אלה הסכומים?

אלה הסכומים?

שלום לכולם, אני עוקב אחרי הפורום לאורך זמן, קראתי את המאמרים ואת ההצעות שקיימות לגבי יציאה מהבית. לאחר סיכום קצר ערכתי סיכום של סדר גודל ההוצאות שיהיו לי: 2700 שכד (600$) 200 ועד 300 חשמל 350 ארנונה+מים 50 גז 200 טלפון+אינטרנט 100 פלאפון סה"כ 3900 שקל לחודש בנוסף אני צריל לזכור את העלות החודשית הנוספות: מזון - 500? חומרי ניקוי - 200 ? האם ההערכות שלי נכונות? האם עליי להוסיף עוד משהו? הסכום של שכר הדירה הוא סכום של דירה לבד באיזור המרכז, אני מעדיף לגור לבד ובמידת הצורך להוסיף שותף שאני אבחר לאחר מכן. האם יש הוצאה משמעותית נוספת שלא חשבתי עליה? ההוצאה נראית עצומה, אך עדיף להגזים בהשערות מאשר להבין אח"כ שלא הערכתי נכון.

פחות או יותר..

דירה לאדם אחד לא צריכה לעלות 600$, אפשר למצוא דירה זולה יותר, 200 ש"ח בחודש לועד בית ועוד 200 ש"ח לחומרי ניקוי נשמע לי מעט מוגזם. אבל תמיד טוב שהתכנון יהיה גבוה מההוצאה בפועל. אם תהיה טלויזיה בבית, צריך להוסיף עלות של כבלים/לוין. אישית, אני משתמש בשירותי הכבלים עבור הטלויזיה, האינטרנט והטלפון (שלושתם ביחד עולים לי קצת פחות מ- 300 ש"ח. ואלו לא החבילות הזולות ביותר). ולגבי מזון - 500 ש"ח יכול להספיק, אם אתה לא מתכוון לחיות ממשלוחים (התאבדות כלכלית רצינית...) שיהיה בהצלחה!

איך עומדים בזה?

תודה רבה על התגובה המהירה, לפי כל התוספות וכל החישוב, יוצא שההוצאה מתקרבת ל 5000 שקל בחודש(3900 + התוספות שלי)+ 200 שקל ללווין או כבלים, בערך הסכום אותו אני מרוויח עם עוד קצת (ממש קצת) לבזבוזים.

אפשר גם אחרת.

או למצוא דירה קטנה באיזור זול וכך לצמצם בצורה משמעותית את שכר הדירה והארנונה.. או לגור עם שותף/בת הזוג.

האפשרויות שלי

הדירות שלפיהן זרקתי את המספר 600$ הן מאיזור ת"א לשם אני מחפש לעבור, נניח שאני אחליט לעבור לאיזור מסביב לת"א אז לפי מה שראיתי ההפרש יהיה בערך 100$ בשכ"ד הארנונה עוד פחות משמעותית. לגבי שותף, כתבתי גם בהודעה הראשונה, האפשרות עומדת על הפרק אבל הסדר צריך להיות כזה שאני נכנס ראשון, כך אוכל לבחור את השותף ולא לחפש גם דירה שתמצא חן בעיני וגם שותף מתאים. לגבי בת זוג, מטרה אחת בכל פעם.

כמה הערות על הסכומים

2700 שכד (600$)- תלוי איזה גודל דירה ואיזה אזור. עם שותף בחצי מהסכום באזור טוב. 50 גז -תצטרך לבשל ממש המון כדי להגיע לסכום הזה. 100 פלאפון -תלוי בך. יש כאלה שמגיעים לסכומים הרבה יותר גבוהים. 200 ש"ח לחומרי ניקוי- מוגזם. אולי זו ההשקעה הראשונית כשתיכנס לדירה אבל אחרי זה זה לא אמור לגרד את ה-100. הכי חשוב- תישאר אופטימי ושיהיה בהצלחה

תודה

שכר הדירה שלקחתי הוא לפי מה שאני רואה באתרים לדירה בלי שותפים, שותף אני מעדיף להכניס אחד שאני בוחר אם בכלל ולא להיכנס למקום שבו כבר יש שותפים כך לדעתי הרבה יותר קשה למצוא, 100 שקל לסלולרי אני כל היום ליד טלפון בעבודה כך שזה סכום שאני מוציא בממוצע, כל שאר הסכומים לא משמעותיים בכמה יירד הגז? חצי? 25 שקל? 200 שקל לניקוי, אני מניח שאפשר לכלול בהגדרה הכללית הזאת עוד כל מיני דברים קטנים שלא רשמתי הגיינה אישית, כלים שמידי פעם צריך לקנות וכו'. בכל מקרה תודה על התשובה.

לקשמי

New member
אני גרה לבד במרכז ת"א

דירת חדר יחסית קטנה (יחסית כי לפני כן גרתי אפילו בדירה יותר קטנה), אני משלמת עליה 280$ בלבד לחודש. ארנונה - מכיוון שהדירה היא דירה מחולקת, כלומר חלק ממה שהיה פעם דירה יותר גדולה שחולקה ל-3 הארנונה שלי משותפת עם שתי השכנות שלי, אבל לכל אחת מאיתנו יוצא בסביבות ה-200 ש"ח לחודשיים! זה פחות או יותר גם הסכום של החשמל. כך שגם בתל אביב יש מציאות כאלה.

"מציאה" ?

חלילה, אם את נהנית אז שתהני. אבל את אותם אלה שמחלקים דירה בת שלושה חדרים והופכים אותה לדירות כוכים בני חדר אחד (ואני מקווה שיש לך יותר מכוך, כי גם כאלה ראיתי) צריך להכניס מאחורי סורג ושני בריחים. דירה שחולקה לה יחדיו לעד תהייה קטנה יותר מדירה אמיתית באותו גודל.

NightElf

New member
ועדיין...

האושר שבלגור לבד, גם אם "בכוך", שווה יותר מלגור בדירה גדולה, ו(אולי) לסבול משותפים שלא מסתדרים איתם... :-\

מזון 500 שקל בחודש ?

זה נכון אם אתה מתכוון לאכול לחם ומים. אני לא אוכל הרבה ומחשב לפי (בערך) 1200 שקל לחודש מזון + חומרי ניקוי. (ואני קונה אוכל לא מוכן, כלומר שניצל חזה עוף שאני דופק לבד וכולו').

Jazz Singer

New member
1200 שקל???

לא כולל חומרי ניקוי??? זה אומר שכל שבוע אתה קונה אוכל ב300 שקל... לבן אדם אחד... גם אם הוא יעשה קנייה כל שבוע ב-150 שקל ויצא לו בסוף החודש 600 שקל הוא לא ירעב, מבטיחה לך.

ובקשר לאוכל ב 150 שקל לשבוע :

אוקיי, אז אפשר שלא לרעוב בסכום הזה, נכון. אבל אם נתחשב בכך, שלמשל, שישיית קולה עולה כ-40 שקל, ובדר"כ שישיה מספיקה לשבוע אחד פלוס מינוס כולל סופשבוע, אז כבר משאיר לנו כ 110 שקל. וזו היתה רק דוגמא. שלא לדבר על אנשים שמעשנים למשל (מזלי שאני לא מעשן) - היתה לי חברה שעישנה קופסא ביום, בערך. זה יוצא 15 שקל ליום (!), 105 שקל בשבוע. שזה, יחד עם השתייה, נניח, 145 שקל. משאיר לנו 5 שקל לקנות משהו לאכול שבוע שלם. הכסף רץ הרבה יותר מהר ממה שנראה לנו.

Jazz Singer

New member
אם שישיית קולה עולה 40 ש"ח

עדיף כבר לקנות אותם בנפרד. אצלנו בסופר בקבוק עולה פחות מ5 שקלים. לגבי לגמור בקבוק קולה ביום לבד, כל אחד והכיף שלו. מי שרוצה לעשן ורוצה לחסוך, שיעשן נובלס ולא L&M. וגם אם תקנה אוכל ב200 שקל לשבוע, עדיין לא תגיע ל1200 שקל בחודש, זה פשוט המון כסף!!

למעלה