אלוהים-בת?

אלוהים-בת?

רציתי לדעת איך אתם חושבים שנרא ה´ עם הוא זכר או נקבה או מכיל את שניהם, או עם כהה עור או בהיר עור, או משהו אחר .... אז מה אתם אומרים?

זכר אונ נקבה אלה מושגים שקיימים רק

באורגניזמים רב תאיים. זה נקבע על-פי הדנא: עם כרומוזום 46 הוא X או Y. בגלל שאלוהים הוא לא אורגניזם (אם הוא קיים) מהסוג שלנו, כי הוא היה כאן עוד לפני בריאת התא החי הראשון, אני מתארת לי שהוא לא זכר או נקבה. אין לו מין.

Alcharzor

New member
בנוסף לכך

בנוסף לכך בגלל שהוא יצר את היקום הוא אמור להיות משהו מחוץ ליקום שלנו לדעתי אנרגיה נקייה

erezsh

New member
אני מצטער אבל אני עכשיו עצבני

בלי קשר להאם הוא קיים או לא - אין לו שום צורה גשמית! וזכר או נקבה?? נו באמת.. עוד מעט תגידי גם שה´ יכול להתרבות! שוב - לה´ אין צורה, "צבע עור" (אין לו עור או צבע), ובטח שאין לו איברי רבייה!!! בקשר לאיך לפנות אליו - בתנ"ך נהוג לפנות אליו בלשון זכר אף על-פי שלעתים פונים אליו בלשון נקבה. מצד שני, מה אפשר לצפות ממישהו עם מאות שמות...

erezsh

New member
אה שכחתי

אפשר גם לפנות אליו ברבים בזכר. אבל לא זכור לי בשום מקום פנייה אליו כצורת רבים של נקבה..

more

New member
אלוהים זכר נקבה רבים

התורה מתייחסת אל אלוהים כזכר נקבה ורבים אל זכר, שכינה נקבה, אלוהים רבים. אבל..חשבתם פעם שאולי אלוהים הוא רעיון המוסר? אלוהים הוא רעיון השילוב הנכון של תכונות האדם, אלוהים כאידאל של איזון נפשי לאדם. שכל, רגש, כעס, אהבה, הכל במינון נכון, כביכול. אם אלוהים קיים, אז הוא חייב להיות מאותו חומר שאנו קיימים, מפני שנוצרנו באמצעותו, באמצעות מה שהיה קיים לפנינו. והכל מאותו חומר. בדיוק כמו שבכל היקום יש אותם חומרים. רק שההבדל הוא בתרכובת. התרכובת של גופינו שונה מהתרכובת של כדור הארץ, אבל החומר הוא אותו חומר. ותרכובת שונה יכולה לייצר דברים שונים, כמו פלסטיק, עץ, נשמה - חשבתם על זה? חשבתם על כך שיתכן שהנשמה היא חומר? חומר שמשפיע כימית על גופינו? אבל חומר מסוג כזה שעדיין לא בררנו מהו? הכל יתכן...

The_Mighty_Perr

New member
לא!

בס"ד לא הסברתי את זה כבר? עניתי על הטענה הזו פה או פורום חופש, או בפורום פמיניזם, לא זוכר באיזה... בקיצור - Xים היא צורת רבים בעברית המודרנית. התחביר המדוייק של העברית העתיקה/התנכית לא ידוע. אלוהים לא יכול להיות צורת רבים שכן הפניה אליו היא בצורת יחיד: "אלוהים, חננו ועננו", "אלוהים תעזור לי", "אלוהים תשתיק אותו". צורת רבים ויחדי בהקשר הזה היא: _אלוה_ כיחיד, ו_אלוהויות_ כרבים. למרות שאלוה הוא זצורת זכר ואלהויות היא צורת נקבה. זה מה שיש מהעברית התנכית ועברית של תקופת חז"ל. בברכה...

L7

New member
האמנם אין איברי רביה?

אז מה משמעות הברייה בצלם? מציע להפנות לבעל השכלה תורנית.

לכל אלה...

לכל האשים שאומרים שאין לו צורה.כמו רוח או משהו....הרי שכתוב שאנו נברנו בצלם ה´ . אז הוא לא יכול להיות רוח .... אז מהו כן?

erezsh

New member
ישנם הרבה פירושים לזה

כפי שכל מי שעשה בגרות בתנ"ך אמור לדעת. אחד מהם, הוא שזה פשוט לא נכון. הוא גם לא רוח. אי אפשר להבין את זה או לתפוש את זה , כי הוא לא ניתן לתיאור במונחים אנושיים , וזה בא ישר מהדת היהודית. -- אז מה בדיוק, את רואה אותו כמו סופרמן כזה שעף ביקום ויוצר דברים?? אין כדבר הזה. אולי אדם גדול כזה שיושב בתוך מאדים ומנמנם?? או אולי הוא בכלל השכן שלך , זה שיש לו בעיות עם מס ההכנסה?? די עם השטויות. באמת.

Henryf

New member
ניברא בצלם.

אחד הפרושים המעניינים הינו ש"בצלם" בה מהמילה "צל", משמע, אין האדם אפילו צל אלוהיו.

erezsh

New member
צלם וצל

אני חושב שהמילה צלם באה מהמלה צל (או אולי ההפך?) הרי הצל שלך הוא בעצם צלמך בשחור.

§Apocalypse§

New member
צלם אלוהים

הכוונה "נברא בצלם אלוהים" (לפי תפיסתי, כמובן) היא צלם רוחני. לא באותו כוח ועצמה, מן הסתם... האדם אינו יכול לצור יש מאין, אך יש לו יכולת בריאה אדירה.

מי שכ"כ רוצה לדעת שיעלה למעלה

בשמיים בטוח הוא כבר ידע. השאלה אם הוא יחזור לספר לנו. וכבר אמר "אדם יראני רק במיתתו" ולא כולם.

shabluly

New member
אמממ.......

אלוהים??? איפה? מי? מו? מה? אם לא הבנתם, לפי דעתי אין אלוהים, כך שאין לא שום מין(משום מה...) אגב אני חדשה פה.

ParadisE

New member
אין "אלוהים" כפי שאנחנו חושבים עליו

"אלוהים" זה מושג שדת מסוימת המציאה כדי שלמאמינים שלה יהיה במה לאחוז , תקווה מסוימת... אין דבר כזה "אלוהים" של הדת היהודית , הנוצרית , וכו´.. "אלוהים" זוהי התקווה הכי קטנה בכל לב אדם , שכל אחד רואה בצורה אחרת. "אלוהים" נמצא בכל מקום.. בכל פינה נידחת של העולם , בכל לב אדם , בתוך כל ציפור , פרח ומתחת לכל אבן.. אלוהים תמיד יהיה איפה שאתם תרצו שהוא יהיה... אני לא מאמינה שהיה בלאגן שפתאום התחשק לאלוהים לסדר (בריאת העולם..) , כי אני לא מאמינה באלוהים בצורה כזו.. אני מאמינה שאני אלוהים לעצמי..

roli

New member
כאילו דא?!

לא שמעתם? אלוהים מת. מזמן. ניטשה היה זה שגילה את זה. במאה ה 19. תתעוררו.

למעלה