אלוהות

יהילי

New member
אלוהות

שלומי שלום. מה הכוונה שאין קשר בין אמונה באלוהים ודת? קידוש עשיתי מאות פעמים, אף פעם לא עם מורא וחוסר יכולת להרים את הראש מהצלחת. תאמין לי שאני האנליט והמבקר הכי חריף של עצמי ועד היום בכל חוויה שאני חווה קודם ותוך כדי אני מנתחת מה קורה. ותמיד אנ מבינה רק בדיעבד שעברתי חוויה רוחנית. (ואולי זאת הסיבה שאני חווה אותם. אתה יודע , התמימות...)אני מאוד נהנת מהניתוחים שלך ומהעובדה שאתה מחפש הסבר הגיוני לכל דבר. הגיוני כל הבריאה הזאת. ולמות?

Handsome Johny

New member
הגיוני מאוד למות ...תגובתי ליהילי

יהילי מעגל החיים בטבע כולו הוא זהה ...לידה חיים ומוות מחזור החיים של כל צמח ואורגניזם על פני הכוכב...למה שחוקי הטבע יפסחו על בני האדם שהם חלק אינטגרלי מהטבע..??? לא נראה לי שחתולים או כלבים מאמינים בגלגול נשמות מכיוון שאין להם מוח מספיק מתקדם כדי להגות שטויות שכאלו ... הפחד הקדום ביותר של האדם הוא המוות ..בשביל מה כל העשיה והסבל בימי חיינו הקצרים אם בסופם מחכה לנו חלקת קבר ותו לא ..? ובכן אותו הפחד מפני הסוף הבלתי נמנע הוא זה שאחראי לכל פילוסופיות "החיים שלאחר המוות"...האדם חייב לתת לעצמו איזשהו שביב תקווה שמצדיק את חייו הקשים ומלאי הכאב...וזו האמת כולה ! בתור בן אנוש מתחוור לי יום יום שהאמת אף פעם לא קלה לעיכול אם קטנה או גדולה היא וצריך לקבל את מעגל החיים בהכנעה והשלמה ... הפלא היחיד שהוא מנת חלקינו זה שנולדנו בני אדם עם יכולות עצומות ביחס לשאר בעלי החיים .וככאלו עלינו לשאוף תמיד לצדק יושר וענווה ...מה שהיה מת ומה שיהיה לוטה בערפל .. שלומי

למעלה