אלוהות בעולם

Dror Bar

New member
אלוהות בעולם

בזמן שאני מנסה לבנות עולם מערכה( עבודה קשה) הגעתי לחלק של הדת וצץ לי רעיון בקשר אליו: הרי בכל דת יש את הדתיים ממש( כמרים, כוהנים, נביאים), את המסורתיים ואת החילוניים שמאמינים בדת אך לא נותנים לה מקום חשוב( כפריים וכדומה). אבל אף פעם אפילו בחברה שלנו נראה לי אין קבוצה( מחתרתית או לא) שלא מאמינה באל בכלל. ארגון כזה יכול להיות מעניין מאוד בין אם הוא : 1. לא רוצה להאמין בעל סתם ככה. 2. מאמין שדווקא מקור אחר גורם לכל הדברים (מזל, גורל, עצמי). 3. גילו שהאלים הם שקר של הדתיים כדי להשיג כוח. 4. גילו שהאלים פשוט לא קיימים. מה דעתכם על ארגון שכזה? מה יהיו המטרות שלו? איך העולם יגיב בקשר לארגון שכזה? ולמה בעצם תמיד חושבים שלעולם יהיה קשה להתקיים בלי דת?

Serpent Axis

New member
תיקון טעות

אין חילוניים שמאמינים באלוהים. אלו שמאמינים באלוהים נקראים "מאמינים". חילוניים הם אנשים שלא מאמינים בדת. אין את הסידור הזה בכל דת, אגב. ישנן דתות שבהן "להיות חילוני" פירושו לא להשתייך לדת כלל.

Nihau

New member
זו לא טעות, רק הבדל בהגדרה.

רוב החילוניים שאני מכירה מאמינים בכלליות בכמה רעיונות דתיים כמו קיום אלוהים וחשיבות של חגים אבל לא משקיעים בזה את המאמץ של קיום תרי"ג מצוות, חוקי דת ושאר סממני אדיקות דתית. אימא שלי חילונית אבל עדיין תדליק נרות שבת, אפילו בלי התפילה ואפילו בלי להקרא "מסורתית". אני אתאיסטית אנרכיסטית ועדיין אדליק נרות חנוכה (ול"ג בעומר כמובן, כמו כל פירומנית ישראלית מצוייה) ואשיר שירי חג, כי זה הווי משפחתי עממי ולא מחייב מבחינה דתית, באותה מידה גם אחגוג את הסילבסטר, יום העצמאות, יום ולנטיין ואת הלילה הארוך ביותר בשנה (חג דרואידי) וכל חג אחר שנשמע לי טוב*. זה לא הופך אותי למאמינה בדתות הללו. *כמו יום ההולדת למנהל הפורום הנכבד דני עוד 3 ימים

DDN

New member
חכה בסבלנות,

יום לפני יש יומהולדת לניהאו.

DDN

New member
ממש לא

זה רשום ב"לוח האירועים". ואם לא של השנה, של השנים שעברו.

זה לא מדוייק,

המילה "חילוני" בעברית כיום* משמשת כתרגום למילה secular באנגלית. במובן זה "חילוני" בהחלט יכול להיות אדם דתי ומאמין, רק כזה שלא מקדיש את חייו לדת אלא חי "חיים רגילים". במובן זה רוב האנשים באירופה של ימי הביניים היו "חילונים" אף על פי שהם בהחלט היו נוצרים מאמינים. "דתיים" אז היו אנשים כמו כמרים או נזירים. גם בדתות המזרח, אגב, יש הבחנה כזאת בין "דתיים" לבין "חילונים" שמאמינים בדת כלשהי, כגון בודהיזם, אבל לא מקדישים לה את כל חייהם ולא חיים במנזר למשל. ---- * מקור המילה בעברית העתיקה מהתרגום הארמי למילה "זר" (ויקרא כב, י), אחר כך שימשה המילה לתיאור כל דבר שאינו קדוש, כגון "לימודי חול", אבל לא בהכרח במובן של דבר שמתנגד לדת.

JuffoWup

New member
איך מאמינים פאנטיים יגיבו לארגון

שכופר בסמכות האל שלהם? הממ... ננסה להגיע למסקנה מתמטית... כופר =
מאמין =
+
=
די ברור?

l o r e

New member
אתאיזם ואגנוסטיות

בגדול אתיאסטים כופרים בקיומם של האלים, ואגנוסטים אינם כופרים אך גם לא מניחים שהאל קיים ללא הוכחה ברורה. צירפתי לינקים לערכים הללו בוויקיפדיה. להלן מס' דוגמאות בסיסיות לקבוצות אתאיסטיות - הלפידים הבוערים: ארגון זה קם במטרה להשמיד את נביאי השקר ואנשי הדת המזויפים. הארגון מאמין בקסם, ומאמין שיש אנשים שיכולים לשלוט בו, אך מנסים לצבור כוח פוליטי וכלכלי ע"י כך שהם מיחסים את הכוח לאלים, ולא מלמדים את הקסם לפשוטי העם. הארגון שם לעצמו למטרה להיפטר מכל אותם אנשי דת. חברי הארגון הם בד"כ כפריים מאוכזבים, שהכנסייה עשקה אותם, אך לא טרחה להעניק להם ניסים. הכנסייה כמובן קוראת להם כופרים, וגם האצולה, אבל האצולה גם מממנת אותם בשביל להחליש את כוחה של הכנסייה. פשוטי עם אחרים תומכים במטרותיהם או מתנגדים להן בהתאם ליחסה של הכנסייה אליהם. הדרך הפנימית: אנשי ארגון זה טוענים שהאלים הם בסך הכל מושגים, שהאדם המציא בשביל לתעל את כוחותיו הפנימיים. הם טוענים שכל אדם יכול ללמוד כיצד לתעל באופן עצמאי את הכוח האלוהי כביכול, שמגיע מתוך נפשו של האנשים ולא משום גורם חיצוני. לדעתם, מבני הדת הקיימים מאפשרים לאדם לפתח את יכולותיו, אבל כובלים אותו בתוך דוגמה, שמפריע בסופו של דבר לכוחו להתפתח. הדתות הקיימות טוענות בד"כ, שאנשי הדרך הפנימית מקבלים את כוחם מאל בלתי ידוע. במדינות שבהן יש דתות ששולטות במדינה, אנשי הדרך הפנימית ניצודים בד"כ. במדינות חופשיות יותר, המקומיים מתייחסים אליהם כמו אל כל דת אחרת. דרכם של אנשי הדרך הפנימית היא בדרך כלל נחלתם של מעטים בלבד, מהמעמד הבינוני הגבוה בד"כ, ובין פילוסופים ולמדנים מסוגים שונים. ההתחלה השניה: אנשי הרקוויאם טוענים שהאלים מתו לפני שנים רבות, אבל צל מהכוח שלהם נשאר בידי אנשי הדת בעולם. מטרתם של אנשי הרקוויאם היא לחפש את מעיין העולמות, שבו אמורים להתגלות האלים החדשים, שיחזירו לעולם את כוחם של האלים, וייפטרו מהצללים של האלים העתיקים. קבוצה זו אינה מתנגדת לדתות הקיימות, והדתות הקיימות נוטות להתעלם ממנה באופן כללי. הקבוצה אינה מטיפה לעזוב את האלים המתים, ואינה מנסה גם לצרף מאמינים. רבים מהמצטרפים הם אלו שחושקים בכוח שיקבלו כאשר יגיע הסדר החדש.

חכה לגליון הקרוב של האורק

בעקרון הוא היה אמור לצאת אתמול, אבל עקב פלאי חברת השרתים חל עיכוב מסויים. ב"מפגשים המופלאים" של החודש הזה אני מתייחס לרעיון שפיתחתי אבל לא יצא לי לממש במלואו, על ממלכה קטנה שזה בדיוק מה שקורה בה.

Dror Bar

New member
אוקיי

חשבתי על רעיון אחר מאזור שלם אבל גם זה נשמע נחמד

ogmios

New member
לינק לעצלנים

מפגשים מופלאים 3 פיתחתי טכנופוביה לא קטנה בזמן שרבתי עם השרת כדי לגרום לגיליון הזה לעלות... אתכם הסליחה על האיחור.

למעלה