אלוהים -ההוכחה

אלוהים -ההוכחה

ככה אני רואה את זה... יש כאלה שמאמינים כי העולם התחיל ממשהו כלומר בנקודה מסוימת בעבר התרחשה בריאת העולם, אולי זה היה המפץ הגדול, אולי רוח, אולי אנרגיה מסוימת, יש כאלה שמאמינים שהעולם תמיד היה קיים הוא לא התחיל מכלום והוא פשוט עובדה מוגמרת שהתפתחה והתגבשה אט אט, הכח קיים בטבע ובחומר בין אם העולם נוצר מתישהו ובין אם הוא תמיד היה, יש בו כח, אנרגיה מסוימת וה"דבר" הזה שמחזיק את העולם הוא אלוהים, אף אחד לא יכול להגיד ללא ספק מהו האלוהים איך הוא נראה, אולי אלוהים הוא המפץ הגדול ואולי הוא רוח אנרגיה טבע או חומר אך ניתן להגיד ללא ספק שאלוהים קיים, לכן כל אחד באמונתו יחיה אף אחד אינו רשאי לקבוע מהו האלוהים, או איך "לעבוד" אותו, אין דרך נכונה וברורה.. ורק כדי להבהיר, אני מאמינה ללא כל צל של ספק שיש אלוהים, אלוהים עבורי הוא האנרגיה שגרמה לעולם להיות כפי שהוא אינני דתייהולכן אינני מתיימרת להחליט איך נראה אלוהים.

seeyou

New member
הסבר מושלם-מבחינתי!../images/Emo140.gif

About 15 billion years ago a tremendous explosion started the expansion of the universe. This explosion is known as the Big Bang. At the point of this event all of the matter and energy of space was contained at one point. What exisisted prior to this event is completely unknown and is a matter of pure speculation המדענים מסרבים בכלל לנסות ולענות על השאלות רבות מי ייצר את ריכוז החומר והאנרגיה בנקודה אחת לאיזו מטרה כול עוד אנו,בני האדם לא מסוגלים להבין שמכלום נוצר משהו , האמונה בדמות על תמשיך להתקיים-בצורה כזו או אחרת על פי המסורת של האנושות. יוסי

סתם שאלות../images/Emo13.gif

אין ספק שיש "משהו" שמניע את העולם, וגורם לדברים להסתדר למשל הטבע.. תסתכלו על משהו אחר...למשל...איך נוצר בן אדם מושלם מביצית זעירה ומתא זרע אחד קטן..זה לא פלא ? זה פשוט נס !! המפץ הגדול יצר את זה? גוף האדם המושלם הזה על ידי מי נוצר? שאלות חשובות לא? ואל תפנו אותי לתורת דרווין פליז!! חג שמח...

לא הבנת את הנקודה שלי

הכח שמניע את העולם הוא אלוהים, וכשאני אומרת אלוהים אינני מתכוונת לאלוהים עושה הניסים כפי שהוא מתבטא בתנ"ך ובדת היהודית, אין אף אחד בעולם שיוכל לענות על שאלות כמו מדוע אנחנו פה? איך אלוהים נראה? ממה כל העולם התחיל? הכל רק השערות, אגב לכן הביטוי "חזר בתשובה" די נראה לי צורם, איזו תשובה בדיוק? מי יכול לקבוע מהי התשובה? אף אחד! לא ניתן לפקפק בקיומו של כח זה כי אם נעשה כך אנו בעצם מפקפקים בקיום העולם ועצמנו... ואגב תורת דארווין היא תורה המדברת על אבולוציה והתפתחות החי והצומח מדגמים פרמיטיביים לכן אין היא שוללת את קיומו של אלוהים במקרה הטוב אף מחזקת אותו.

dalida1988

New member
נצל"ש...אני רוצה סתם להגיב ולהגיד

את דעתי בקשר לאלוהיםםם אז ככה אני כמה פעמים כבר נכנסתי לפורום פה וקראתי דעות של אנשים... זהו הולך להיות קצת ארוך אל תתיאשוו!!! השאלה שעלתה לי השנה זה יש אלוהים?להאמין בו?להאמין בתנ"כ?ועוד מלא מלא שאלות שקשורות לזה והכל התחיל בגלל תקרית רעההה שקרתה לאבא שלי... הבן האדם הכי טוב שאני מכירה בעולם תמיד אבל תמיד עושה מצוות ובסתר...בלי שנדע בלי שאחרים ידעו ועושה את זה מכל הלב !! ואז פתאום הוא מקבל התקף לב?איך אפשר להאמין שיש אלוהים ???לבן אדם כזה טוב קורה כזה דבר..?אז יש אנשים שיגידו תסתכלי על הצד הטוב לפחות הוא ייצא מזה בחיים ומצד שני אני מסתכלת על זה כחרא!! כי הוא מאבד את העבודה שלו סובל מבחינה בריאותית איפה הטוב פה??!??בכל מקרה האמונה שלי באלוהים בספק גדול כי מצד אחד אלוהים יכול לעשות דברים כל כך נפלאים... ניסים ומצד שני להתנכל לעם שהוא בחר בעצמו ...זה פשוט סתירההההה כי הוא בחר אותנו כביכול לעם שלו הוא כביכול ברא אותנו והוא מנסה להרוס אותנו!??!?!אני לא יודעת איפה לעמוד עכשיווו אני חושבת שיש לי משבר אמונה כי עד עכשיו תמיד ידעתי שיש אלוהים ואני לא בת אדם שמתפללת אבל כשהייתי צריכה משהו ביני לבין עצמי הייתי פונה לאלוהים...אבל עכשיו אני לא יודעת אם זה בכלל שווה את זה? מישהו יכול לענות..להגיב ..לכוון...אולי גם להראות לי צד אחר משהו??@@?@?@אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון ואני אסיים בנימה חיובית של חג שמח (למי שחוגג...)

mkarin

New member
dalida1988- כנסי

ראשית, משבר אמונה הוא דבר שלפי דעתי חולף. כיוון שאת בת 16 יש לי שאלה אליך: האם פנית לאלוהים מתוך הרגל מהבית, או מתוך בחירה אישית? אני חושבת שאני אקבל קצת כיוון לתשובה שלי אם תעני...

dalida1988

New member
אני מאמינה שמהרגל בבית

כי זה לא משהו שהסבירו לי יש בחירה..כאילו תמיד ידעתי שהוא שם כאילו ככה לימדו אותי... ואולי עכשיו אני פוקחת עיינים???

mkarin

New member
לא כל כך אובייקטיבית

מהבחינה הזאת אני מרגישה שרק עכשיו פקחתי את העיניים, כי הבית לא דתי, אבל אמא שלי מדליקה נרות בליל שישי [וגם בשבת
], וצמים ביום כיפור... אני חושבת שרק הזמן יענה על השאלה שלך...

niki268

New member
תקשיבי חמודה הראיה שלך לא נכונה כי

את מסתכלת מהכעס איך קרה דבר כזה לאבא שלי? אדם טוב שעושה מצוות למה הוא? כולם עוברים בלבולים בחיים עם כל מיני נסיונות, ללא ספק,כל אחד עבר אהבה נכזבת,כעס,מרמה,וכל מיני דברים שכאלה. והכל ניסיונות בחיים ואם לא מבינים[יותר נכון אם רוצים להבין ולקבל] כל אחד מאבד מישהו בחיים וכל אחד לוקח את זה אחרת בהתאם לאישיותו הבנתו וראיתו את החיים.אם אלוהים יעשה הכל מה יהיה לנו לעשות????????? ביקשנו את זכו הבחירה וקיבלנו,ועל כל בחירה שלנו בחיים ישנם תוצאות, השאלה איזה?אין לאדם אויבים אלא הוא עצמו,הבחירה שלך לכעוס ואת כועסת. כשתחשבי על זה בצורה בוגרת תביני שהכל בא מהאדם עצמו,הגוף לא מבין צחוק, וגם לא הנשמה מה שאנחנו משדרים זאת התוצאה! נכון את אמרת "סתירה" שבאה מלשון המילה "הסתר" שהרי התורה כולה נסתרות. אנחנו הורסים את עצמנו במו ידינו בכל,התקשורת בין בני האדם גרועים ביותר, מלשון המילה "קשר"שזה גם "שקר".כל התורה כולה הם "דרך ארץ" כללי התנהגות בכל המובנים,כל החוקיים האמיתים לגבי האדם ,וכללי בריאות. זאת כל התורה ואם היא היתה כל כך פשוטה אזי כל אחד היה עושה מה שהוא רוצה אבל יש חוקים בחיים בכל נושא ועניין ללא יוצא מהכלל, אני לא מבינה איך את לא כועסת על עצמך שאת עושה חתכים כאלו לגופך?? באיזה זכות?מי את חושבת את עצמך?אסור לך לעשות רע לגופך, תקראי את" קוהלת"ואולי תביני את משמעות החיים והעולם. קומי ילדה ותתעודדי על החיים שלך ואל תבחרי להיות עצובה ובוכיה יש ימים כאלו ויש כאלו,וגם לי יש ימים רעים שעצוב לי נורא,אבל מי אני בכלל?יש דברים שקוראים ואין לי שליטה בכלל אני צריכה רק לדעת איך להרגיש ומה לעשות עם זה ואם אני אדאג זה יעזור לי בכלל?????? זה רק יכול להרוג אותי מבפנים לא תודה כתוב "ובחרת בחיים" ובזבזתי הרבה זמן בלכאב ולרחם על עצמי ועל העולם,רוצה אני לחיות ולעשות מה שאני יכולה ורוצה ושעושה לי טוב, קומי תתעודדי החיים קצרים נגמרים מהר אין זמן תחיי ותהני מכל רגע כאן ועכשו. אחלה חג לך ולכולם, בהצלחה

dalida1988

New member
שלום ..

קודם כל אני רוצה להודות לך שענית לי ברצינות.. שנית את פקחת את עייני...כי אולי אני באמת הרבה זמן ברחמים עצמיים....ואולי אני באמת עושה רע לגוף שלי.. אז אני אקח לצומת ליבי את מה שכתבת ואני אנסה לשנות את דרכי החשיבה שלי כי יש אמת רבה במה שאמרתתת תודה רבה חג שמח גם לך

niki268

New member
קודם כל קחי../images/Emo24.gif../images/Emo25.gifעשית לי טו

ב על הנשמה,ואני שמחה בשבילך ותראי שהחיים לא קלים לאף אחד אבל החיים יפים תלוי איך לוקחים אותם. היום אני רוצה לנצל כל שניה שאיבדתי בחיים על טיפשותי שלא הבנתי כמה רע עשיתי לעצמי. אז כל טוב ובהצלחה ואם תרצי אני פה תמיד למענך.

למעלה