ולכן הוא שם
תראי, כבר כתבתי פה, אני חושב, שההשכלה הממשית, היחידה שיש לי היא בתחום ההיסטוריה, אחת הבעיות המרכזיות של היסטוריון כשהוא בא לבחון ארועים וסוגיות מסוימות היא שאאלת המקורות של ארוע, הרי אפשר בשביל להסביר את הסיבות לפריצת מלחמת המפרץ הבאה עלינו לרעה (או לטובה כל אחד והשקפתו) להתחיל מתאור הפיגוע בבני התאומים אפשר להתחיל מתאור מלחמת המפרץ הקודמת, אפשר גם להתחיל מהקולנילזם האירופאי במזרח התיכון, ואפשר אם ממש רוצים להתחיל במלחמותיו של צאלח א דין בצלבנים או במלחמות השליטה של המוסלמים על ספרד, אפשר להרחיק עוד יותר אחורה ולדבר על תחילת האיסלם ותקופת הג'הרה (התקופה הקדם איסלמית) אפשר גם לדבר על קרב סאלמיס (בין היוונים לאימפריה הפרסית) ואפשר גם להגיע רחוק עוד יותר עד לירדת ההומונויוד (יצור דמוי אדם) הראשון מהעץ, ברור שלא נגיע רחוק מצורת מחקר כזאת. חוקר ראוי צריך להתחיל מנקודה חשובה כל שהיא, ולצורך העניין שלנו (חוזר לרוק, אפשר להפסיק לנקר) אלבומיהם של צ'ק ברי ואלביס הם נקודת פתיחה טובה בהחלט, להתחלה חשיבות גדולה, אבל אי אפשר לתת למשהו חשיבות רק בגלל שהוא היה קודם. אלביס כמו ברי, היילי, הולי ואחרים אכן היה בהתחלה, וככזה הייתה לו חשיבות גדולה, מהסיבות שאני ואת ציינו, אבל, לולא הביטלס למשל הרוק לא היה מקבל תפנית אומנתית והכרה תרבותית כמשהו שהוא גדול יותר מסתם ריקוד, לולא cream יכולת הביצוע, שהייתה גורם כה חשוב בפרוג ורוק הכבד לא הייתה הופכת למקובלת, בלי דילן הפולק לא היה נכנס כל כך עמוק לתוך הרוק, והמילים היו ממשיכות להיות חסרות דיי מטופשות, וכן הלאה. ההכרעה בין אלבומים שכאלה, כמשפיע ביותר הוא קביעה שמצירכה תשומת לב ופרספקטיבה היסטורית, בחירה באלביס היא בחירה ראוייה בהחלט, אבל כמוהה כל בחירה אחרת שם, אלביס היה חשוב מעצם היותו בין הראשונים ומעצם יכולתו ליצור אהדה, אבל לא מספיק להיות ראשון, יש עוד גורמים חשובים אחרים סתם הערה, אישית לא בחרתי לא באלביס ולא בביטלס. ואם אני כבר פה, אז עידכון תוצאות מהסקר, עד עכשיו הצביעו 71 גולשים (הסקר הזה עומד לשבור שיאים חדשים של משתתפים) לסמל פילפל של הביטלאות, יש 28 קולות במקום הראשון, לד זפלין מעט אחריהם עם 13 קולות, אקדוחי הסקס, מפתיעים במקום השלישי עם 7 המלך ארגמן צמוד אליהם עם 6 ואלביס רק במקום החמישי עם חמש קולות, תוצאות מעניינות אני חייב לציין....