אלה הם חיינו

November rain

New member
אם אפשר להפריע רגע..

אתה מתייחס לחיים באופן נורא מוחשי וארצי, וזה הגיוני כי אלה צורת החיים המוכרים לנו, היש ישנו והאין איננו. אבל על אף שאנו נתפסים בנקל אל עצמים ושאר אובייקטים שנתפסים ע"י החושים, אי אפשר להכחיש את הרגשות, את הנפש, את הנשמה, את ההוויה. אתה לא רואה אותם, אבל את חווה אותם בכל רגע מעצם מהותך, אתה רואה גוף בשר ודם אבל משהו חי בתוכך. כשאומרים עולם הבא, או חיים אחרים, זה לא אומר שהגוף ממשיך לפעול בצורה המוכרת לנו, ועובדה היא שלא. אבל נראה לי שהרבה יותר מהגיוני, לפי ההרגשה, לפי התחושה האישית שלי שנובעת מעצם ישותי שבכל זאת פועלת פה אנרגיה שלא נראית. וחיים אחרי המוות פשוט יכולים לבטא מעבר לצורת חיים נעלה יותר, תודעה גבוהה יותר. הבעיה היום כאמור שאנשים תופסים דברים כפשוטם ומדמיינים להם גן עדן, גיהנום או פשוט מוות וזהו. אבל צורת חיים כזאת היא מעבר לרציונאל שלנו, ולכן אל לנו לנסות לשפוט אותה על פיו. אתה אומר שאין טעם לדון בזה.. אבל באותה מידה אני עייפתי מלדון בחיים שמופיעים ונמוגים כהרף עין..

kk221

New member
נראה לי, הרגשתי, תחושתי האישית

זכותך להאמין במה שתחפוץ, אתה לא הרסס היחיד בגל הניו-אייג' השוטף אותנו. אבל בין כל הנראה לי והגיוני ש.. אין אף טיעון לוגי אחד שאוכל לסתור אותו. אם נראה לך, אז נראה לך אבל זה לא הופך את זה ליותר קביל ממי שנראה לו שבעצם כולנו יתושים בחדר של איזה יצור ביקום מקביל שבו הכל ירוק. מה שאני אומר הוא שגם אם זה נכון - אין לזה שום השפעה על חיינו בשום מובן! אתה עייפת מלדון בחיים הרגעיים שלנו ולכן בחרת במחשבה שיש משהו מעבר להם. רוב האנשים פשוט מפחדים פחד מוות מהמחשבה שאין כלום אחרי המוות ולכן בורחים למחשבה המרגיעה ש"בטח יש משהו בחיים מעבר ליומיום". הם בונים כל מיני טיעונים לוגיים למה באמת יש משמעות נוספת לחיים, אבל כשפורטים את הטיעונין שלהם לפרוטות רואים שאין בהם לא כלום. אם מביא טיעונים שאינם בסגנון נראה לי ואני מרגיש נוכל לנהל עליהם דיון.

November rain

New member
אוי אוי

לא הבנת לגמרי את כוונתי, ומה שמצער הוא שאני גם לא יוכל להסביר את עצמי בצורה אחרת. יש פה פער בסיסי של תפיסה, כשאתה כובל לגמרי באלוהים, אבל מעלה את הלוגיקה לדרגת אלוהות. אתה טוען שאני מושפע מהניו-אייג', אבל זה אחד הדברים שאני סולד ממנו ביותר. אני לא מושפע בגרוש מכל התורות האלה, פשוט כי אני מנותק מכל מה שקשור אליהם ומכל דבר אחר. לעומת זאת, אתה פועל רק על פי טיעונים לוגיים, כשהם מציינים את האמת, ואתה בעצמך מושפע לגמרי מהתפיסה המערבית שמקבלת את זה כמובן מאליו. אני לא יוכל להביא לך שום טיעונים כגון אלה, כי אני אדם אמוציונלי, ופועל עם הרגש, קשה לי לסכם את עצמי במתמטיקה, גיאומטריה ומספרים. דבר אחרון הוא שאני לא מפחד מהמוות, להיפך, אני מקבל אותו בשמחה כמו גם את החיים האלה. אני לא מחפש לעצמי נחמות בעולם הבא (ניטשה מגדיר את זה טוב ממני), אלא זאת פשוט הרגשה, שבאמת לא מפריע לי אם איננה נכונה, אני מסתפק לגמרי בעולם הזה, שהוא מופלא מבחינתי יותר מכל.

lmatan1

New member
אייל אהבתי את מה שכתבת../images/Emo39.gif

הבעיה היא לא ידידינו עלום פרטים שמתכתב אתך כי הוא מורעל ,וזאת מאחר והוא בוגר של שטיפת מח שמקורה באקדמיה בחסות השלטון שפוסלת בשיטטיות את כל מה שאי אפשר למדוד או לחקור מאחר ואי אפשר לעשות מזה כסף ורק בטיעון היחיד הזה כשלעצמו יש מן הערעור על סמכותם של המלומדים שהשקיעו ממיטב כספם על מנת שיגיעו להכרה שלפחות מההיבט הפילוסופי אין להם שום יתרון על אף אחד,והם אף פעם גם לא יודו בכך כי מי הטיפש שיכרות את הענף שהוא שהוא מתפרנס ממנו זה היה רק ההקדמה לנסיון ליצור דיון עניני בהקשר של האינטואיציה שכתב לנו ידידינו המלומד בשרשור הקודם, והשאיר את השאלה באויר ,,,האם אינטואיציה היא מתנה משמים ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,או שאינטלגנציה היא משהו שניתן ללמוד אותו ולצורך הדיון אני מעז לומר שאינטואיציה היא בפירוש מתנה משמים ולראיה תראו את כל האומנים הנחשבים שבעצמם מודים בפה מלא שהכישרון בא להם משמים ,בקשר ללימוד הנושא אולי אפשר לדבר על זה אבל לא ידוע לי על נסיון אקדמי להתיחס לאינטואיציה כאתגר מחקרי ותקנו אותי אם אני טועה,,אשמח אם בהתאם לרפורמות החדשות בפורום יתיחסו לנושא מתוך כוונה להעשיר את הדיון ולא ההיפך בתודה מראש,

kk221

New member
כבקשתך

הנה קישור להתעסקות אקדמית בנושא האינטואיצה, חיפוש קל בגוגל ימצא לך עוד רבים.

lmatan1

New member
KK תודה רבה שתים אחד לטובתך,

אם ככה כל מה שנשאר זה להזמין אותך למדיטצית ויפאסאנה ולקבל עוד כלי לשיפור היכולות שלנו מה דעתך.

ל נ צ ח

New member
בדרך לשם matan, תוכל לקפוץ אלי

לפרלמנט. תוכל לפגוש שם אנשי-מעלה וגם אחלה קפה יוגש לך ע"י אשתי היקרה.

kk221

New member
אוי אוי?

אם כך נראה כאילו שנינו לא מבינים אחד את השני. כשאתה כובל לגמרי באלוהים, אבל מעלה את הלוגיקה לדרגת אלוהות אני לא כופר באלהוים המושג, כלל לא. מקובל עלי שלכל אחד אלוהים משלו, אך האלוהים הזה נמצא בתוכו בלבד. לגבי אדם אחר, אשר אינו מאמין באלוהים זה, האלוהים אינו קיים בשום מובן. אני בהחלט מייחס חשיבות רבה ללוגיקה ולהגיון. הם קיימים סביבנו בעולם הפיזיקה כל הזמן. אתה פועל רק על פי טיעונים לוגיים, כשהם מציינים את האמת, ואתה בעצמך מושפע לגמרי מהתפיסה המערבית שמקבלת את זה כמובן מאליו. נושא הפורום הזה הוא פילוסופיה. אהבת הידע וחקירה מתוך מטרה בלתי אפשרית של מציאת האמת. הכלי בו אני משתמש הוא הלוגיקה, כפי שהשתמשו בור רבים וטובים ממני בעבר. קשה לי להבין איך ניתן לנהל דיון פילוסופי ללא שימוש בלוגיקה. אתה מסכם את טיעוניך ב אלא זאת פשוט הרגשה, שבאמת לא מפריע לי אם איננה נכונה, אני מסתפק לגמרי בעולם הזה, שהוא מופלא מבחינתי יותר מכל. אני לא מנסה לסתור את הרגשתך או לתת לה תיוג ערכי, אני רק חושב שהיא סותמת את הפן הפילוסופי של הדיון מכיון שאי אפשר להתווכח עם הרגשה של אדם. כך אתה מרגיש ולכן כך אתה מרגיש. הענין הוא שבעיני משפט כגון זה שייך לעולם הניו אייג'.

November rain

New member
טוב..

שלא תבין לא נכון, אין לי בעיה עם הלוגיקה ועם ההגיון, ולמעשה אין דבר נפלא לאדם מאשר להשתמש בהם, פשוט עם הזמן גיליתי עד כמה הם מוגבלים, ואכן, רבים וטובים השתמשו בהם בעבר, לאן הגיעו עד היום אני לא יודע, ממשיכים לקשקש באקדמיות שלהם. לא שאני מחפש להגיע לאיזו אמת, אני אוהב את החתירה אליה, אבל איפה שנגמרת הפיזיקה מתחילה המטאפיזיקה, ובה אני מעדיף להגות. ובלי הניו-אייג' הזה בבקשה, אני לא סובל את הדבילים עם החיוך על הפנים שמחייכים באופטימיות לעולם, כי אנחנו רחוקים מהמהות שלו ואין דבר עצוב ומייאש מזה. כשאני אומר שהעולם מופלא, זאת פשוט הרגשה פנימית שלי אל מול הבריאה המדהימה הזאת, שאני בהחלט לא מסוגל לקבל אותה כמובן מאליו..

lmatan1

New member
משיח משיח משיח אוי אוי אוי יו יו או

המושג משיח מיצג תקוה ואופטימיות הגיון ומודעות הם הם המדריכים,

אוי אוי אוי יו יו או

לצערנו ההסטוריה מלמדת שמושג זה הפך למשהו המייצג קיבעון וחוסר יוזמה. אם היינו עדיין מחכים למשיח מדינת ישראל לא הייתה קמה כלל! אגב, איי איי איי איי ! ולא אוי אוי אוי יו יו או

lmatan1

New member
אוי אוי אוי נכתב בכונה לשכמותך

לדאבונינו לא חידשת כלום אלוהים מת והמשיח מת וגם מדינת ישראל מתה תפתח אח העינים ותראה מי שולט כאן מדינה ללא אלוהים שממתינה למשיח שקר, או כמו שדוד לוי אמר צועדת או נוסעת לשום מקום, ולכן אוי אוי אוי ,

EdisonGirl

New member
בוקר טוב!

א. בקשר להגיון- כדאי שתעיף מבט בתשובה שעניתי ל- conatus בעניין (בשרשור זה). ב. ישנם דברים רבים שאין לנו שמץ של מושג לגביהם, ואנו עושים אותם! אולי זה נראה לנו נורמלי, כי אנו רגילים אליהם, אבל אינך יכול להתעלם מהם! ההמצאות די מזכירות את המצב הנ"ל, לדוגמא... כן, אני יודעת. זה בכל זאת די שונה, אבל איך לדעתך יהיה לנו מושג אם לא נדון או נחקור את הנושא?

conatus

New member
EdisonGirl

תגידי ועובר שמת בבטן אימו השלים את הקורס הנ"ל או שמא נשר או קיבל פטור. באשר לשאר הדברים : נכון שאפשר להניח הכל כולל הכל. למעשה אין חוק האוסר על הנחות ואף שוטר לא יעצור אותך על הנחה מופרזת היי בטוחה בכך. אני סבור שהנחה יכולה להישען על בסיס כלשהו והנחה יכולה להיות פרועה לחלוטין פרי דימיוננו. ברור מי מהשתיים עדיפה ובנוגע להנחה כי ישנם חיים לאחר החיים ה"אלה" אני משייך אותה לסוג השני.

lmatan1

New member
אסף העולם הוא דמיון וזה בראש שלך

יש סברה שהמציאות עולה על כל דמיון ומצד שני הדמיון עולה על המציאות, השאלה היא מתי הדמיון הוא המציאות ואם דמיון יכול להיות מציאות אפשר לטעון שהדמיון יכול לתקן את המציאות וזה הכל רק בדמיון שלנו נראה לך דמיוני,

EdisonGirl

New member
התשובה על השאלה עשויה להיות מורכבת

מצד אחר, אחרי מס' שבועות העובר כבר נחשב לחי, אבל עדיין לא הספיק לעשות משהו ממשי בעולם (למעשה, אפילו לא לצאת אליו...), מה שעלול לערער את המסקנה שדיברתי עליה. מצד שני, מות העובר משמש סוג של למידה או ניסיון על החיים לאמא שלו, ואני חושבת שאתמוך דווקא בזה, כי אין זה לעניין לדבר על עובר במושגים של "עשה" או "לא עשה", "אשם" או "לא אשם" וכו'. הוא פשוט עדיין לא נולד. בעניין ההגיון שבדבר. הרשה לי לומר לך משהו, שיתכן שכבר אמרתי פעם: אני מאמינה שההגיון מושפע במידה רבה מהרקע של האדם, ידיעותיו ומידת חכמתו. נראה לי שיש ביננו הבדל לפחות בחלק מהקריטריונים הנ"ל, ולכן יתכן שמשהו שנראה לי הגיוני (כלומר, דר בכפיפה אחת עם השכל), יישמע לך "פרוע לחלוטין" כפי שהגדרת זאת. מאידך, אני שמחה שזה כך, כי זה נותן לי הזדמנות לפגוש בצורות חשיבה שונות משלי, ואולי אף עשוי לתרום לי לעיתים בעיצובם מחדש. זכותך לחשוב מה שנראה לך, ותודה שאתה אומר זאת.

למעלה