אלוהים מעניש אותי !!!!!!!!!!!!!!!!!

zazaza

New member
אלוהים מעניש אותי !!!!!!!!!!!!!!!!!

שלומות אנשים, מאחר ואני כזה כופר וחוטא נוראי אלוהים שפט אותי בשיפוט מהיר (הוא התחיל השנה בשיפוטים קצת מוקדם מהרגיל לאור המצב הבטחוני). נמצאתי אשם בשני סעיפים : 1. אי אמונה באל היהודי 2. בהפעלת המוח האנושי כנגד שרלטני הדת. מאחר ולאלוהים היהודי אין כוח בעולם הזה (תוצר ישיר של אי-קיומו) נאלץ האל השולט הזמני (קרי, הבוס שלי...) להעניש אותי במקומו. לאור השינויים התפיסתיים בין האל היהודי (כפי שבא לידי ביטוי במיתולגיה היהודית) לבין האל העובד והמפקח עלי (כפי שבא לידי ביטוי ב-9 שעות עבודה ביום) גם נושא השכר והעונש שונה מהותית. לאור האמור בסעיפי השפיטה והעונש להלן גזר הדין הסופי הבלתי ניתן לערעור : גלות . אבל לאור כך כי האל הזמני שלי אינו מסוגל לחיות בלעדי לאורך זמן קוצרה הגלות מאורך הנצח לאורך חודש בלבד ותכלול גם את בת זוגתי לחיים. עוד הוחלט על ידי האל הזמני כי הגלות תתבצע לארץ המכילה אוייבים רבים ועונה לשם "אימפרית הרומאים", על מנת לאפשר את קיומי בעונש הנורא הזה הוחלט כי יוקצה לי חשבון הוצאות הנקוב במטבע המשוקץ "יורו" וכי הוא יכיל 1500 יורו לכל הפחות. לסיכום, אני נפרד מכם ועף לאיטליה לגלות נוראית בת חודש...
אז שתהיה לכם תחילת שנה נעימה ונפלאה, מלאת/חסרת אמונה (בהתאם לרצונכם), בטוחה ושמחה, נטולת דאגות, נטולת כפיה דתית ונטולת התעלקות על כספי המיסים. אז יאללה ביי !

PolarBear

New member
אוי כמה שאני מקנא בך!

אישתי ואני שהינו חודש בטוסקנה. שכרנו דירה בפירנצה. אח, כמה שהיה נפלא!!! אבל מתברר שחודש ממש לא מספיק... לאיזה חבל-ארץ אתה נוסע? אני מאחל לך נסיעה נעימה.

The-G

New member
הממ.

אני טס לטוסקנה עוד שבוע. אולי תמליץ על משהו מיוחד?
רק כדי שיהיה אקטואלי לפורום - אני מתכוון לטעום מהחזיר האיטלקי הידוע :)

PolarBear

New member
האמת- לא ממש התלהבתי מהפרושוטו...

אבל יש הרבה דברים טובים לאכול שם. הדבר הכי מפורסם שם זה הסטייק הפירנציאני (נקרא שם ביסטקה פיורנטינה). זה דבר _ענק_ שיכול להספיק לגדוד. לידיעתך- יש שני סוגי חזיר: יש חזיר רגיל (נקרא מייאלה- mayale) ויש חזיר בר (נקרא צ´ינגיאלה- cingiale). אני פחות אהבתי את חזיר הבר- הוא קשה יותר, סחוסי ושרירי. אבל הכל עיניין של טעם אישי. הייתי ממליץ לך ללכת פחות למסעדות, ויותר לטראטוריות (tratoria), שהן מסעדות עממיות ובד"כ משפחתיות. האוכל שם פחות יומרני, ויותר משקף את האוכל הטוסקאני האמיתי (וגם בד"כ יותר זול), לעומת המסעדות הרגילות שמתאימות יותר לתיירים. דבר מצחיק בתרבות האוכל שם, היא שהם מזדעזעים מכך ששמים על אותה צלחת יותר מפריט אחד. מגעיל אותם לראות ששמים ביחד סטייק וצ´יפס, למשל... בקשר למקומות טיול- יש כל-כך הרבה מה לראות שם, שאני ממש לא יכול להמליץ לך על דבר אחד מבלי לקפח הרבה מקומות אחרים. גרנו חודש שלם בפירנצה, ועדיין לא הספקנו לראות את כל מה שיש לפירנצה לבדה להציע! פשוט תקנה ספר של לונלי-פלאנט על טוסקנה, תקרא, ותחליט בעצמך איפה לטייל. אבל אולי אני בכ"ז אציע לך 2 מקומות שכמעט ולא מוזכרים בלונלי-פלאנט, ושאנחנו מאוד התלהבנו מהם: העיירה וינצ´י, שם נולד ליאונרדו די-קאפריו, סליחה- ליאונרדו דה-וינצ´י
הדרך עד לשם מדהימה ביופיה, שופעת ירק ונוף, וגם העיירה עצמה מעניינת. אפשר לראות שם את מקום הולדתו של הגאון, ויש כמה מוזיאונים עליו. אחד מהם מכיל דגמים של המצאותיו. לא כולם עובדים (גם גאון מפספס לפעמים), אבל כולם מעניינים ומלמדים אותנו איזה דימיון עשיר היה לאיש ימי הביניים הזה. קורטונה- היא עיירה מדהימה, שכמעט ולא השתנתה מאז ימי הביניים. נחמד מאוד לטייל שם בין הסמטאות הצרות, לעצום עיניים ולנסות לדמיין איך המקום נראה כמה מאות שנים קודם. היא נמצאת על ראש הר, וגם ממנה משקיף נוף מדהים. אני בטוח שתטייל בסן-ג´ימיניאנו (שהיא עיר תיירות מאוד ידועה), אז אני רק רוצה להמליץ לך על מיסעדה שם, שנקראת צ´יריבירי. אכלנו שם אוכל טעים להחריד (ובלתי כשר בעליל), ורק בסוף הארוחה נזכרנו שבעצם יום-כיפור היום! איזה כיף היה לחטוא... כדאי מאוד להזמין מקום מראש- לפחות כמה שעות לפני. נסיעה נעימה. ספר לנו איך היה!

איילת1974

New member
גם אני הוגלתי

אמנם רק לשבוע, אך הוגלתי לצרםת- מעוז האנטישמיות...

למעלה