אלבומי קונספט

xoxolka

New member
אופס

טוב, זה היה בטעות! חבל שאי אפשר לערוך הודעות כאן.. הכוונה היתה שאהבתי את בחירת אלבומי הקונספט של שי (במילים אחרות- אזכור של Marillion) Fugazi אכן אלבום קונספט.

RamiSun

New member
אתה יכול לפרט לגבי DIsciplin

מה הקונספט באלבום הנהדר הזה?

קרימזון

New member
אני חושב

שהקונספט ב Discipline שואף גם מבחינה לירית וגם מבחינת העיבוד והביצוע לקומוניזם או נגזרת כזה או אחרת של סוציאליזם (גם שם האלבום מעיד על כך).

cut2

New member
אני דווקא רואה את זה קצת אחרת

קודם כל, הקונספט האינסטרומנטלי: הקטעים הנועזים באלבום משלבים בין מינימליזם ומוסיקה *אפריקאית* (Thela Hun Ginjeet ושיר הנושא, במיוחד). חוץ מזה, אפשר להבחין שבכל האלבום (אני כמעט בטוח שבכולו) אין היי-האט בנגינתו של ברופורד
הקונספט האנושי: האדם מטבעו הוא שחצן וגאוותן (כשהוא חי בחברה). דיסיפליין בא להראות לו שיש שיטה אחרת לחיים בהרמוניה, ושקבוצה (לא בהכרח הרכב מוזיקלי!) שחבריה שווים בערכם ותרומתם עדיפה על קבוצה הטרו-גנית שהתהילה והגאווה עוברות מחבר לחבר כל הזמן (מה שמערער את יציבותה). קונספט זה מתבטא גם בסדר המופתי שפריפ הנהיג בהרכב בתקופה ההיא (ואת זה אפשר לדעת על ידי קריאת הבוקלט הנהדר), וכמובן, זה מתבטא במוזיקה - קשה למצוא הרבה קטעים שממש מושכים את תשומת הלב רגע מסויים (כמו למשל סולואים ארוכים או מעברים מפתיעים). התחכום באלבום הזה מוגש בעיקר מתחת לשטיח. יכול להיות שזה נשמע מעט מופרך, ואני לא מתכוון להעיד על עצמי שהקונספט שלו גרם לי להיות סוציאליסט מעמיק, אבל נחמד לחשוב על מוזיקה בגישה פילוסופית כל כך. *האח לפוסטמודרניזם*

nute kram

New member
זה נחמד../images/Emo13.gif

שכל אחד יכול לנתח איך שהיא נראת לו. אני לא בטוח מה הקונספט של זה האלבום, אני יודע בכלליות אבל לא יכול להצביע על המושג עצמו. העליתי כמה, וכל הזמן אני שם לב למשהו חדש שסותר את מה שחשבתי. אבל נראה לי שבכלליות הוא על החיים ועל המעגליות שבהם, בין סדר לכאוס, וכל הרגשות שבינהם (והוא פי אלף יותר טוב מ-in the court).

RamiSun

New member
אתה מעלה כאן טעון מסוכן מאוד

קונספט שמתבטא במוזיקה עצמה, או בהפקה המוזיקאלית. זאת הרחבה גדולה מדי של המושג לדעתי.

orbiti

New member
בדיוק להיפך

לדעתי קונספט מוזיקלי הוא הרבה יותר חזק ומורגש מקונספט מילולי. למרות שאני לא ממש חושב שדיסיפלין הוא אלבום קונספט, אפשר לראות שבאלבומי הקונספט החזקים ביותר הקונספט מורגש הרבה יותר כששומעים את המוטיבים החוזרים באלבום או את הבניה המתמשכת, מאשר כשקוראים את הטקסטים.

RamiSun

New member
לא הבנת את כוונתי,

ברור שמוטיבים חוזרים במוזיקה או בניה מתמשכת היא קונספט מסויים, ובדרך כלל חלק בלתי נפרד מאלבום קונספט, אבל לא המאפיין הקובע לצורך העיניין. ראש מסויים בהפקה או בעיבודים יכול להיות גם באלבום של מדונה או של בריטני ספירס. בשביל להבין את כוונתי לדוגמא תקשיב לאלבום של הזמר הבריטי Seal גם האלבום נקרא Seal , יש שם קונספט בולט בעיבודים ובהפקה, זה לא הופך אותו לאלבום קונספט בהקשר שאנו מדברים עליו.

למעלה