אלוהים אדירים

הרוח.

New member
אלוהים אדירים

ראשית עלי לציין שאנני נגד הדת,אני חושב שהדת טובה להמונים ויוצרת זהות וקשר בין העם .אני נגד הפרשנות של התורה ע"י הפרשנים ובעיקר הפרשנים המודרניים של ימנו.כידוע לגולשי אתר בית הרוחות,אני חוזר בשאלה,ומגדיר את עצמי "חילוני עד כאב". וזה נובע מפרשנות התורה אשר כולה מתבססת על הפחדה,שכר ועונש. אם לא נאמין.נלך לגיהינום.אם לא נקיים מיצוות.נלך לגיהינום.אם לא נשמור שבת.נלך לגיהינום. הרי 70 פנים לתורה,אנני מכיר פנים נוספות שאני יכול לנהוג על פיהם מבלי להיחשב לכופר שסופו בגיהינום.לדעתי האיסור החמור של הדת לעסוק בגילגול נשמות,נובע מכך שאנו עלולים לגלות אמת אחרת ממה שלימדו אותנו עד היום מנהיגי הדת,אנו עלולים לדעת שאין גיהינום...ולא יהיה להם במה להפחיד את המאמינים.רק הגיהינום מחזיק את הדת.אפילו לא גן עדן,כי המאמינים כל הזמן חושבים מה לעשות או לא לעשות כדי לא ללכת לגיהינום.אף אחד לא חושב איך הולכים לגן עדן.אנו חיים על פי הפחד מהגיהינום ולא מאהבה לגן עדן. באף מקום בתורה לא כתוב על הגיהינום(בתורה,לא בספרים שניכתבו ע"י אנשים).הגיהינום הומצא לאחר חורבן בית שני,כאשר שאלו את מנהיגי הדת למה לרשעים טוב,ולצדיקים רע?ואז כאשר אין תשובה שתספק .הובטח למאמינים שכר בעולם הבה. כאשר אני רואה היום את היתפלגות העם היהודי לכתות משיחיות(כך החלה הנצרות) רבנים ומנהיגי דת מקללים ומסיטים נגד חילונים ודתיים שלא הולכים בדיוק לפי פרשנות מנהיג העדה שלהם,ליבי נחמץ.האם את זה רצה אלוהים? לאן היגענו? החבדניקים מאמינים שהרבי הוא המשיח.זו לא כפירה? חלק מחבד כבר מאמינים שהם צריכים להיתפלל לרבי כדי שיעזור להם.איפה אלוהים?לא אליו אנו אמורים להיתפלל? המילחמות הגדולות בהיסטוריה היו בשם אלוהים,מסע הצלב,כיבושי האיסלם.ואפילו ליהודים היה חלק די ניכבד בחגיגת ההרג הזו,כיבוש הארץ,כאשר כל העמים סביבנו הושמדו,נשים,גברים,וטף.עד היום אנו נילחמים באזורנו בגלל הדת.מדוע כעם ניבחר לא היה לנו שקט ונחת מעולם? תמיד הושמדנו,גורשנו,ונירדפנו.איזה סוג של בחירה זאת? כיום כאשר אני עוסק במיסטיקה כבר כ-35 שנה,אני יודע בביטחון שאין גיהינום ואין גן עדן.(על מה שיש לדעתי ולדעת רבים וטובים אכתוב בקרוב). הדבר החשוב באמת בגילגול הזה הוא ללמוד כמה שיותר,ולהיות טוב כלפי כולם וכמובן לא לעשות לאחרים מה שלא אהיתי רוצה שיעשו לי. ההמשך בקרוב.(מנהיגי הדת(או הפוליטיקה)שלנו) GHOST

כללי

New member
תגובה

הנני מסכימה עם כל משכתבתה על הדת והדתיים, אך לא לגבי העם היהודי הוא בארץ הזו בגלל השרדות, דת ולאום ולא לפי איזה צו של רב זה או אחר. בחו"ל תמיד זרקו את היהודים לישראל ולא למקום אחר לכן אני חושבת שהיפות נפש הזו היא מיותרת ולא מתאים לפי המיסטיקה לשפוט זרם זה או אחר (למרות שאתה בעינינים) פוליטית

למעלה