אלוהים ומתמטיקה

a d i n a

New member
האם הנחש האלוקים שלך ? שלי לא!

הרשה לי לגחגך .......{עמרי} א.לפי דעתך מכיוון שיש בידנו הכח להשמיד פחית אז אנו אלוקים של פחיות . אז הנחש או העכביש הארסי או המכונית או הנוהג בה הוא האלוקים שלנו מכיוון שהם יכולים להשמיד אותנו ?????????????????????? ב. מאחר שאלוקים האמיתי הוא מלך מלכי המלכים הואמולך על כולם ועל כל המלכים הקיימים גם בעולמנו , הוא אינו חייב לניות הגיוני . זה כל הפואנטה בתוהו ובוהו שלא היה כלום ואלוקים יצר יש מאין . ולכן זה גם נקרא יצירה=עשית דבר שלא היה קודם . ואילו לאדם אין את הכוח ליצור יש מאין אלא רק יש מיש .

ל נ צ ח

New member
לאחר שתלמדי להבין הנקרא נדבר.

את בונה לא על שאמרתי אלא על הבנתך השגוייה למה שאמרתי. והבנתך על שאמרתי אמת-כזב השוכבת עלייך עמוק ועל-הפנים. מעולם לא אמרתי שהנחש האלוקים שלי, זה את אומרת זה מה שאת מבינה ועל הכזב הזה את בונה את האמת שלך הלעג שלך שעליי עלייך הוא מתהפך וימשיך להתהפך באם לא תתפכחי משכזו "חוכמתך". את מלבישה עליי את הכזב שממך, את בעצם מזיקה לעצמך בו את פשוט חונקת בעצמך את עצמך.

a d i n a

New member
לנצח . . .לא עניתי לך ....

למען האמת לא קראתי את כל השירשור רק את שאלת הפתיחה . עניתי להטולקינאי . אז איך נעלבת אם לא פניתי בדברי אליך ? לכן לא היתה לי אפשרות לסלף דבריך . ומאחר שראש השנה ויום כיפור קרב , אני מבקשת סליחה . התסלח ?

ל נ צ ח

New member
בזמן שכתבתי סליחתי נחפזת להציע לי.

כנראה לא קלטת שאיני זקוק לשכאלה עיצותיך matan . ותלמד עוד משהו שאתה לא מיישם... ממי החיפזון matan ????????????? אה matan החכם? ממי ?????????????? רמז: מאת שמואל דהרי תאריך: 19/08/2001 שעה: 00:15 לנצח היקר. אני מבקש ממך סליחה, באמת לנצח היקר, אחרי שקראתי את הדברים הנפלאים, הרבים והטובים שנאמרו עליך - הבנתי שטעיתי בך. צר לי על טעותי הגסה, הנמהרת, חסרת הרגישות, והרשלנית. השטן - דרכו לשבש את הדעת, כידוע, ובמקרה שלי נכנס בי השטן ימח שמו, וניצחני. אין לך עוול גדול יותר מפגיעה בחף מפשע, ואני עוויתי, פשעתי ונכשלתי. אני שב ומתנצל בפניך מעומק ליבי, ומבקש את סליחתך. וְהוּא רַחוּם, יְכַפֵּר עָוֹן וְלֹא יַשְׁחִית לילה טוב ושבוע טוב

ל נ צ ח

New member
לטעות זה אנושי לסלוח זה אלוהי.סליחה

חבל שלא כמו בנענע אין סימון בתגובה ל: .. לדוגמא: נענע פורומים http://forums.nana.co.il תאריך : 09/08/2001 18:10:43 מאת : duvshy ([email protected]) נושא : בואו נסכם ונסיים את הנושא בתגובה ל: א) אינני כותב נגד חב"ד אלא בעד! (בן עמי *לנצח*) ההודעה שלי היא: ...... כעת, לבן עמי לנצח, ידידנו היקר והנכבד: מי שלא מכיר אותך ולא מקיים את הזהירות הנדרשת כלפי חכמים, עלול למצוא שהתקיימו בו הדברים מפרקי אבות, על החכמים: "הוי זהיר בגחלתן שלא תיכווה. שנשיכתן נשיכת שועל ועקיצתן עקיצת עקרב ולחישתן לחישת שרף וכל דבריהם כגחלי אש". אוי למי שלא ידע זאת ונכווה בגחלת שלך... האם זכור לך המקרה הזה? רצית לעזוב את הפורום בגללו. בסוף זה הסתיים בהפי אנד. ושוב אני מבקש ממך סליחה וזה בכלל לא קשור ליום כיפור שמתקרב. כך אני. בידידות, חברך לפורום
לנצח

a d i n a

New member
../images/Emo13.gif

כולנו טועים , גדלות האדם נמדדת בהודאתו בטעות . אני שמחה שיש בך זאת . בידידות עדי{נה}. ושבת שלום

lmatan1

New member
אני מסכים אתך תאורית המספרים .

די דומה לתאורית האותיות מאחר ותאורית המספרים מגובת בראש סולם המדעים המדויקים אז ברור שיש מי שנתלה על המתמטיקה כמשען להבנת החיים אבל אחד כמוני שמשתמש במדפסת משוכללת להדפיס שטרות של כסף אז אין לי צורך להחזיק בתאוריה הכסף פותר את כל הבעיות בחשבון פשוט נו מני נו פני. כלי כלי שבעצם הוא בלי בלי.

sheketz

New member
גם המפתח אינו אלא כלי

וכפי שהמפתח פותח דלתות הבנת המתמטיקה פותחת לנו את דלתות ההבנה. ובסך הכל אנחנו מוגבלים על ידי הבורות (IGNORANCE) שלנו, הרבה יותר מאשר על ידי כל דבר אחר.

conatus

New member
sheketz ושאר מפתחות

מפתח פותח דלת וכשהדלת נפתחת המפתח מאבד ממשמעותו. כך גם עם המתמטיקה ולכן אין צורך להרימה לדרגה גבוהה ממדרגה של כלי בדיוק כפי שלא נעשה זאת עם המפתח. מוגבלים על ידי הבורות ? שמע את המשפט הזה אני לא כ"כ מבין ואני מסביר : בעבר שחיינו על העצים היינו בורים הרבה יותר, מסכים נכון? אבל עובדה זו לא הפריעה לנו לשגשג ובעיקר לשרוד, למרות היותנו בורים. מה שברצוני להגיד זה שבורות או אי בורות נקבעת על פי קריטריון מסויים ולא באופן גורף. אם הקריטריון הוא הישרדות הרי שגם כקופי אדם שרדנו ולכן אין מצב לדבר על בורות. במידה והקריטריון הוא אחר חשוב לשים לב מי בדיוק קובע ומגדירו.

sheketz

New member
השרדות - זהו הדיבר הראשון

כל מין של בעלי חיים מצא לו את האסטרטגיה שלו. לא חייבים לפתח דווקא יכולת קוגניטיבית - גם ידיים או רגליים חזקות זה משהו שאסור לזלזל בו. אנחנו פיתחנו יכולת קוגניטיבית שאיפשרה לנו להסתגל להרבה סביבות ובסופו של דבר לסגל את הסביבה אלינו. אבל בהחלט מסכים איתך - זה לא הדרך היחידה.

ל נ צ ח

New member
בעבר שחיינו על העצים ? ../images/Emo6.gif

כקופי אדם שרדנו
חבריקו, בשכאלה אתה בונה על שטיפות-המוח הן חדורות עמוק בפנים בשכל שלך ומהן נובעות כאלה הקדמותיך המטעות אותך ולשטופי-מוח אחרים הם המאמינים כמוך בכל הלוקשים שכאלה שהאכילו אותנו( כן, גם אני לפני הרבה שנים הייתי כזה) משכאלה הכזבים שבהכרח מובילות למסקנות כוזבות ובהחלט!!! הנה חבריקו,למד להבין משהו על שמעל חכמתך, תתעורר וחכמה רכשת:
* המסיר פני הלוט מהעבר * נביא זה הוא אשר הסיר פני הלוט מעל העבר בהודיעו איך היתה בריאת העולם וכיצד התיחשו האנשים שלפני המבול אל אדם ואיך היה המבול * וכיצד התיחשו שבעים האמות אל שם חם ויפת בני נח * * איך נפרדו הלשונות * * והיכן התישבו בני האדם * * וכיצד צצו המלאכות ונבנו הערים * * ושנות העולם מאדם הראשון ועד הנה מה היו: * * בחק הענין האלוהי! * 20/5/2000 2:0 לנצח ----------------------- ( קטע מספר הכוזרי) ונוסף על כל אלה ידע תעלומות מה שהיה ומה שיהיה האין מדרגה זו נבדלת הבדל עצמי ממדרגת בני אדם: (מב) אמר הכוזרי: אמנם כן מדרגה זו אם ישנה במציאות אלוהית מלאכית היא ואינה בחק הענין השכלי הנפשי או הטבעי כי אם בחק הענין האלוהי: (מג) אמר החבר: אין אלה כי אם אחדים מתארי אותו הנביא אשר אין חולק על נבואתו על ידיו נגלה להמון דבר התחבר האלוהות בהם ונודע להם כי יש להם אדון המנהיגם גם כרצונו וכן כפי עבדם אותו או המרותם בו נביא זה הוא אשר הסיר פני הלוט מעל העבר בהודיעו איך היתה בריאת העולם וכיצד התיחשו האנשים שלפני המבול אל אדם ואיך היה המבול * וכיצד התיחשו שבעים האמות אל שם חם ויפת בני נח איך נפרדו הלשונות * * והיכן התישבו בני האדם וכיצד צצו המלאכות ונבנו הערים ושנות העולם מאדם הראשון ועד הנה מה היו:* ................... * ................. * _____________ * ל נ צ ח * _____________ *

conatus

New member
כוזרי נמק בקברו...

כוזרי כבר איננו. גופו נמק בקברו. כמוהו כמונו זהו סופנו לא משנה מה נגיד, לא משנה מה נכתוב. אמיתות רבות, אך סוף אחד לכולם...

ל נ צ ח

New member
כוזרי לא נמק בקברו. אתה שקוברת'צמך

Walla! Forumscommunity.walla.co.il דתיים-חילוניים ראשי הודעה לא יודע למה אבל אני ממש 30/4/2001 18:14 פסנתרון (jed) [email protected] ----------------------- לא משוכנע שכל אדם חושב היה חושב לבדו את אפלטון, אריסטו, דקארט,שפינוזה, יום, קאנט, ראסל, סארטר. שלא לדבר על: קופרניקוס, גלילאו, ניוטון, אינשטיין. ----------------------- נכון jed , תפקידם הוא להעביר לנו מידע חיוני ביותר: 30/4/2001 20:5 לנצח [email protected] ----------------------- ואין דרך אחרת נכונה מזאת להעבירו לאדם החושב אלא בזאת המוכרת והמקובלת על כולנו כאחד. מידע זה כולל כמובן המסר מהדמויות שבתנ"ך כגון ישעיה, ירמיהו הכוזרי ורבים ידועים אחרים. כך גם סוקרטס, אפלטון, דקארט, ונוספים אדירים שכאלה , פחותים מאלה ואחרים שכאלה שכביכול "נולדו כאדם חי ונושם שחי לפני המאה ה 20. אנו האדם המודרני צובר מהם המידע למרות שאמת של דבר, הם מעולם לא היו עשויים בשר-ודם כמונו, הם אי-פעם לא נשמו אוויר! כי כל אלה ושכאלה הם דמויות, דמויות מטעות! מטעות בזה שגם חכמי הדור למיניהם חשבו וחושבים עדיין אותם כבני אדם שחיו והתהלכו כמונו על הארץ . והאמת היא, שמתוכניתו הקדושה של אלוהים לאדם, דמויות אלה מעבירות בדרך הנוחה ביותר לרובנו ממידע-העל שמקורו בחכמת אלוהים הם מעבירות מסר ומידע החיוני לנו האדם המאפשר לנו לחיות החיים כמנהגנו וכהרגלנו, וכל זה עד שנתפקח לקראת התגלות משיח-השם בעולם. בברכה: * _____ * ל נ צ ח * _____ *

sheketz

New member
תאר לעצמך אדם שחי בתוך חדר

ויש לחדר דלת, אבל האדם אינו יודע שהוא יכול לפתוח את הדלת ולצאת החוצה. זה בודאי יגביל אותו, הלא כן? זאת היא הבורות שאני מדבר עליה. זה נכון שבני אדם יכולים לחיות ולמות בתוך אותו החדר (בהנחה שהוא מספיק גדול) להוליד ילדים וכך הלאה... טוב, אפשר לשאול מדוע לצאת החוצה בכלל, הרי אפשר להמשיך לשרוד בתוך החדר. אבל זאת היר שאלה אחרת. ברור שחוסר הידיעה על האפשרות לצאת החוצה מגבילה את האדם. אני מקווה שזה מסביר את כוונתי

לא מבין מה הקשר

בין אינסופיות המספרים לבין יצירה. ומה פתאום 100 יוצר את 40? לכאורה הרי מספרים גדולים מורכבים מקטנים מהם.

ForAwhile

New member
יש קשר, רק אחר...../images/Emo54.gif

יש קשר בין הריבוי האינסופי של מספרים מסוג מסויים לבין קבוצת המספרים הטבעיים. ליתר דיוק בין המספרים הראשונים לבין המספרים הטבעיים, כיוון שכל מספר טבעי ניתן לפירוק למכפלה סופית של מספרים ראשונים (זאת אומרת שהם מיצרים את המספר, שים לב מיצרים על פי ההגדרה המתמטית של להיות נוצר).

bralon1

Member
מה שאותי קצת מעצבן הוא שאנשים

תמיד משתמשים במילה מתמטיקה כדי לתאר מספרים בעוד שכוונתם היא לתחום ספציפי של המתמטיקה ולא המתמטיקה בכללותה (הניסיון להכליל את המתמטיקה לתחום בעיסוק מספרים) שכמובן אינה עוסקת רק במספרים. אז להבא אם אתה מדבר על מספרים, תכתוב אריתמטיקה במקום מתמטיקה. ולשאלה עצמה, יש הרואים את המתמטיקה כשפה אנושית ויש הרואים אותה כדבר מרוחק שיהיה נכון לכל הצופים, אבל זה קשור ליכולת הקוגנטיבית (שכלית) שיש ליצור החי לתפוס את היצירה (בית הכלא כפי שאתה אומר) הנקראת מתמטיקה. מתמטיקה אינה כולאת אותנו, מה שידוע לנו כיום יכול להשתנות למחרת במתמטיקה (למרות שיש האומרים כי יש אקסיומות בלתי ניתנות לערעור אבל יש דוגמאות בהיסטוריה שערעור עליהן הניב תוצאות שונות כמו הגיאומטריות של לובצ'בסקי וריאמן) היא כלי מגשר ביננו לעולם המושגים האנושי.

למעלה