אלבומי קלפים

• פותח הנושא vagy
  • פורסם בתאריך

vagy

New member
אלבומי קלפים

שלום לכולם, במקרה מצאתי 3 אלבומי קלפים שאספתי כילד ונתקפתי בנוסטלגיה, וחשבתי להעלות את הנושא לדיון משום שכולנו חייבים את השגעון של האספנות לאותם אלבומי קלפים שלדעתי די פיתחו ועיצבו את היצר האספני אצל רובינו. אני גם חושב שכילד לאסוף קלפים משפר את החוש העסקי בגלל כל ההחלפות. אני לא אשכח שאבא שלי קנה לי 50(!!!) חבילות קלפים(של האלבום WEST על תולדות האינדיאנים) בפעם אחת. איזה אושר זה היה. אני חושב שזה הזכרון הטוב הראשון שלי מאוסף כלשהוא. האלבומים שלי (לא למכירה) הם: 1. WEST על תולדות האינדיאנים. באלבום ישנם 400 קלפים וחסרים לי מתוכו 7 קלפים בלבד. 2. מלחמת הכוכבים. באלבום ישנם 240 קלפים והוא גמור כולו. 3. הדרדסים. באלבום ישנם 244 קלפים וחסרים לי 3 בלבד. אני בטוח שהיו לי עוד כמה אבל משום מה אני לא מוצא אותם. תודה על ההקשבה ירון הנוסטלגי

אהלן ירון,

קודם כל - מה שלומך? התגעגענו. איך אני יודע שהזדקנתי? כשאני לא מזהה אף אחד משלושת האלבומים. בילדותי אספנו את העולם המופלא, ולפני כן - עטיפות של מסטיק. וגם היו תמונות של פרחים בתוך עטיפות של מרגרינה בלו בנד וגולד בנד. ועד היום יש לי את האלבום, עם הקרטונים לייבוש פרחים... כיף להיזכר!

beni165

New member
אני לא בטוח

גם אני, שאני קרוב בגיל לירון, אם אני לא טועה, לא מכיר את האלבומים הללו. ויכולות להיות לכך שתי סיבות: או שההורים שלי התנגדו נחרצות או שהאלבומים בכלל לא הגיעו אלינו לפריפריה (גדלתי במושב). אז קודם כל ירון - איפה אתה גדלת? ושנית - אשמח לסריקה של האלבום הראשון. מה שכן אני זוכר מהילדות זה קלפים עם תמונות של חיות. אבל לא באלבום.

vagy

New member
אלבומים

אני בן 31. האלבום WEST באמת לא היה הכי פופולרי בזמנו, אבל השניים האחרים בוודאי היו. אני מאז ומעולם בחולון. סרקתי תמונה של העטיפה של האלבום. ירון

ליילנד

New member
../images/Emo63.gifאלבומים

הבן הגדול שלי צעיר ממך בשנתיים וממש לא זכור לי אלבום כזה, והייתי זוכרת כי אני תמיד התעניינתי באינדיאנים וזה היה מושך את תשומת ליבי. בקשר לעולם המופלא, אני זוכרת שאחותי אספה את זה, אני חושבת שזה היה חלוץ האלבומים הללו, חגיגה לילדים, מכה להורים.

וואלה - אולי בחולון חילקו אלבומים

אחרים? בחיים לא ראיתי כזה, והייתי זוכר. ב"עולם המופלא" אני זוכר אפילו את הקלפים! בכל מקרה, נראה ממש יפה, ונחמד בעיני ששמרת אותו עד היום...

krause

New member
אריק, בחולון היה הכל. אבל אני קצת

מבוגר בכדי לזכור מה אספו בשנות ה 60 המאוחרות.אבל בשנות ה 50 האספנות פרחה עם עטיפות מסטיקים ודיוקני שחקני כדורגל, העטיפות הנדירות היו עם חתימות השחקנים.היו קלפי דגלים. ומי שקנה מרגרינה של בלו-בנד קיבל קלף עם דגל של מדינה וצילום מנוף המדינה.כרטיסי בלו בנד מודבקים אצלי במחברת גיאוגרפיה מכיתה ד.

רוזן71

New member
יש לי גם את האלבום...

בס"ד. קראוס שלום. פעם שניה שאני בודק היום את אוצרותי! ונכון, יש לי גם את האלבום של גולד בנד (ולא בלו בנד). אלבום ארצות ועמים בתמונות ובו 80 קלפים. (חסרים לי כמה). כריכה אדומה קשיחה. י"ל בשנת 1963. מצורף לאלבום דף שאלות ומי שפותר נכונה את 80 השאלות יכול לזכות בין היתר בטרזיסטור או שעון עם תאריכון או פנס מחנה. רוזן.

krause

New member
רוזן שלום.תבדוק מה חסר לך באלבום

גולד בנד,ואם יש לי ,אשלך לך.כמה חבל שאין לך סורק.

רוזן71

New member
קראוס שלום....

בס"ד. קודם תודה. באלבום גולד בנד חסר לי התמונות מ-63 עד 80. בקשר לסורק, אריק ובני התנדבו להעביר לי קורס קצר במחשבים, כך שיש להניח שבקרוב אני יציג פריטים מבית גנזי. בברכה, רוזן.

krause

New member
רוזן שלום.בבדיקת התמונות של גולד

בנד אשר ברשותי אני רואה שני פורמטים שונים. פורמט אחד שבו רואים דגל ותמונה.פורמט שני שבו רואים רק תמונות ואין בו מספרים.מאלה עם המספרים יש לי משהו עד 10 .וללא המספרים אינני יודע מה חסר לך.

vagy

New member
תודה....

ואני בטוח שגם היה לי פעם אלבום של סופרמן לפי הסרט הראשון אבל הוא פשוט נעלם.

רוזן71

New member
אלבומי קלפים....

בס"ד. שלום. אלבומי קלפים החלו בארץ בשנות ה-30 ע"י חברות הסיגריות. יש ברשותי אוסף קטן וחמוד של אלבומי קלפים כדלקמן. 1. אלבום לדברי ימי ישראל י"ל חברת הסיגריות "מספרו" ב-1939, כולל 197 קלפים מתחומים שונים. יצאו שלושה מהדורות של האלבום, ברשותי כל שלושת המהדורות. 2.אלבום במה עברית על הצגות ושחקני התיאטרון העברי. י"ל בשנות ה-40 כולל 144 קלפים בנושא. 3.אלבום דעת הארץ מתוך מראה עיניים, תמונות מארכיון קק"ל. י"ל ב-1939 ע"י חברת דובק כולל 200 קלפים ממראות הארץ. 4.אלבום א"י בעבר ובהווה. י"ל ב-1939 ע"י החברה הא"י לסיגריות (יצרה הסיגריות עדן, פאר, אלוף, ספורט) כולל 216 קלפים בנושאים שונים. 5.אלבום משמר וספורט י"ל בשנות ה-40 ע"י חברת דובק. האלבום מחולק לשניים חלק א' (90 קלפים) מוקדש לנוטרים והשומרים. חלק ב' ( 126 קלפים) מוקדש לענפי הספורט השונים. 6.אלבום דגלי האומות י"ל בשנות ה-40 ע"י חברת הסיגריות "קדם". כולל 220 קלפים של דגלי האומות. כל האלבומים לעיל הופיעו בכריכה קשה. ואת כולם יש לי מלאים. (למעט דגלי האומות שחסרים לי כמה קלפים. ויש לי גם את האלבום של העולם המופלא שאני אישית אספתי בילדותי. אני לא מעשן. בברכה, רוזן.

תגיד,

אני זוכר נכון שהקלף של ראש שבט הזולו היה קלף כפול? מאז שכתבתי את זה לפני כמה ימים, מציקה לי השאלה הטפשית הזו. תציץ בבקשה וספר לי, כדי שארגע...

רוזן71

New member
אריק שלום...

בס"ד. בכדי לספק את סקרנותיך קמתי מכסאי שבחדר עבודתי ירדתי קומה לחדר אוצרותי כדי לענות לשאלתך, ואז אני מגלה שיצאו לאור שני אלבומים שונים של העולם המופלא. הראשון העולם המופלא הרגיל ובו 397 קלפים, והשני (וזו הפתעה בשבילי) העולם המופלא חי וצומח ובו 380 קלפים. ולשאלתך, יצאו שני קלפים בנושא שבט הזולו. קלף 361 לוחם זולו (נראה כמו לוחמת), קלף 362 מכשף זולו. ושניהם לא קלפים כפולים, ושניהם מהאלבום השני. נרגעת?
רוזן.

beni165

New member
מכל הרשימה

המדהימה הזו, אני מכחר רק את האחרון. נשמח לכמה תמונות, אם אפשר. ורוזן - אתה מפתיע כל פעם מחדש...

רוזן71

New member
בני שלום....

בס"ד. קודם תודה. בעוונותי הידע שלי במחשבים מועט ביותר. ולכן בגלל שאינני יודע לשלוח קבצים עדיין לא רכשתי סורק. האם הצלחתי להפתיע מחדש
רוזן.

למעלה