אלבומי קונספט

CallMeCavanaugh

New member
הקונספט מאחורי Fragile

אין בו קונספט מבחינה תוכנית, כמו ב Sbow Goose או ב Kobaia, אבל יש מאחורי בערך חצי מהקטעים בו קונספט אחר - חמישה מהקטעים בו נכתבו (כל אחד מהם) על ידי חבר להקה אחד, במטרה להדגים את הכלי שלו (רציתי לכתוב "הכלי עליו הוא מנגן", אבל במקרה של הקטע של ג'ון אנדרסון - זה לא באמת נכון). ואם כבר מדברים על אנדרסון, Olias of Sunhillow הוא אלבום קונספט מצויין שלו, אבל אני חושב שאלבום הקונספט הפרוגרסיבי האהוב עלי כרגע הוא Voyage of the Acolyte של האקט. The one with the caveman jaw

TAZ!

New member
המממ...

Pink Floyd - Dark Side Of The Moon Pink Floyd - Animals Pink Floyd - The Wall The Who - Tommy

Disposable Hero

New member
Queensryche- Operation Mindcrime

וגם Blind Guardian -Nightfall In Middle Earth ואני לא יכול שלא להזכיר את , Dream Theater -Scenes From A Memory

RamiSun

New member
אני חושב....

Yes -Tales From Topographic Oceans Genesis -The Lamb Lies Down On Broadway Pink Floyd - Animals Dream Theatre - Scenes From A Memory The Flower Kings - Stardust We Are POS - Remedy Lane

ophir2boul

New member
יש לכם טעות בהגדרה

שלום לכולם לדעתי יש לכמה מכם טעות בהגדרה יש אלבום קונספט ויש אופרת רוק אופרת רוק היא מעין מחזה שמתפתח משיר לשיר עם עלילה (כמו scense from a memory, ישו סופרסטאר ובמיוחד טומי ומאמי הישראלית) אלבום קונספט הוא אלבום שמתעסק בנושא\רעיון מרכזי כמו רוב האלבומים של פינק פלויד, כמו אווז השלג וכמו אדום של קרימזון

HelterSkelter1

New member
טעות.

Snow Goose זה סיפור עם עלילה שמתפתחת בהדרגה (על פי ספר) רק שזה בעצם השראה למוסיקה ולא הסיפור עצמו, לכן גם טומי נכנס להגדרה.

mr oysterhead

New member
אווז השלג הוא גם לא קונספט בדיוק

הוא יותר סיפור... ומה הקונספט ברד בדיוק???

ophir2boul

New member
תיקון טעות

סליחה התבלבלתי עם in the court למרות שגם ברד יש את הקטע של one more red nightmare ו- red

ophir2boul

New member
תשובה

אוי נו אפילו השם של האלבום עונה לך... (observation by king crimson)

zambush

New member
הקונצפט ב"רד" ../images/Emo73.gif

מטומטם ואידיוטי ככל שיהיה, הוא שחברי הלהקה רצו ליצור אלבום שאפשר לשמוע אותו בווליום גבוה (ולהפריע לשכנים במנוחת הצהריים
) ככל הניתן, הרבה דיסטורשן וכו' וכו'. האלבום גם ביסס השראה למלא אלבומי מטאל שבאו לאחר מכן, לפי הרעיון של להרעיש. מספיקה הצצה בצד האחורי של התקליט כדי להבין את זה.

mr oysterhead

New member
אבל זה בכל זאת לא ממש קונספט..

אתה רוצה להגיד לי שהם כתבו את סטארלס במטרה שזה יהיה קטע שאפשר להפריע איתו לשכנים? אלבום קונספט זה אלבום שאמור להעביר איזשהו רעיון...

זה מבוסס על שיר של איזה משורר

אבל אני לא ממש זוכר את ההסבר. אורי, הבמה שלך.

mr oysterhead

New member
ממש לא...

אלבום קונספט זה אלבום שנועד להעביר רעיון מסויים, לא בהכרח עם קשר בין השירים. הוא לא נועד להעביר סיפור..

RamiSun

New member
איפה בדיוק זה מוגדר כך?

הרי ברור שכאשר אלבום מעביר סיפור הוא תוך כדי כך מעביר רעיון מסוים אני חושב שאלבום קונספט כשמו כן הוא: שלא מדובר באוסף שירים סתמי אלא ביצירה אחת מחולקת לפרקים. כן סיפור לא סיפור זה לא העיקר בהגדרה.

למעלה