אני לא מבין למה אתה מתעקש לערבב מאבקים לא קשורים...
זה נראה לי התחמקות מהעיקר.

אני מסכים איתך לגמרי לגבי מה שכתבת הן על מאבק על השבת, והן על המאבק על הגיוס.

עד הנקודה שבה אתה כותב שלא סופרים אותם.
סלח לי, אבל אתה כנראה קצת עיוור למה שקורה במדינה שלנו!
לפני כמה חודשים בלבד, באו חברי כנסת חרדים לביבי, ואמרו "תעצור את עבודות הרכבת".

היועמ"ש קבע שלביבי לא היית סמכות לעשות את זה, אבל הוא שם ז' על כולם, ציית בעיוורון לחרדים כדי לרצות אותם, והכניס את כל גוש דן לפקקים בבוקר של היום הכי עמוס בשבוע!

אם לזה אתה קורא "לא סופרים אותם", הלוואי שאותי לא היו סופרים ככה...

רק לפני שבוע, בגחמת חרדים אקראית מערכת החינוך הזיזה חופש בהתראה קצרה, גרמה המון צרות להורים, למשק, ואפילו יצרה בלגן בהסעות!

כן, ממש "לא סופרים" אותם...

תראה, בכל ציבור יש בודדים שהם חריגה מהכלל.
אני מכיר חרדים שעובדים.
מכיר אפילו חרדי שהתנדב לצבא. הוא עשה שמירות בשבת, אבל סירב לנסוע לעמדת השמירה ברכב.
ולמרות שזה עיכב החלפת משמרות, אף אחד לא יצא נגדו.

אבל אלה בודדים שהם לא קשורים לעניין.
העניין הוא מה הציבור דוחף כמקשה, הן בהפגנות ענק שלו, והן ע"י בחירת הנציגים שלו בכנס.

אני בטוח, שתמצא כמה וכמה ערביי ישראל שלא רוצים את החכ"ים המחבלים שלהם מהמרשימה המשותפת, כי טוב להם לחיות בישראל כפי שהיא היום.
הם רואים מה קורה לקרובים שלהם ברשות, ומבינים שאם יצליחו להרוס את המדינה הזו, הם יחזרו לחיות באותם תנאים.

ועדיין, הרשימה קיבלה 13 מנדטים.

למה? אנרציה.
https://www.youtube.com/watch?v=UAXKzJzHSGg

הציבור החרדי, לא רוצה לצאת בצורה פומבית וכללית נגד הקיצונים כמו שצריך, כי יש להם בסיס משותף.

ראה את itor - הוא אומר שאם לא נאבקים על משהו בצורה חזקה עד כדי קיצונית, זה סימן שמדובר במשהו לא חשוב.
הוא גם כל הזמן סוחר ב-"ערכים עליונים", כאילו שאלה הערכים היחידים שקיימים או חשובים.

כל מי ששותף לדעה כזו, לא יצא נגד קיצוני באופן פומבי, גם אם אותו קיצוני לא לרוחו או מבחיל אותו, כי יציאה נגד הקיצוני, היא החלשת המאבק.

האידאולוגיה שאתה קורא לה "טרמפיסטית" ואני קורא לה "פרזיטית" היא אידאולוגיה שמובילה להשמדת המדינה (זו הסיבה שאני מתעקש על המונח "פרזיט" - טרמפיסט לא מזיק משמעותית לרכב ולנהג עליהם הוא תופס טרמפ, פרזיט מזיק מאוד לגוף שהוא נצמד אליו).

מי שמקצין בה, רואים את זה עליו בבירור, ומי שלא מקצין, אפשר לנסות לטעון שהוא פשוט לא מבין את ההשלכות, אבל זה יהיה ניסיון הגנה.

מי שמרסס כתובת נעצה נגד הצבא על קיר של בית קברות צבאי, יש רק שתי אפשרויות:
או שהוא מטומטם שלא מבין מספיק כדי להיות אחראי למעשיו, או שהוא עושה מעשה כנגד המדינה, כלומר - רוצה בהשמדתה.

היות ו-itor, ואני מניח שגם אתה, מסכימים שהוא כן מבין מה הוא עושה ואחראי על מעשיו, נשארת רק אופציה ב.

אלא אם גם אתה מאמין שאפשר לוותר צה"ל בלי להשמיד את מדינת ישראל...

אז לא - וודאי שלא כל החרדים הם נטורי קרתא, אבל כל החרדים תומכים בנטורי קרתא, גם אם זו תמיכה בשתיקה.