אלגוריתמים

• פותח הנושא vicz
  • פורסם בתאריך

vicz

New member
אלגוריתמים

הגעתי לפה לשאול שאלה לגבי תואר שני והחלטתי להישאר כי ממש נחמד פה והיום יש לי בעיה עם שאלה פשוטה באלגוריתמים שאני תקועה בה השאלה: G גרף לא מכוון. הוכח שאם ב-G 6 קודקודים אז G מכיל משולש או G מכיל קבוצה של שלושה קודקודים שאין ביניהם קשת (בין אף זוג מבין השלושה). באמת פשוטה 10 נקודות בממ"ן הראשון של הסמסטר וכבר כמה שעות אני תקועה ניסיתי בחיוב, בשלילה, באינדוקציה ובכל דרך חסר לי משהו.... כמו מחסום כתיבה מרגיז שכזה כל עזרה תתקבל בברכה
חג שמח לכולם
, עוד מעט
ויקי

johnny d

New member
עברית אנגלית, קצת מבלבל...

הבנתי שהגרף לא מכוון וצריך להוכיח שיש משולש או שלשה בלתי תלויה בגרף... אבל מה ידוע על הגרף לא ממש הצלחתי להבין...

vicz

New member
אופס... אצלי זה נראה בסדר ../images/Emo10.gif

בכל אופן, קודם כל תודה על הרצון לעזור נתון גרף לא מכוון עם 6 קודקודים יש להוכיח שהגרף מכיל משולש או קבוצה של שלושה קודקודים שאין ביניהם קשת (בין אף זוג מתוך השלושה) תודה שוב ויקי

johnny d

New member
אולי,

סתם כך עולה לי לראש, אם אין קבוצה בלתי תלויה בגודל 3, אז כל תת גרף של 3 צמתים חייב להכיל קשת. ישנם בדיוק 60 תתי גרפים כאלו, וקשת יכולה להיות מוכלת מקסימום ב4 שלשות שונות (זוג הצמתים ועוד כל אחד מה4 הנותרים), ולכן יש לפחות 15 קשתות בגרף. יכול להיות שגרף עם 6 צמתים ו15 קשתות חייב להכיל משולש מסיבה כלשהי ?

vicz

New member
ניסיתי קומבינטוריקה

אבל זה לא הוביל לשום דבר חוץ מרצון עז לדפוק את הראש בקיר עכשיו אני מנסה כיוון שונה

vicz

New member
אופס נשלח לי בטעות לפני שהספקתי

להגיד
על המאמץ

kand100

New member
הפתרון שלי

מקווה שהוא נכון : יהי גרף G עם 6 קודקודים. ויהי קודקוד v כלשהו בגרף. נבחין בין שני מקרים : 1. ל-v יש לפחות 3 שכנים. נסמן את קבוצת השכנים כ-U. אם קיימים זוג קודקודים ב-U המחוברים ביניהם בקשת הרי שביחד עם קודקוד v יש לנו משולש. אחרת, אף שני קודקודים ב-U לא מחוברים. מכיוון שב-U יש לפחות שלושה קודקודים הרי שיש לנו לפחות 3 קודקודים שלא מחוברים בקשת (אף זוג מביניהם) ולכן סיימנו. 2. ל-v יש לכל היותר 2 שכנים. נסמן ב-W את קבוצת הלא שכנים של v. ב-W יש לפחות 3 קודקודים. נסתכל על 3 קודקודים ב-W. אם שלושתם מחוברים אז יש לנו משולש. אחרת, לפחות 2 אינם מחוברים וביחד עם v יש לנו 3 קודקודים לא מחוברים (קבוצה בלתי תלויה כנדרש) אני מאוד מקווה שהפתרון הזה נכון !

vicz

New member
קודם כל תודה

אני אבדוק את הכיוון הזה נשמע נכון תודה שוב
ויקי

mjune

New member
הבעיה היא אחת הראשונות שמודגמות

בקורס קומבינטוריקה למדמ"ח בטכניון, תחת "עקרון שובך היונים" (למעשה פותרים בעיה שקולה - גרף מלא של 6 קודקודים, הקשתות הן אדומות או כחולות; יש להוכיח שקיים משולש מונוכרומטי). הפתרון: ניקח קודקוד כלשהו a. מעקרון שובך היונים יש לנו שני מקרים: א. a מחובר לשלושה קודקודים שונים, b, c, d. בהכרח אף לא אחד מהקודקודים הללו מחובר בקשת עם קודקוד שני בקבוצה זו, שאחרת היה נוצר משולש יחד עם a. מכאן שהם שלושתם לא מחוברים בקשת. ב. a לא מחובר בקשת לשלושה קודקודים שונים. ההוכחה שקולה ל-א'.

למעלה