אלג'יר=כנסיית השכל

אלג'יר=כנסיית השכל

שמעתי ת'אלבום של אלג'יר ותצ'מעו הקול של הסולן זהה לקול של הסולן של כנסיית השכל... וגם הסיגנון מאוד מאוד דומה..... לכנסייה יש משהו טיפה מזרחי אותנטי בצליל,אבל בגדול אם הייתי שומע שיר של אלג'יר ולא הייתי יודע שזה הם הייתי בטח שזה הכנסייה, דרך אגב,ההשוואה לכנסיה זה מחמאה :) סך הכל נשמעים להקה בת זונה האלג'יר האלה....

mmaayy

New member
הם באמת קצת מזכירים את כנסיית השכל

אבל לדעתי אלג'יר בהרבה יותר מעולים! לא מפסיקה לשמוע אותם!!!

N a V e

New member
יש להם סאונד פחות טוב

כנסיית השכל(לפחות עד האלבום הנוכחי ששמעתי ממנו רק 2 שירים והתאכזבתי) היא להקה עם צליל הרבה יותר מעניין והרבה יותר נוכחות מוזיקלית מאלג'יר.

lbz

New member
ממש לא!!!!(לדעתי(

אני שומע את הדיסק כבר שבועיים ולא מפסיק להתפעל מהסאונד ומהמילים כאחד! איך אפשר להגיד על שירים כמו בתוך הצינורות דם על הים וכו' שהסאונד בהם פחות טוב מהכנסייה??עם כל הכבוד שיש לכנסייה,והם באמת להקה מעולה..אבל אלג'יר הרבה יותר עמוקים הן במילים הן בסאונד המחשמל והן בסיפור החיים הנוגע ללב שלהם..

mmaayy

New member
N a V e ../images/Emo26.gif

טוב הבנו שאתה שונא את אלג'יר בדם! למה כל הודעה אתה חייב להגיד כמה שהם "גרועים"? חלאס עם זה..כאילו אם אתה לא אוהב את אלג'יר אל תשמע אותם.. אבל תפסיק לרדת עליהם כל הודעה. זה ממש מרגיז.

באותה מידה אפשר להגיד כמה משבחים

אותם..נמאס מה שניסיתי להגיד פה זה שמותר לבנאדם להביע דעה, גם אם זה לא מצא חן כל כך בעיני כולם.. יומטוב

bimbush

New member
לא לא לא לא לא!!!!

לא להשוות בין הסולן של אלג'יר לבין יורם חזן! לפחות לא כשאני בסביבה... אני מודה ומתוודה שעוד לא שמעתי את הדיסק שלהם בכלל ושמעתי רק שיר אחד שלהם, פעם אחת, וגם זה בלי לדעת שזה הם.. הדבר היחיד שזכור לי מהשיר זה הדיקציה המעצבנת של הסולן...

lbz

New member
אז.המלצה קטנה..

תשמע(תשמעי??,תתקנ/י אותי) את כל האלבום של אלג'יר כיצירה אחת ורק לאחר מכן תתן/י ביקורת...גם שמיעה אחת לא נותנת את מלוא העוצמה שהדיסק הזה משדר.. הייתי ממליץ לשמוע כל שיר כמה פעמים כשמומלצים לדעתי זה: "דם על הים" "בתוך הצינורות" "נועים קדימה" "דבר אליי" "הביאו את הנגרים"..ועוד.. ועוד המלצה קטנה על חשבון הבית קטנה תנסו פעם לקרוא את המילים של השיר בלי המוזיקה..זה יוסיף להבנת הטקסטים המרגשים של השירים של הלהקה..

bimbush

New member
אמממ

אני בת.. ו.. כן אתה צודק, אני באמת לא אוהבת לתת ביקורת לדברים שלא שמעתי מספיק, ומה שאמרתי זה בערבון מוגבל כי עוד לא שמעתי את הדיסק.. אבל ההשוואה היתה בין הסולנים של שתי הלהקות ומהמעט מאוד ששמעתי אין יותר מדי מקום להשוואה.. אולי כשאני אשמע יותר שירים אני אמצע דמיון, בינתיים אני רק זוכרת את הסולן כאדם עם דיקציה מעצבנת.. וזה לא שאי אפשר להבין את המילים (דווקא עד כמה שזכור לי כן ישבתי עם המילים כששמעתי) פשוט יש לו דיקציה מעצבנת.. והמשך הביקורת כשאני אשמע את האלבום :)

אמממממ...

השילוב בניהם יכול להיות טוב!!! אבל אין בכלל מה להשוות!!!! מחמאה בשביל אלג'יר.. אבל לא בשביל הכנסייה!

lbz

New member
מסכים ולא מסכים...

מסכים שהשילוב בינהם יכול להיות משהו מעולה.. אבל לדעתי אלג'יר יותר טובים ועמוקים בשירה שלהם...

whistler404

New member
במקומות מסוימים...

אני חייב להודות שיש דמיון. אבל זה רק בנקודות רגעיות באלבום, ובודדות. בקשר למוזיקה, יכול להיות שאני לא מכיר את החומר של כנסיית השכל מספיק, אבל מעבר לעניין ששתי הלהקות עושות מוזיקה עם השפעה צפון אפריקאית חזקה, אני לא רואה יותר מדי דמיון. בסך הכל, אני אוהב מאוד את "מנועים קדימה" של אלג'יר. אלבום מרגש וסוחף. אחת הקניות היותר משתלמות השנה (שבכלל היא שנה פוריה מאוד עד עכשיו..).

roiam1

New member
רק בלי תחרות אבל..........

טוב טוב חבר'ה אני לא בא לכפות דעות חס ושלום אבל בואו לא ניסחף אלג'יר היא להקה מדהימה אבל יש להם עוד הרבה מה ללמוד מהכנסייה המדהימה הדיסק "מנועים קדימה " מעולה אבל "ידיים למעלה" זה דיסק איכותי בהרבהה יותר אין מה להשוות יותר יש פער בין הלהקות מה שצריך לתת פוש לאלג'יר להתקדם כי בסך הכל צריכים לקדם רוק ישראלי במדינה הזאת ולא לעשות תחרויות!! ודבר אחרון וחשוב לא פחות ושוב אני מזכיר עם כל הכבוד והכל ובלי לעשות תחרויות אבל יורם חזן הוא בחור נפלא שאביב גדג' צריך ללמוד ממנו הרבה dandy forever

למעלה