אלוהים הוא:

• פותח הנושא Denet
  • פורסם בתאריך

Denet

New member
אלוהים הוא:

סקייטר שב-11 בספטמבר שבר את שתי הרגליים שלו.. התיאוריה שלי, אלוהים לא מודע לזה שהוא אלוהים, מה שהוא עושה בחיים שלו, משפיע על העולם איכשהו, כשאלוהים שבר את הראש בפעם הראשונה, התחיל החור באוזון...

Aimee

New member
התאוריה שלך

נעזוב את מה שכתבת לפני ואחרי שאולי זה היה חמוד כבאמפר סטיקר ולא יותר. אבל אלוהים לא מודע לזה שהוא אלוהים, מה שהוא עושה בחיים שלו, משפיע על העולם איכשהו זה ממש מוצא חן בעיניי, למרות שצריך להתעלם מהתנ"כ ומכל הדתות בשביל זה, הרעיון שהוא לא מודע לזה שהוא אלוהים מגניב ביותר...

אלוהים הוא גבר/אישה

יש לאדם טבע להאניש כל דבר - אפילו את אלוהים. ברגע שאנו מקטלגים את אלוהים כגבר או אישה, אנו מאנישים אותו ובעצם מפספסים את המהות של אלוהים. למעשה אלוהים לא גבר ולא אישה ואלוהים גבר ואלוהים אישה. סתירה? לא, לא סתירה. אלוהים הוא הכל ולא כלום. אלוהים זה לא דמות מסויימת אלא כל המהות כולה. אז בעצם, כל ויכוח שייוצר על מינו של אלוהים, קשורה לאגו. בעצם, מה זה משנה באם אלוהים גבר או אישה? מה זה משנה באם אלוהים הוא רבים או יחיד? מה שמשנה זה שאלוהים נמצא בכל אחד ואחת ואנו נהנים משפעתו הרבה.

רשף כשף

New member
ישנה דעה רווחת

שאלוהים הוא זכר, שיצר את רוח הקודש (האור האלוהי) והיא יצרה את בני האדם. לפי סברה זו נוצרנו על ידי כוח נשי, והוא אנרגיה שנמצאת סביבנו, אנרגיית התקשור. כלומר התקשור עצמו נעשה עם רוח הקודש. מה דעתכם על סברה זו? האם אתם מקבלים אותה?

היי רשף

החילות את דבריך ב: "ישנה דיעה רווחת שאלוהים הוא זכר וכו'..." במידה מסויימת יש מקום קטנטן בו אני מסכימה עם דיעה רווחת זאת. אסביר מדוע? אצל הזכר יש את הרצון לתת ואצל הנקבה יש את הרצון לקבל. אלוהים יצר את בריאתו על פי הרצון לתת וכמו כן, יצר את הרצון לקבל (הנקבי). זהו השילוש שבבריאה. מס' 1 - זהו אלוהים הכל ולא כלום, במצב מודעות שלמה. מס' 2 - זהו אלוהים בעל הרצון לתת משפעתו (המצב הזיכרי) מס' 3 - זהו אלוהים בעל הרצון לקבל (המצב הנקבי) על מנת שמס' 2 יוכל לתת, עליו ליצור את מס' 3 , בכדי שיוכל לקבל. האדם הנוצר, וכן כל ברואים הקיימים, נמצאים בין מס' 2 למס' 3 . כמובן שאני לא מדברת על מצב של זכרים ונקבות פיזים אלא על המצב של לקבל ולתת. ובמחשבה נוספת, כן, כל הברואים נמצאים במצב פיזי נקבי וזכרי - זו עובדה. מכיוון שאלוהים אינו קיים במהותו בפיזי, אזי לקרוא לאלוהים זכר או נקבה, זה לכלוא אותו במימד הפיזי. זה ליצור מסגרות לאלוהים. אגב, המצב האידיאלי ביותר זה לקבל על מנת לתת.

רשף כשף

New member
מסכימה איתך

הצלחת לנסח במילים הרבה יותר ברורות את מה שניסיתי לומר. ההבדל ביו דעותינו הוא שלדעתי בני האדם ושאר הברואים נוצרו על ידי מספר 3 ולא על ידי מספר 2, משום שמספר 3 הוא כוח נשי. לדוגמה- האל (1) ברא את אדם (2) וחווה נבראה ממנו (3) גם על ידי האל... ילדיה לעומת זאת יצאו ממנה, ממספר 3, מהכוח הנקבי.... מקווה שכעת אני ברורה יותר:)

FireBat

New member
חת שפ סות שלום

נתחיל בכך שאלוהים אין רצון לקבל, אלוהים הוא נתינה ללא תנאי. לכן, עפ"י מה קבעת שאצל הזכר יש את הרצון לקבל ואצל הנקבה יש את הרצון לתת? הרי שגם לא כל הברואים במימד הפיזי הם זכר ונקבה, מה תגידי יצורים על דו-מיניים? וחוץ מזה, רק יצורים במימד הפיזי הם זכר ונקבה, אז למה שאלוהים יהיה בכלל קשור לזכר ונקבה אם יש עוד המוני סוגי תודעות ועוד המוני מימדים שלא קשורים בכלל לזכר-נקבה??? נראה לי שקצת סיבכתי... אז אפנה לכיוון נוסף.. מה אני? זכר או נקבה? אני כמובן מתכוון בתור ישות. עכשיו אני זכר, "מחר" אהיה נקבה. היום אני נוטה למצב של נתינה ומחר ארצה לקבל? התפיסה שלנו היא שיוצרת את ההבדלים בין המינים. בזה אני מאמין. אלוהים הוא אנרגיה, אנחנו אנרגיה, אין פה קשר לחומר, אנחנו קבענו את מה שאנחנו.

למעלה