרים, אם לי לדוגמא יש אינטרס שציפורים כחולות ישלטו בעולם, אני יכול להמציא דת שאומרת שציפורים כחולות הם הכוח העליון שלנו ואנחנו צריכים שהם יהיו קיימים בכל מקום, ועם שטיפת מוח חזקה זה עוד יכול לקרות, כאלו הם הרבנים שלנו , כזאת היא היהדות, היא בנויה ככה שאם תשאל שאלות , אם תנסה לחקור "למה" "איך" לשאלות מורכבות וקשות - שקשורות בעיקר לסבלו של האדם- אתה תקבל את התשובה "נסתרות דרכי האלוהים" , אותי התשובה הזאת מאד מרגיזה, תשובה מתחמקת, כי לי חשוב לדעת למה קורה לי מה שקורה לי , שהסבל שלי לא ישאר בגדר סימן שאלה לנצח , כי החוסר וודאות הזה לא נותן מנוחה. ואתה יודע מה הכי מעצבן בכל הסיפור הזה של הדת היהודית {ולא רק} ? -זה שמי שמלמד אותנו על אלוהים- הוא בעצמו לא יודע מי זה ומה זה, הוא בחיים לא ראה אותו ולא דיבר איתו, לאף אחד אין את הסמכות להחליט מה ערך של בנאדם , ומה אלוהים רוצה ממנו , אם כבר זה משהו שאדם צריך להחליט בעצמו. אני מחפש את הדת/ פילוסופיה שהכי מתאימה לי ולפיה אני אחיה, אחת כזאת שלא תפחיד אותי ותגרום לי לעשות דברים בצורה עיוורת . מה שאני מנסה להגיד זה שאם היהדות לא מספקת לך את התשובות המתאימות לך אולי כדאי שתחפש גישות אחרות ויש הרבה... לי דת/פילוסופיה כרגע לא פותרות את הבעיות, אבל זה תומך ועוזר להאמין במשהו שעושה לך טוב...

למעלה