אלה הסכומים?

זה באמת המון....

אני מבשלת ה-מ-ו-ן בלי עין הרע, ומוציאה בסביבות 180 ש"ח בשבוע (200 ש"ח גג-גג-גג) על קניות "נורמליות". כלומר: לא בשרים יקרים, או גבינות מיוחדות וכו'. דברים "בסיסיים"- חלב, מים מינרלים, גבינות (קוטג', צהובה...)לחם, נקניקים, מעדנים, ביצים, עוגיות לקפה, חומוסים ושאר שטויות כאלה. ירקות קונים בשוק ואז ב 30 ש"ח מפוצצים קניה ע-נ-ק-י-ת והאיכות- עולם אחר. חומרי ניקוי אני קונה גם בשוק- אבל את הגדלים ה"מסחריים", ואז יש הוצאה חד פעמים של 200 ש"ח אבל בכמות שמספיקה ל3 חודשים לפחות (ואני מנקה כל שבוע ניקיון פסח...). חוצמזה, שחשוב לזכור שכל אחד עושה את השיקולים שלו- אני למשל, לא שותה קולה מתוך בחירה (לא טעים לי), אבל אם מדובר במישהו שאוהב קולה ובעל תקציב מוגבל, אולי לא חייבים לקנות ארגז קולה *כל* שבוע, אלא כל שבועיים? מצב שני, אני מכורה לבשרים שיכולים להגיע לסכומים עצומים, אז אני מתוללת אחת ל... סיגריות זה תקציב נפרד שלא כלול אצלי בקניות חודשיות.

דיברתי על קניות כוללות.

שזה אומר : אוכל, שתייה, שטויות (חטיפים) וכיוצ"ב. חומרי הניקוי זה אותם 200 שקל, שזה יורד מתוך ה 1200. 1200 זה כולל חומרי ניקוי למי שלא הבין. אז ההבדל בינינו, זה 50 שקל לשבוע. (אתה מדבר על 200 שקל לשבוע, אני על 250.) ואגב, שאלתי חברים ויש הסכמה כללית ש 150 שקל לשבוע זה לא משהו שממש אפשר להסתדר איתו. בוא ואמור לי אתה בעצמך, כמה הקניות שלך לשבוע ? (כולל הפינוקים הקטנים שבסופר, אני מדבר על הכל, בממוצע, לשבוע, לא כולל חומרי ניקוי).

אני חושבת

ששוב- מאוד תלוי מה הן הקניות ה"סטנדרטיות" בעיניך. יכול להיות שיש מישהו שקונה, למשל, 2 סוגי נקניקים בכמות גדולה כל שבוע כי זה מה שהוא אוהב- וזה יחסית יקר. ברור שהכל יחסי. מבחינתי קניה " סטנדרטית" היא גבנ"צ (פרוס מהמעדניה ולא חבילות מוכנות שהן יותר יקרות), חלב, נקניק, לחם/פיתות, חב' חומוס (שקונים אחת לשבועיים) שמיניית מים מינרלים (אחת לשבועיים), מעדני חלב- שישיה של דנונה- תמיד במבצעים, ירקות בשפע. פעם בחודש בערך מצרפת גם- חמאה, שמנת מתוקה, סוכר, קפה, פסטה, אורז, רסק עגבניות. בממוצע- 150 ש"ח לשבוע. אני יודעת שבמקרה שלי, נדיר שאני מכניסה הביתה ממתקים ושטויות שכאלה (אצלי אורחים מקבלים חתיכות ירקות עם דיפים
), אבל עדיין- מדובר בהוצאות יחסית שוליות. ואגב- תמיד שווה לעשות סקר שוק לפני שהולכים לקניות. אני למשל, לא קונה רק במקום אחד אלא מחלקת את הקניות עפ"י המחיר. כמובן שבשביל הפרש של 30 אג' אני לא אתרוצץ, אבל גיליתי שאפשר לחסוך המון. מן הסתם, חלק גדול מאוד מהרעיון של לגור מחוץ לבית זה לחשב את הקניות בהתאם לתקציב שלך ולא להפך
...

טוב, תראי, תשמעי.

החטיפים, זה בשבילי. ואני אוהב חטיפים, מה לעשות. בתור דוגמא, אני אוהב סטייקים, ובממוצע אחת לשבוע וחצי אני יכול לקנות שני סטייקים, שזה בקלות כ-70 שקל. ועוד לא דיברנו על שניצלים, נקניקים, חומוס, שתייה קלה, וכו'. המזל הוא שאני אוהב לבשל כך שאני בדר"כ קונה חומרי גלם ומהם מכין את האוכל - במקום לחמם דברים מוכנים ..

אתה רואה?: -)

מסתבר שצריכת המזון שלך לא "ממוצעת "
(שזה בסדר...כשאני עושה קניית גבינות ובשרים , זה בכיף יכול להגיע גם ל 200 ש"ח לכל אחד מהם...בגלל זה אני מרחיקה את עצמי בכח...)

Jazz Singer

New member
א. אני בחורה!!!

ב. מה אתה עושה עם החומרי ניקוי שלך שאתה צריך לקנות אותם כל שבוע? ג. אני מוציאה בסביבות ה-150 ש"ח בשבוע. 200 גג

Jazz Singer

New member
לגבי חומרי ניקוי...

אני מקצה נגיד עוד 100 בחודש שזה גם המון לדעתי אלא אם כן אתה שותה אקונומיקה ואוכל נייר טואלט

אולי לא הבנתם - בחודש!

200 שקל חומרי ניקוי בחודש. בחודש. שזה כולל די הרבה דברים, כולל אגב חומרים לכביסה.

עדיין, אני מוציאה הרבה פחות ../images/Emo13.gif

אבל שוב- כל אחד ושיקוליו הוא... אמרתי- אני קונה את חומרי הניקוי בשוק בכמויות מסחריות, אז...

סליחה, 34 שקל.

בקבוק 5.7 , שישיה 34.2 יחי, חסכתי 6 שקל, אוכל לקנות מסטיק בזוקה. (נכון, 6 שקל ועוד 6 שקל ועוד 6 שקל הם כבר 18 שקל, אבל עדיין, בואו נכנס לפרופורציה)

newKiticat

New member
ואצלנו שמיניה עולה

בכלל 35 שקל.... אולי כדאי שתעשה סקר מחירים..... אגב, אצלי, בתקציב, חומרי ניקוי, טואלטיקה ואוכל- כל אחד בסעיף נפרד. אוכל נע בין ה600-800- וגם זה המון....

איפה זה "אצלנו" ?

"אצלי", ברמת גן, המחירים בשמים. אז, נכון, אני יכול לנצל את הרכב ולסוע למקומות זולים יותר. אבל נוח יותר |סהדגש| לקנות קרוב לבית. משלמים על זה, אני מסכים. אבל עדיין נוח יותר. ממש כמו שנוח יותר שיהיה כבלים/לווין ב 220 שקל לחודש, מאשר ערוץ 1 ו 2 בחינם.

אסור לעשות קניות בעיר!

אני גר בסמוך לדיזנגוף סנטר. ויש שם סניף של סופר סנטר, אבל המחירים הם מחירי שחיטה.... במיוחד לכל שוכרי הדירות באיזור. אני את הקניות שלי עורך ב'חצי חינם' בחולון. הפרשי מחירים אדירים... זו, כמובן פריוילגיה של רכב. למי שאין - כדאי לעשות סקר שוק בסביבת הבית. יש מקומות יקרים הרבה יותר מאחרים! חבל על הכסף שלכם!

תיקונים קלים

כל ההערכות כאן בהנחה שאתה גר לבד. באופן כללי - ההערכה שלך מציאותית. כמה תיקונים קלים על פי נסיוני: שכ"ד - אינדיבידואלי. 100 ועד 150 חשמל 300 ארנונה+מים 15 גז 50 בזק דמי מנוי. בזק שיחות - אינדיבידואלי. (השיחות בתוך רשת בזק מאוד זולות 5-13 אג לדקה. שיחות מבזק לסלולרי - כ 50 אג' לדקה) 80 תשתית אינטרנט+ספק אינטרנט פלאפון - אינדיבידואלי. מזון - 500? נשמע סביר. (יש לך ארוחות צהריים בעבודה? אם כן - הייתי אומר 400. אם לא - 800.) חומרי ניקוי - 80. מה עוד? 200 כבלים - הוט או יס. אם זה הוט - המחיר כולל גם תשתית אינטרנט. אגב, למה הפלאפון מופיע אצלך ברשימה?

אבל היא קיימת בכל מקרה

בלי קשר אם הוא נשאר בבית או יוצא. ואני מניח שיש לו עוד הרבה הוצאות חודשיות שלא נכללו פה ברשימה. השאלה שלו היתה כמה הוצאה נוספת תהיה לו כתוצאה מהמעבר לדירה שכורה.

סה"כ הסכום הכולל דומה

לפי הפירוט שלי ושלך עם קצת מעבר בין הסעיפים הסכומים יוצאים דומים אז ככה שנראה שהערכה היא הגיונית. לגבי ארוחות, כן יש לי ארוחת צהריים בעבודה לכן 500 שקל נראה לי סכום הגיוני לשאר הארוחות (בוקר+ערב וסופ"ש). תודה

למעלה