"אלהים מעבר לזמן"

עידו10

New member
"אלהים מעבר לזמן"

טיעון דתי זה מאד נפוץ לפי מה שראיתי, הוא נפוץ משום שהוא מעלה נושא שכביכול אנחנו לא יכולים להוכיח ומשום שהזמן הוא מושג דיי מעורפל בשבילנו. האם העניין באמת כך? הסברה שלי היא שלא, אם טוענים ש"אלהים מעבר לזמן ומשום כל אנחנו לא יכולים להבין את המושג אפילו", הרי האדם שאומר זאת מתיימר בעצמו להבין את המושג, וכך לשלול את יכולתנו- אלה שמדברים איתו, להבין זאת. בכל מקרה, אם האדם חשב על המושג "מעבר לזמן", הרי שהוא כן מסוגל להבין את המושג, או לפחות את חלקו.

Dorfl

New member
במילים אחרות

כדי לתמוך בסתירות אלו או אחרות במשנתם מביאים הדתיים את הטיעון הלא מוכח, לא מוסבר, לא הגיוני ולא מובן (אף לא על ידם) ש-"אלוהים הוא מעבר לזמן". כדי לתמוך בטענה אחת לא הגיונית, לא מוסברת (וכו´) הם מביאים אחרות, שלוקה בדיוק באותן המחלות.

לא נכון

אלוקים מעבר לזמן אומר בדיוק ההפך!!! זה אומר שאנחנו לא יכולים לתפוס את המושג הזה כי... הוא מעבר לזמן!!! הוא מעבר. דבר שאתה לא יכול : לא לראות, לא לשמוע, לא למשש, לא להריח, לא לטעום וגם לא להבין!!! אז אל תגיד לי שאתה מבין מה זה "מעבר לזמן" (ואם כן הייתי רוצה לשמוע מה זה...).

עידו10

New member
אז הנה אני אסביר לך:

ברגע שאתה אומר "מעבר לזמן", ועוד מתאר לי את זה (גם אם זה על דרך השלילה) אתה מוכיח את טענתי שלמרות שמחזירים בתשובה למיניהם מנסים להראות לנו רעיון שאנחנו לא יכולים להבין, עצם ביטוי רעיון זה במילים, והעברת המסר מוכיחה שכן אנחנו יכולים להבין את המושג, שכן אם לא יכולנו להבין, אי אפשר היה לבטאו במילים. בקיצור- "מעבר לזמן" הוא מושג שמתאר (בהקשר של אלהים) מצב של ידיעת הכל, יכולת מוחלטת, אי-הזדקנות וכו´. חוץ מזה- נובעים מעצם התיאור פרדוקסים שונים, כמו למשל "אם אלהים יודע שנחטוא בעתיד אז למה הוא לא מונע את זה" וכו´- שנובעים מעצם ההגדרה. מכאן, שהביטוי הנ"ל רק מוריד מערכם של המחזירים בתשובה מעצם העובדה, שככל שהם מנסים לבלבל אותנו, הם רק מבלבלים את עצמם.

טעות !!!

המושג "מעבר לזמן" הוא לא מושג דתי אלא מושג מדעי. משתמשים בו רק כדי לחזק טיעון דתי, ידיעת והבנת המושג הנ"ל (להבדיל מכם, קרי עבדי אלוהי המדע) הושגה במוחש במעמד הר סיני! השימוש במושג הנ"ל בשימוש הרבה הרבה אחרי המעמד, ומן הסתם כשהמדע מצא לנכון להשתמש במושג הנ"ל (למעשה הוא המציא אותו) זה בסך הכל התיישב יפה לתיאור הסברים דתיים לחילונים. רק טבעי הוא שתשתמש באותם המושגים שבן שיחך מבין כדי לקדם את הנושא מהר וברור יותר. בעיני הדת (או איך שתגדיר זאת) אין סתירות. נצמצם זאת למביני עניין ולא לכלל, קרי חכמי הדת - לחכמי הדת אין כל בעיה, הכל ברור ונהיר להם. עצם השימוש במושגים שאינם שגורים בפיהם ובזמן מסויים החלו להשתמש בהם כמו שימוש בממצאים מדעיים כדי לתמוך בטיעוניהם, אין בזה להמעיט כהוא זה מהמסר, קרי האמת או בניסיון להוכיחה. בעיניהם לאורך כל השנים והדורות מאז מעמד הר סיני הידיעות שהמדע כביכול "מגלה" אינו חדש להם. על פי התורה הכל כבר קיים וכל מה שצריך הוא לגלות את הנסתר, כמו לדוגמא חיידקים באויר, הידע בנושא קיים עוד מאז, ונגלה והוכח רק אחרי שהומצא (או גילו?) את המיקרוסקופ, ועל זה הדרך... רק במעמד הר סיני חוו את משמעות המושג "מעבר לזמן", וגם זה רק לאחר שהתקיים התנאי, "אין האדם יכול לראות את השכינה בעודו בחיים" במעמד הר סיני נשמתם פרחה וחזרה אליהם מספר פעמים (מוות קליני?). בקשר לטענות שהדתיים "קופצים" תמיד על כל ממצא מדעי היכול לחזק את טענותיהם ואתם (עבדי אלוהי המדע) מיד ממהרים לטעון "כשנוח להם הם משתמשים במדע וכו´..". אני שואל מה כאן לא בסדר?! על מה אתם קופצים מיד כאילו מדובר בטיעון (מצידכם) היכול לגמד או לבטל במשהו את טיעוניהם? דוגמא:אורי גלר, לכל הדעות הוא בעל "כוחות" לא רגילים, ב"כוחו" יכול לכופף מתכות (רכות?) ע"י מישוש קליל. נניח שמדובר בתקופה בה המדע לא היה כל כך מתקדם, בעיני הצופים בו הוא יחשב כמכשף (או משהו אחר דומה), הוא יטען שיש בו זרמים מעין אנרגיה חשמלית. כמובן שאף אחד לא יאמין לו, לאחר מותו ישארו העדים שימשיכו לספר על התופעה המוזרה/מפחידה, וכך עד שפתאום המדע יגלה שאכן תופעה כזאת יכולה להתרחש במציאות ולראיה ..... עכשיו מה יטענו אותם עדים? הנה הוכחה מהמדע שכל הזמן צדקנו ולא שיקרנו! ומה תטען עכשיו כנגדם? כמו שקרה לי כאן לא פעם טענו שהדוגמא שהבאתי אינה טובה, אז כדי לחסוך את הטיעון הנ"ל (אם כך תטענו) תרגישו חופשי להביא דוגמא יותר טובה ולא ל"הסתפק" בביטולה.

עידו10

New member
מה הקשר????

אתה בכלל שם לב על מה אני מדבר?? אני מדבר על הבנת מושג, שלדברי מחב"תים למיניהם אנו לא יכולים להבין! מה לזה ולהר סיני? מה לזה ולאורי גלר? לחיידקים? למדע???? אין שום קשר בין דבריך ודברי, ואתפלא אם בכלל קראת את השרשור שאתה יוצא בהרצאות מחב"תיות כאלה שאין להן כל קשר לנושא השרשור. ועכשיו, כדי שתבין: אנחנו כן יכולים להבין את המושג "מעבר לזמן" משום שעצם ביטוי הרעיון במילים מעיד על היכולת להבין את המושג. הבנת?

עידו10

New member
הפוך על הפוך נשאר הפוך

אז בוא תסביר לי אתה- מה כתבתי? כי כנראה שאתה מבין אותי יותר טוב ממני.

taro

New member
ותשובה פשוטה -

אלוהים מוגדר כמקור הכל. זה כולל גם את הזמן. אלוהים לא כפוף לגרביטציה, ואלוהים לא כפוף לזמן. אס סימפל אס דאט.

מחשבות

New member
אין לזמן קשר לאלוהים. ובכלל, עבר

זמנו של הכושית השמנה הזו המכונה אלוהים.

taro

New member
אלוהים הוא מעל לכל מעצם הגדרתו,

וזה כולל גם את הזמן. מוזר, חשבתי שכבר אלפיים שנה התנ"ך הוא עדיין הספק הנמכר ביותר.

מחשבות

New member
מישהו באמת קנה פעם תנ"ך? מחלקים

אותו בבית ספר, בצבא ובכל הזדמנות פשיסטית. אף אחד באמת לא קונה תנ"ך. וכי מה יעשה בו, מתכון לשבת? דוקא אותם "ספרים" נמכרים הם בדרך כלל זוועות לא קטנות. ספרי איכות מעולם לא נמכרו בכמויות ולא נחשבו קובעי התנהגות. למה אתה תמיד מביא דוגמאות שכל כך קל לראות כמה הן אויליות ולא רציניות?

taro

New member
אני לא אמרתי שהוא טוב יותר למשהו,

אתה אמרת שזמנו עבר. והעובדה היא שהוא עדיין משווק בבתי ספר ובצבא, נכון? לא נעים, מה לעשות, אבל צריך לפעמים לדעת להסתכל למציאות בעיניים. זה הרי אחד הטיעונים שלכם, לא?

מחשבות

New member
ספר התנ"ך שייך אכן לעבר. זהו ספר

היסטוריה. אחד מקבצי החוקים בו נוגע לעבדים. הוא כדאי ליישם אותו עבור הפיליפינים? האם, טארו, עצם העובדה שבתי ספר והצבא קונים אותו אומר משהו? אומר. אומר שהיחס לתנ"ך הוא כאל ספר המורשת וההסטוריה של העם הזה. בקשר לחלק ההזוי של אמונה ואלוהות, הרי זה שייך לאלה החרדים מכל קדמה.

taro

New member
ושוב, לא אמרתי שזה אומר משהו

אמרתי שלהגיד שעבר זמנו הינו דבר מגוחך.

אנדרי ז

New member
גם קוקאין נמכר מצויין

האם זה מוכיח במשהו את צדקתם של מיליוני המכורים?

taro

New member
לא דברתי על צדקתו

דברתי על "עבר זמנו". כזכור, אני לא מאמין בצדקתה של אידיאולוגיה זו או אחרת. וקוקאין, מה לעשות, לצערי הרב אי אפשר לאמר שעבר זמנו. עובדתית.

למעלה