אלביס פרסלי המלך !!!!!!!!!!!!!!!!!!

אלביס פרסלי המלך !!!!!!!!!!!!!!!!!!

השתתפתי בסקר וכשראיתי את התוצאות חשכו עיניי ! עם כל הכבוד לביטלס (ויש לי המון כבוד אליהם) הם בכלל להקת פופ ! אלביס פרסלי הוא מלך הרוקנ'רול כך תמיד היה וכך גם יישאר ! אני רק שמחה שהסקר הוא בעברית ואם אלביס יגיע אליו במקרה הוא לא יבין את המתרחש . עוד דבר - שכחתם את ג'רי לי לואיס . לפחות צ'אק ברי ברשימה...

Nir of GondoliN

New member
מה זה פופ?

גם אלביס בזמנו היה פופולרי. כמו כן גם הביטלס. אבל שניהם עשו רוק.

שאלה

לפי איזו הגדרה סרג'נט פפר של הביטלס זה אלבום פופ?, אם זו לפי ההגדרה לפיה כל דבר ששיך לתרבות הוא פופ, אז כל מה שאנחנו מדברים עליו (כולל אלביס אגב) הוא פופ, אם זה לפי איזו שהיא הגדרה מוסיקלית אשמח לשמוע אותה. ואגב, ג'רי לי לואיס, באדי הולי וביל היילי לא נשכחו בעת עריכת הסקר, פשוט כשמתיחסים לתקופה של 30 שנה צריך איזו שהיא פרספקטיבה היסטורית ואי אפשר להשאר תקועים רק במקורות.

ganooov

New member
אגב... ../images/Emo13.gif

אלביס שם בכיס הקטן כל אגדת רוק אחרת מבחינת הפופיות שלו.

קיר קמט

New member
ולדעתי

אלביס שם בכיס הקטן כל אגדת רוק אחרת , נקודה
אבל אני סתם בחור מוזר שאוהב לבכות כשהוא שומע את אלביס שר שירים לאט.

matanbu

New member
אלביס לפי דעתי

היה צריך לזכות שם בסקר, ההשפעה שלו על הרוק - היתה עצומה, יותר מהביטלס, שאני אוהבת ומעריכה עד אין קץ. אבל זו רק לפי דעתי, והיא נחשבת שם - כקול אחד וזעיר למלך :)

November Rainִ

New member
../images/Emo47.gif

אתמול היה סרטים שלו ועליו בערוץ-TMC ככה קוראים לערוץ נראה לי...

אלביס לא רק היה צריך להיות שם

הוא אפילו ממש נמצא שם, באלבום החשוב ביותר שלו (לפחות לדעתי, שכן במקרה הזה דעתי היא שקבעה), וקולך מתן ממש לא זעיר מתן, ההיפך. עכשיו, מבין חמשת אבות הרוק אנד רול: צ'אק ברי, ביל היילי, באדי הולי, ג'רי לי לואיס ובו דידלי, אלביס עשה הכי הרבה למען הפיכת הרוק לפופ (כלומר לחלק מתרבות הפופ), אבל מוסיקאלית הוא היה הכי פחות חשוב. אלביס בניגוד לאחרים, אולי בגלל שהקרירה שלו הייתה המוצלחת ביותר, ואולי בגלל הניהול של הקולנל שליווה אותו, לא נשאר נאמן לרוק, אלא ניסה את מזלו באלבומי פופ דוחים במיוחד וסרטי הוואי סוג ד', כמי שתמיד חשב שאלביס הוא מלך הרוק (כפי שנהוג לככנותו) תמיד אני מתכווץ מחדש כשאני שומע את השירים הנוראיים המלווים את הסרטים שלו. נכון לאלביס היה קול מדהים וכריזמה כובשת, הייתה לו יכולת לבצע רוק אנד רול יותר טוב כמעט כל אחד אחר, אבל כשהוא (או האמרגן שלו) הבין שהרוק מוביל אותו לעימות עם הקונצנזוס האמריקאי הוא פשוט זנח אותו לטובת מיחזור זבל. צ'אק ברי (כמו בו דידלי) שהיה שחור, לא איים מעולם על אמריקה הלבנה, והיה מלכתחילה מחוץ לקונצנזוס יכל להמשיך וליצור רוק עד שהפך ללא רלוונטי (אלבום האולפן המקורי האחרון שלו היה ב 1979, וכולם היו אלבומי רוק), ביל היילי שנודע בעיקר בזכות הסינגל Rock Around the Clock, והיה אולי הרוקר הלבן הראשון, גם הוא לא נגמל מעולם מהמרדנות של הרוק וגם אם הפך למותג שלא בטובתו המשיך לעשות רוק אנד רול עד יומו האחרון, כך גם ג'רי לי לואיס, שמוציא אלבומים עד היום, באדי הולי, שהיה אולי הרציני והמשפיע ביותר מוסיקאלית מבין הראשונים, נפטר בגיל צעיר מידיי מכדי שיוכל "למכור עצמו", ומימלא לא היה לו את האפיל המתאים להפוך למותג. כל אלא, השפיעו מוסיקאלית הרבה יותר מהמלך, ומרביתם היו אף טובים ממנו, אבל אף אחד לא טרם לעולם הרוק כמו אלביס, הוא היה האייקון הראשון שיצא מעולם הרוק, והיה הראשון לההפך למגה סטאר, והיה היחיד שהיה גדול מכדי שהשמרנים יוכלו להחרים (ולא שלא ניסו), ובכך בעצם כוחו והשפעתו, מוסיקאלית היו בהחלט טובית וחשובים ממנו.

matanbu

New member
והשאלה בסקר היא

"המשפיע ביותר". ז"א, אפשר לומר במילים אחרות בשינוי קצת, תורם ביותר. אלביס עשה את הרוק מיינסטרים. בלי אלביס איפה היינו? ונכון, כולם שם היו משפיעים, כולם שם עשו את הרוק מה שהוא היום, אבל לפי דעתי, אלביס מהבחינה הזו טס מעל כולם.

ולכן הוא שם

תראי, כבר כתבתי פה, אני חושב, שההשכלה הממשית, היחידה שיש לי היא בתחום ההיסטוריה, אחת הבעיות המרכזיות של היסטוריון כשהוא בא לבחון ארועים וסוגיות מסוימות היא שאאלת המקורות של ארוע, הרי אפשר בשביל להסביר את הסיבות לפריצת מלחמת המפרץ הבאה עלינו לרעה (או לטובה כל אחד והשקפתו) להתחיל מתאור הפיגוע בבני התאומים אפשר להתחיל מתאור מלחמת המפרץ הקודמת, אפשר גם להתחיל מהקולנילזם האירופאי במזרח התיכון, ואפשר אם ממש רוצים להתחיל במלחמותיו של צאלח א דין בצלבנים או במלחמות השליטה של המוסלמים על ספרד, אפשר להרחיק עוד יותר אחורה ולדבר על תחילת האיסלם ותקופת הג'הרה (התקופה הקדם איסלמית) אפשר גם לדבר על קרב סאלמיס (בין היוונים לאימפריה הפרסית) ואפשר גם להגיע רחוק עוד יותר עד לירדת ההומונויוד (יצור דמוי אדם) הראשון מהעץ, ברור שלא נגיע רחוק מצורת מחקר כזאת. חוקר ראוי צריך להתחיל מנקודה חשובה כל שהיא, ולצורך העניין שלנו (חוזר לרוק, אפשר להפסיק לנקר) אלבומיהם של צ'ק ברי ואלביס הם נקודת פתיחה טובה בהחלט, להתחלה חשיבות גדולה, אבל אי אפשר לתת למשהו חשיבות רק בגלל שהוא היה קודם. אלביס כמו ברי, היילי, הולי ואחרים אכן היה בהתחלה, וככזה הייתה לו חשיבות גדולה, מהסיבות שאני ואת ציינו, אבל, לולא הביטלס למשל הרוק לא היה מקבל תפנית אומנתית והכרה תרבותית כמשהו שהוא גדול יותר מסתם ריקוד, לולא cream יכולת הביצוע, שהייתה גורם כה חשוב בפרוג ורוק הכבד לא הייתה הופכת למקובלת, בלי דילן הפולק לא היה נכנס כל כך עמוק לתוך הרוק, והמילים היו ממשיכות להיות חסרות דיי מטופשות, וכן הלאה. ההכרעה בין אלבומים שכאלה, כמשפיע ביותר הוא קביעה שמצירכה תשומת לב ופרספקטיבה היסטורית, בחירה באלביס היא בחירה ראוייה בהחלט, אבל כמוהה כל בחירה אחרת שם, אלביס היה חשוב מעצם היותו בין הראשונים ומעצם יכולתו ליצור אהדה, אבל לא מספיק להיות ראשון, יש עוד גורמים חשובים אחרים סתם הערה, אישית לא בחרתי לא באלביס ולא בביטלס. ואם אני כבר פה, אז עידכון תוצאות מהסקר, עד עכשיו הצביעו 71 גולשים (הסקר הזה עומד לשבור שיאים חדשים של משתתפים) לסמל פילפל של הביטלאות, יש 28 קולות במקום הראשון, לד זפלין מעט אחריהם עם 13 קולות, אקדוחי הסקס, מפתיעים במקום השלישי עם 7 המלך ארגמן צמוד אליהם עם 6 ואלביס רק במקום החמישי עם חמש קולות, תוצאות מעניינות אני חייב לציין....

matanbu

New member
תראה

קשה להתווכח איתך אתה לפעמים כל כך הגיוני
I STICK BY MY PRAHSE

ganooov

New member
../images/Emo45.gif. ../images/Emo13.gif

תכונה טובה ומעצבנת לאללה
.

למעלה