אלבומי קונספט

Rubycon

New member
אני מסכים עם רוב מה שאמרת

זה כמו פטר והזאב. בכל זאת, אני לא רואה כאן קונספט מובהק אותו אני מצפה מכאמל (מכל אספקט מוזיקלי אפשרי).

Rubycon

New member
אתה כפי שכבר הבנתי

הבקי יותר במוסיקה מבין שנינו, אז אולי אתה תעזור לי להבין. אמנם כל הכלים מייצגים את הדמויות ואפשר אפילו להבחין בסובייקטיביות מצד חברי הלהקה אבל אני עדיין לא יכול להצביע על קונטקסט ספציפי.

אלבומי קונספט זה דבר טוב, באמת...

ולעניין- אם מדברים על קונספט (וזה מה שאנחנו עושים, לא?) חייבים להזכיר מספר אלבומים, להלן: דארק צד אופ דה מון של פינק פלויד - זה בעצם ה אלבום קונספט. אי אפשר להתעלם ממנו ומהקונספט הביקורתי שנוזל ממנו לכל כיוון ומציף את העולם בקונספטים קטנים ומשונים. דיספליין של קרימזון - כנ"ל, אלבום מצוין שבו יש (שוב) תיאור יפה מאוד של חיי האדם (לא בפרט, כפי שעושה דייס אופ פיוצ'ר) ואת התהליך שלהם מבלגן לסדר ומשמעת, שהם לאו דווקא טובים. רדיו בלה בלה/שינויים בהרגלי הצריחה של החברים של נטשה
- תראו לי עוד אלבום שמבקר טוב כ"כ את תרבות הצריכה ומראה את הגיחוך והניקור שבה. הא? נראה אותכם...

country joe

New member
אתה רציני?

אתה טוען שהמי, אחת הלהקות הטובות ביותר בכל הזמנים נחותה לעומת הנטשות? הגזמת חביבי.

nute kram

New member
המי הרבה יותר טובים מנטשה

אבל הביקורתיות באלבומים בלתי ניתנת להשוואה. חבירם של נטשה יצרו שם משהו כ"כ שלם ויפה מבחינה מוזיקלית ולירית שההרמוניה והתיאום שם בין הליריקה למוזיקה מדהימה האופן חוצה גבולות, מרחיק אופקים ומעגל פינות. ובכזה דבר אי אפשר לזלזל.

Tomer 123

New member
אם כבר אז כבר

Tommey - The Who (איך עוד לא הזכירו אותו?!) In The Court of the Crimson King Jornney to the Center of Earth - Rick Wakeman The Snow Goose - Camel Peace - זינגלה

we're only in it for the money

הא הא, ועוד איזה עשרים, מה לעשות ארקדי לא עבד אף פעם בהמצאת גלגלים

nute kram

New member
פראנק זאפה לא נחשב

(התקליטים שלו עולים יותר מדי
...) ומה ארקדי קשור? אתה מסתכל על החלק הלא נכון בתמונה!! תזיז את הראש טיפה ימינה לאיפה שנמצאת ההילה האלוהית של לא אחר ממיכה שיטרית. והוא, עם כל הכבוד, כן המציא גלגל.

nute kram

New member
אני רק רוצה להתנצל מעט על הבילבול

בין שני הניקים שלי, זה סיפור ארוך... מצטער

giba70

New member
Radio KAOS - Roger Waters

ביקורת חברתית דרך הרדיו - קונספט שנעשה עוד לפני "רדיו בלה-דלה".

giba70

New member
ואגב, הניקור בתרבות הצריכה?

המחירים מנקרים את העיניים. זה נכון
סליחה, אבל תלמד לכתוב מילה אם היא כל כך מעסיקה אותך.

giba70

גיבה יקירי, אנשים שוגים בשגיאות כתיב, מכל מיני סיבות, אם חשובה לך העברית ואתה רוצה ללמד איות (משימה ראויה בהחלט), אנא עשה זאת במסרים, באופן שעשית זאת כאן זה נראה כאילו מטרתך היא להעליב, להבא הודעות כאלו תמחקנה.

giba70

New member
../images/Emo45.gifאוקיי ../images/Emo52.gifקישקשתא

אבל בכל זאת זו מילה שכדאי לשים לב איך כותבים אותה, ולא שגיאת כתיב לא מכוונת. זה מלשון נכר, התנכרות. נכריות=זרות.

giba70

New member
The lamb lies down on Broadway

אולי לא אלבום הקונספט הכי מושלם, אבל רציתי להזכיר אותו, כי אחרים כבר יזכירו את "זיגי סטארדאסט" או אחרים. פיטר גבריאל יוצר דמות (Rael) ומסביבה עלילה מהפנטת עם תהפוכות, יצורים דמיוניים, ייאוש ותקווה. את השירים באלבום הזה באמת אי אפשר לשמוע בנפרד.

למעלה