אלגוריתמים

גל אדום

New member
אלגוריתמים

כרגיל, שתי שאלות שאני מתקשה לפתור: א) הצע דרך לייעל אלגוריתם למציאת איבר מינימלי בערימה בינומית. רעיונות?! אם השינוי דורש שינויים בפעולות רגילות של ערימה בינומית יש להסביר. ב) נתונה ערימה בינומית ובה n רשומות. הראה דרך לפצל את הערימה ל-k ערימות בגודל 2 בחזקת i. k=n/2^i ערך תחתון. ולערימה נוספת שיתכן וקטנה מ-2 בחזקת i. n,k,i נתונים. נתח סיבוכיות זמן של האלגוריתם.

גל אדום

New member
שכחתי לשאול

אולי יש למישהו לינקים לקורסים במבני נתונים ואלגוריתמים, הרצאות, מצגות או משהו שאפשר להעזר בו? לצערי, הקורס שאני לומד בו המרצה מלמדת ממש גרוע.

גל אדום

New member
תודה לך

לצערי הקבצים בקורס מבני נתונים לא פעילים. פשוט לא עולים לי בוורד.

גל אדום

New member
תשובות:

לגבי א) אם זו ערימה בינומית שמוכרבת מעצי מינימום, אז בסך הכל צריך לעבור על כל שורשי הערימה הבינומית כדי למצוא את המינימום שביניהם. לא ברור לי מה עוד ניתן לשפר כאן כדי שזה יהיה יותר מהיר. אם אשמור במערך את השורשים זה לא ישנה כלום עדיין צריך לסרוק אותו. אם אני מבין נכון רוצים שיפור כזה שיתן לי ב-O של 1 לדעת ישר מה המינימום. ב) לא ברור לי מה בכלל רוצים לעשות כאן. הערימה הבינומית מורכבת מתתי עצים שהם עצמם ערימה אז פיצול יהיה בעצם לפרק לתתי העצים ?!

Zack DA

New member
אני אולי מפספס אותך, אבל

אם אנחנו רק רוצים לדעת מה המינימום - אולי כדאי שנשמור את המידע הזה במשתנה כלשהו, שמתעדכן דינאמית בזמן עדכון מבנה הנתונים, ותמיד תוכל לקרוא אותו ב- O של 1.

גל אדום

New member
יתכן

אני בעצמי לא בטוח שמבין למה הכוונה בלייעל את האלגוריתם הרגיל. זה הרי לא יהיה יותר יעיל כי גם נאלץ לשמור מקום בשביל המשתנה וגם בכל עדכון של הערימה צריך לבצע מיון מחדש שלה כדי לדעת מי המינימום.

voguemaster

New member
אבל צחי

כשאתה מעדכן את מבנה הנתונים אתה צריך לבצע מעבר על הערימה בכדי לבדוק אם הערך החדש הוא אכן מינימלי, וזה דורש סיבוכיות זמן שהיא יותר מ- (1)O, תקן אותי אם אני טועה.. לכן זה לא משמעותי, או שאתה מבצע את המעבר בהכנסת ערך חדש או שאתה מבצע אותו בשליפה.

Zack DA

New member
אם האיבר החדש מינימלי -

אז זה O של 1 לעדכן (השוואה מיידית מול הערך הקיים). הוצאה, היא בפני עצמה פעולה מורכבת שלוקחת logn אם איני טועה, והיא באמת מחייבת מעבר נוסף על האיברים.

../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

אין לי מושג איך לפתור את זה אבל אם יש כזה קורס בטכניון אני בטוח אקח אותו.. (הוא בטח בחובה שלי גם ככה אבל אם לא.. he is mine)

למעלה