אלוהים ישמור

Continuum

New member
ממ..

מן הסתם זה נכון שמשקיעים שם כמויות עתק, אבל הרבה מזה נובע מעצם העובדה שהחיים שם הם בבידוד יחסי ("מרפאה ל-100 איש" וכו'), ואין שום איסור להרים התיישבויות מבודדות, הגם שזה יקר. בוא נניח לרגע שההתיישבות חוקית - במקרה הזה אין שום בעיה בעצם העובדה שיש שם מעט אנשים, אין שום בעיה בעצם העובדה שאנו מניחים להם כבישים, בונים בתים, תשתיות אחרות וכו' - ועל זה רוב הכסף הולך. הצרכים היחידים שהם חריגים באמת מכל התיישבות חוקית אחרת, יהיו צורכי הביטחון. ככה שהוויכוח פה הוא לא אם ההתנחלויות עולות יותר מדי - אלא אם הן חוקיות מנכתחילה.. (אלא אם כן תושבי ההתנחלויות באמת לא פרודקטיבים וחיים על חשבון המדינה יותר מתושבי התיישבות התיבנה בנגב נניח, ולא נראה לי שזה המקרה אבל אולי אני טועה.. תקן אותי)

סלוניק

New member
רובן חוקיות, כן, אין ויכוח על כך.

השאלה היא לגבי בזבזנות שכפי שציינת היא קיימת, במיוחד לנוכח העובדה שההתנחלויות (ובעיקר המבודדות) הם קלפי מו"מ והם הוקמו בידיעה שיש סיכוי גדול מאוד שיפונו. אליה וקוץ בה - אם אין בעיה עם אותה בזבזנות באמת, אז אין לנהוג איפה ואיפה ולאפשר מגורי קבע בכפרים הבלתי מוכרים בהם יש אלפי תושבים.

סלוניק

New member
אגב פרודוקטיביות,

אני לא זוכר איפה קראתי את הנתונים כבר, אבל בגוש קטיף המנוח 40% מהתושבים היו עובדי מדינה.

meitush123

New member
נכון ולא נכון

הסיבה שאין כסף לנזקקים היא באמת לא בגלל ההתנחלויות האלו, כי בכלל "אין כסף " זה בולשיט. זה עניין של מדיניות. מדינה היא לא משק בית! תבינו את זה! הסיבה שזה גם לא נכון, היא שאין שום סיכוי שמדינה שמחזיקה בשטחים כבושים ובאוכלוסיה חסרת כל זכויות ולא סולידרית כלפיה, תהיה סולידרית כלפי החלשים שבתוכה. הכיבוש הוא דבר משחית.

הMפקח

New member
אנשים שתומכים באוייב.....>>

לא מראים על מוסריות כזאת או אחרת. להיפך, הם מראים כמה הם טיפשים.

Vrock

New member
ה"התכנסות" עולה 100 מיליארד

אפשר להאכיל את כל העניים ולרפא את כל החולים ולהחזיק את ההתיישבות לנצח מהכסף שזה יעלה.

ההתנחלויות עלו ויעלו הרבה יותר מזה

ובכסף הזה אפשר היה לקבל מדינה משגשגת.

Vrock

New member
לא נכון. פשו לא.

זה בלתי אפשרי ולא הגיוני. יותר מ-100 מיליארד? אין שום סיכוי. חוצמזה, גם ישובים אחרים עולים המון כסף. אפשר לפנות אותם כדי לחסוך קצת?

אם הישובים מחוץ לגבול? אדרבה.

זהו אם אתה טוען שזה לא נכון, אתה... כמה אתה חושב עלו הכבישים? בתי הספר? התשתיות? הטבות המס?

הMפקח

New member
המדינה יקרה ועולה הרבה כסף...>>

אולי נפנה אותה ? נחסוך הרבה כסף !

סלוניק

New member
לאורך השנים, כן.

נצל את שבוע הספר - יש מחקר של שלמה סבירסקי שמודד את העלות הזו בשם "מחיר היוהרה".

Vrock

New member
גם אם כן,

לדעתי ההתנחלויות הן לא מוקד לגיטימי להתקפה. יש ישובים שעולים לנו יותר מאלה, והם כולם יקרים.

סלוניק

New member
אבל אותם יישובים,

הם לא יישובים שהוקמו בידיעה שיש סיכוי סביר מאוד שיפונו או יוסרו, לנוכח העובדה שהשטחים עליהם הם יושבים זכו לריבונות ישראלית.

Vrock

New member
הקו הירוק הוא

(במילה אחת פשוטה) במילה אחת פשוטה-פיקציה. החלת הריבונות הישראלית בהחלט לא אומרת כלום, ומי שהשקיע כסף ביישובים בוודאי לא ציפה שיוסרו. בייחוד כשאין סיבה להסיר אותם.

סלוניק

New member
פיקציה?

מדינת ישראל לא סיפחה לתחומה את האדמות האלה, מי שהשקיע בהם כסף (שזה משלם המיסים) צריך לדעת ולצפות שהמקומות האלה (שמשמשים גם כקלפי מו"מ) עשויים להיות מפורקים בעתיד. אתה באמת חושב שיש אין שום סיבה להסיר אותם? די יומרני, כי אני בהחלט יכול לחשוב על כמה.

STING3ER

New member
זהלאמדינת היהודים זה מדינת הישראלים

זוועה של בתי חולים יש כאן בנאדם נכנס בריא יוצא עוד יותר חולה גם הרופאים האלה שמזלזלים בחיים של אנשים

נ

נווהשאנן

Guest
כמו ד"ר מנגלה

למה הפכנו ???

למעלה