אלואה סינגולו - הדמות והפוזה

אלואה סינגולו - הדמות והפוזה

שלום לכל המאזינים. אלואה סינגולו, מלך רם על הסינדר, היחיד אשר דבק בבשרה של אחת מן המיאר. הדמות שבמבגללה נוצרה את ממלכת דוריאת, ובגללה היא נפלה. היתה לי שחה מעניינת עם מסםר טולקינאים רוסים, והסתבר שהדיעות על הדמות הזו חלוקות ביותר. מה דעתכם על דמות זו?

דיברת עם טולקינאים רוסים, אתה אומר?

תבקש מהם שיסבירו לך את הפתגם הבא: Lyubov zla Polyubish i kozla זה מסכם בצורה כה נפלאה את דעתי הן על תינגול, והן על מערכת יחסיו עם מליאן.

גאנדAלף, אתה לא יודע רוסית, מה אתה

צוחק? אררר, אתה לא יודע רוסית, נכון? (אני מסרבת לנקוט בכינוי החדש הזה שלך. איום ונורא.)

Lambengolmo

New member
את הכינוי החלפתי בגלל בעיות טכניות

ברישום של תפוז. בכל מקרה אנסה להחליף אותו (מסיבות לא-מובנות הרישום אצל תפוז פועל לפי מצב רוח - לפעמים הוא פועל ולפעמים לא). אני לא יודע רוסית (עדיין...), אבל בדיקה חפוזה ברשת גילתה לי את משמעות המשפט.

Y. Welis

New member
הכינוי הזה איכשהו מזכיר לי (ואני

מניח שלעוד כמה) את לובנגולו מלך זולו (...)

אכן! ../images/Emo6.gif יחי למבנגולמו מלך זולמו!

(אוהבים אותך, גנדAלף!
)

גאנדAלף

New member
סוף סוף הצלחתי להחליף את הכינוי

אבל כנראה שהצורה האנגלית תפוסה. בתור פד"ר אני חייב לשאול אם הכתיב הוא לא "לובנגולא" (Lobengula)?

Luthien

New member
הייתי רוצה גם לצחוק......

אפשר לדעת מה זה בעברית/אנגלית ואולי אני אפילו אסתדר עם צרפתית?

Lambengolmo

New member
ברוסית זה נשמע יותר טוב

מילולית זה "האהבה אכזרית, יתכן ותתאהב בתיש". המשמעות היא "האהבה עיוורת".

Luthien

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח........

ענק! טוב נו, אני צוחקת מהכל.....

Lambengolmo

New member
בדקי דואל

מבחינה טכנית אין לי אפשרות להגיב על מסרים במערכת תפוז.

Erunaamo

New member
תרגום למי שלא מבין

האהבה כועסת/זועמת תאהב גם פר/שור(במשמעות של ´מטומטם´, ´אידיוט´ וכיו"ב)

על הגאווה

כמו רבים מהקדמונים גם אלו תינגול סובל מאגו מנופח אם תחשבו על זה תראו שבעצם רוב האסונות של העידן העתיק הם תוצאה של גאווה... מלקור פאנור גלאדריאל תינגול ואפילו הולאר שלא היו מוכנים לסלוח לאלו שחזרו אל הארץ התיכונה עד לאחר שעברו למעלה מחמש מאות שנות סבל בל יתואר...

למעלה