"אלהים מעבר לזמן"

עידו10

New member
"אלהים מעבר לזמן"

טיעון דתי זה מאד נפוץ לפי מה שראיתי, הוא נפוץ משום שהוא מעלה נושא שכביכול אנחנו לא יכולים להוכיח ומשום שהזמן הוא מושג דיי מעורפל בשבילנו. האם העניין באמת כך? הסברה שלי היא שלא, אם טוענים ש"אלהים מעבר לזמן ומשום כל אנחנו לא יכולים להבין את המושג אפילו", הרי האדם שאומר זאת מתיימר בעצמו להבין את המושג, וכך לשלול את יכולתנו- אלה שמדברים איתו, להבין זאת. בכל מקרה, אם האדם חשב על המושג "מעבר לזמן", הרי שהוא כן מסוגל להבין את המושג, או לפחות את חלקו.

uuuaaa

New member
ההיפך בדיוק

אנחנו טוענים שאנחנו יודעים מה הוא לא - הוא לא מוגבל כמותנו. אתה כן טוען שאתה יודע מי הוא, שהוא מוגבל כמונו, כלומר אתה מאניש אותו ומקשה על זה קושיות.

א77

New member
מודה באשמה.

אני הוא זה שהעליתי ואמרתי זאת לאחרונה. והצעתי לעיין במזמור יגדל אלוקים חי וישתבח אבל באמת התכוונתי לאנחנו הפשוטים שאיננו מבינים. לא כוונתי לחכם כעידו בן העשר. הוא וודאי מבין ויודע ויש לו גם סברה מקורית ואורגינלית שלו

עידו10

New member
מכיוון שאתה מתעקש ללגלג עלי

ולעשות צחוק מעצמך (ולא ממני כפי שאולי חשבת), אני מבקש שלא תענה יותר בשירשורים שיצרתי.

giingiit

New member
הסבר אם כך, מהו בעצם "זמן"

ומה היא נקודת ההתחלה של הזמן, מה היה לפני ומה יהיה אחרי אם בכלל. מצפה בקוצר רוח לשמוע מה הזמן כן עבורך בברכה תמנה

עידו10

New member
פה את מעלה שאלות מוטעות

שכן את מצפה שאני אוכיח לך מהו זמן, נקודת התחלתו וכו´, אבל חובת ההוכחה במקרה הזה לא עלי. ברגע שמחב"תים למיניהם מעלים את המושג "מעבר לזמן"- חובת הגדרת הזמן היא עליהם (או עלייך במקרה זה). כשהמחב"תים והדתיים יוכלו להגדיר את הזמן (נקודת ההתחלה שלו וכו´) אז אני אגדיר להם את המושג "מעבר לזמן". דרך אגב, תציצו בפורום חופש, עניתי גם שם על שאלות והעלתי את אותו רעיון.

giingiit

New member
טענת משהו - תוכיח אותו. בלי זה

מה שטענת ממש לא לענין. כתבת שאנחנו טועים - בבקשה. תסביר לנו איפה הטעות. אנחנו טוענים שבורא עולם מעל לזמן. טענת שזה לא נכון. תסביר לפחות את כוונותיך. ומכיוון שאני מנועה מלכתוב בפורום חופש (חסמו אותי), לא אכנס לשם ולא אוכל להגיב שם. זה חופש של חופש מחופש הדיבור. בברכה תמנה

עידו10

New member
כנראה שבכלל לא הבנת אותי

זה בכלל לא מה שטענתי. טענו כאן ש"אלהים מעבר לזמן". אבל לא את עצם היות "אלהים" מעבר לזמן אני שולל, אלא את הסברה ש"אנחנו אפילו לא יכולים להבין מה זה מעבר לזמן". הסברתי כבר מה זאת אומרת "מעבר לזמן", את לעומת זאת, שואלת אותי על מהות הזמן עצמו. אם את רוצה שאני אסביר לך מה משמעות הביטוי מעבר לזמן את צריכה להגדיר לי מהו הזמן בשבילך, ורק אז אוכל להסביר לך, במובנים שישביעו את רצונך את פירוש הביטוי "מעבר לזמן" כך שתראי שאנחנו כן מסוגלים להבין את המשמעות של "מעבר לזמן". בכל מקרה, במצב של ברירת מחדל, כשהמושג "זמן" אינו מוגדר כלל, גם כך אני יכול להוכיח לך שאנחנו מסוגלים להבין את הביטוי הנ"ל: אם לא היינו מסוגלים להבין את הביטוי או את הרעיון שמאחוריו, לא היינו יכולים לבטא את הרעיון הנ"ל במילים.

giingiit

New member
לא הבנתי. מוכן לפרט?

למה אתה מתכוון שאתה שולל את הסברה? אם אתה טוען שאתה כן מבין מה זה, תסביר לי. אני לא מבינה מה זה "מעבר לזמן" ואם אתה שולל את הסברה שאינך יודע, משמע אתה כן יודע. תסביר לי. בברכה תמנה

עידו10

New member
את ביקשת ממני

להסביר לך מהו זמן, מתי הוא התחיל וכו´. הסברתי לך שהשאלות הללו לא קשורות לדעה ש"אלהים מעבר לזמן". הסברתי לך מדוע אנחנו דווקא כן מבינים את המושג (שכן אם לא היינו מבינים לא היינו יכולים לבטא את הרעיון שמאחורי המושג במילים) אם את לא מבינה מה זה "מעבר לזמן", איך את יכולה לפתח דעה לגבי מושג זה? או לעשות קביעות לגבי המושג? או יותר מזה- לשייך אותו ליישות כלשהי? אם לא היית מבינה את המושג לא היית יכולה לעשות את כל אלה, ובעצם הצהרתך ש"אלהים מעבר לזמן" וש"אנחנו לא יכולים להבין את המושג אפילו", את מוכיחה שאנחנו דווקא כן יכולים להבין את המושג. מקווה שהבנת...

giingiit

New member
תסביר לי מה זה מעבר לזמן אם כך

למה אתה מתחמק? כתבת בהודעה הראשונה שאנחנו טוענים שאי אפשר להבין ואתה חושב שכן. בבקשה, תסבירודי להתחמק כל הזמן. חובת ההוכחה לא מוטלת רק על אחרים כל הזמן אלא גם עליך. את מה שטענת בהודעה הראשית לשרשור זה - תוכיח בבקשה. בברכה תמנה

עידו10

New member
הסברתי כמה הודעות אחורה, אבל בשבילך

אפרט שנית- אנחנו, וכל דבר בעולם תלויים בזמן- דוגמת הזקנה, אי היכולת לזכור את העתיד וכו´. אי לכך- מי שלא תלוי בזמן, אינו מזדקן, זוכר גם את העבר וגם את העתיד (בשילוב "ידע אינסופי" ו"כוח אינסופי" את מקבלת את "אלהים") ויכול לתמרן כרצונו בתקופות שונות. למרות שאנחנו תלויים בזמן, הוכח כי אנחנו יכולים לתמרן בו, ויכולים לשלוט בו במידה מסויימת, או לפחות בהשפעות שלו עלינו (ע"ע תורת היחסות של איינשטיין)

giingiit

New member
אם זה כל כך פשוט, תענה לי

מתי נולד מי שאינו תלוי בזמן, ומתי הוא מת? ואם אנחנו, שכן נתונים למרות הזמן, יכולים לתמרן בו, איך זה שכל אחד בסופו של דבר מת? בברכה תמנה

עידו10

New member
מאיפה אני אמור לדעת את זה?

לפי התאוריה שלי אין בכלל דבר כזה אלהים. בכל מקרה, את מבקשת תשובות לנושאים לא קשורים בכלל, נושאים תאולוגיים שבמקרה הטוב יושארו לפילוסופיים, ולא למדע. לגבי התמרון שלנו בזמן, אני יכול להסביר לך את זה אם את רוצה, למרות שזה לא קשור בכלל: בשביל "לעצור את הזמן" לגבי גוף מסויים, הוא חייב לנוע במהירות האור, ובכדי לעשות זאת, את צריכה אנרגיה אינסופית כדי להאיץ עד למהירות האור ולהשאר במהירות זו. במצב שגוף מגיע למהירות האור, המסה שלו אינסופית והאורך שלו הוא אפס, ולכן אין באפשרותנו להגיע למהירות זו. הסיבה שכולם מתים בסוף היא, שעם כל התחלקות, חלק מהDNA נהרס ונעלם, יותר ויותר תאים מאבדים את היכולת להתחלק ועם הזמן מפסיקים להתחלק לחלוטין. (כל מה שאני אומר פה הוא בערבון מוגבל, אינני מומחה בתחום ויכולות להיות שגיאות בדברי. אם את רוצה להיות בטוחה ב100%, תקראי ותשכילי בתחום.)

giingiit

New member
אנחנו לא מדברים על אלוקים כרגע אלא

על מהות הזמן. טענת שאתה יודע מה זה להיות מחוץ לזמן. מה שכתבת פה זה תיאוריה של אינרגיות אין סופיות (איך יוצרים אנרגיות כאלו?) שישארו במהירות האור אבל נאמר שאתה צודק. אפשר להוציא אנרגיות מחוץ לזמן. איזה הבנה זה נותן לך למה שנמצא מעבר לזמן? אולי לא הבנתי את דבריך. ואם נחזור בכל זאת לבורא עולם, כשנאמר שבורא עולם הוא מחוץ לזמן, הכוונה לכך שהוא אין סופי וזה לא אין סופי שזה 1+2+3 לאין סוף, אלא שאין בכלל מושג כזה "1,2,3,4,5". אין יחידות, אין חצאים, איןזוגי ואי זוגי. אין שניה, ואין דקה, ואין עבר ואין עתיד ואין מחר ואין שלשום ואין שעה. פשוט אין. האם יש לך השגה בזה? בברכה תמנה

עידו10

New member
איזה מצחיק זה...

נתקלתי בזה גם בפורום חופש
"אין 1 אין 2 אין 3", "אין כלום" ועוד כל מיני מושגים אבסטרקטיים שמנסים לבלבל... בכל מקרה, ככל שתעשי את המושג "מעבר לזמן" אבסטרקטי, בכל זאת אפשר לתאר את זה, והרי תארת את זה בשבילי... אני לא צריך להוכיח לך מה זה "מעבר לזמן" כי את הרגע הסברת את המושג במקומי. דרך אגב- אי אפשר ליצור אנרגיה אינסופית (לפחות אנחנו לא יכולים כרגע). הזמן (הזדקנות, מוות) תלוי במרחב (מהירות תנועה). ככל שאת נעה יותר מהר ויותר קרוב למהירות האור, כך הזמן עובר לאט יותר ביחס אלייך.

giingiit

New member
בסוף עוד תבין

את ההבדל בין חומר לרוח! הזדקנות זה שינוי של חומר במרחב ביחס לציר זמן. זו ההגדרה הנכונה שלכל חומר וחומר. אתה מסכים איתי פה? מה שאתה קורא אבסטרקט - אינו מוגבל בזמן ובמרחב בעוד שהגוף, החומר כן מוגבל. סוף סוף התחלת להתיחס למגבלות. כל דבר שנתון למגבלת הזמן גם נתון למגבלת המרחב. גוף אחד גם לא יכול להיות בשני מקומות בו זמנית נכון? זו המגבלה. כל מה שמוגבל - הוא חומר. כל מה שאנחנו חשים או יכולים לחוש באחד מחמשת חושינו - הוא חומר. כל השאר - רוחני לחלוטין. למשל הגיון לא מזדקן. הגיון גם לא מוגבל למרחב מסויים. כנ"ל גם הרגש. האם שמחה מוגבלת לזמן, או למרחב? כל הדברים שאין להם מגבלה מהסוג שציינתי - הם נחשבים רוחניים. שבת שלום תמנה

עידו10

New member
הם דווקא כן מוגבלים

וכן, אפשר להסיר אותם מהאדם. בניתוחים שהיו פעם, כרתו חלק מהאונה הקדמית במוח והאדם אכן הפסיק להיות שמח ונהיה אפאתי לחלוטין. שמחה והגיון כן מוגבלים בזמן ובמרחב, הם חלק מגוף האדם וככאלה הם מתים איתו. אני לא יכול לראות או לשמוע זמן, האם זה אומר שהוא גם רוחני? אם כן, אז גם הרוח יכולה להזדקן ולמות לא?

giingiit

New member
כריתה חלק מהמוח פוגע במוח

וביכולת התקשור של המוח עם הנשמה, עם התת מודע. אז מה סותר בזה את מה שאמרתי? ומאיפה לך שהם מתים יחד עם האדם? מה עם גלגולי נשמות? בברכה תמנה

עידו10

New member
אין לדברים אלו שום הוכחות

קונקרטיות. האם את מסתמכת על דברים לא מבוססים?

למעלה