אלבום תמונות

אלבום תמונות

שלום כולם/ן

התחלתי לחשוב על אלבום לשנה של המתוקים שלנו.
אני אעשה לכל אחד אלבום עם התמונות שלו, אבל מה עשיתן עם התמונות המשותפות? חשבתי לשים בשניהם את אותן משותפות..

ומאוד יקר העסק... איך ניתן להוזיל? מקירות משהו?

תודה מראש לעונות..

ובתפילה לניצחון מוחץ של עם ישראל ללא עוד אבדות יקרות

10kliki

New member
יש כל מיני הנחות וקופונים על ספרי תמונות בין 50 ל80 שקל ל32

עמודים. תמייני לך מראש את התמונות ואז לא יקח לך הרבה זמן להכין את האלבום כשתמצאי קופון. בסך הכל בגיל שנה הם לא יקבלו לידיהם את האלבום ולא ישנה להם אם זה יקח עוד חודש חודשים או יותר. גם אלבום והדפסת תמונות יעלה לך סכום דומה. וספר מודפס תופס הרבה פחות מקום על המדף. יש כאלו שנאמנים לחברה מסוימת ואז מכינים את האלבום ושולחים אותו להדפסה כשיש הנחה. נאמר על ידי משהיא שתמיד מגיעה ליום/שבוע האחרון של הקופון....וכבר גם הפסדתי מזה
...
אני הכנתי את אותו הספר בשלושה עותקים. ספר ליום יום, בתקווה שישרוד עד שיגדלו ולא יקרע ויצטקמק - כלומר העותק שלי
ושני ספרים לעתיד להם ואפשרי להשאיל עותק לסבתא .
וכן לדעתי נחמד לראות גם תמונות של האחים שלך, הורים, בני דודים וכו ולא רק ספר נרקיסיסטי שיש בו רק תמונות שלך.
כשיגדלו ויבלו יותר זמן בנפרד ויהיו יותר תמונות עם חברים נפרדים, כיתה נפרדת, ועוד , אולי אעשה בנפרד. בנתיים הם בני חמש והעולם שלהם עדין ברובו משותף. מלבד הזמן וההתעסקות שכרוכה בכל אלבום.
יש בפורום כאלו שאמרו שלא לקחו אלבומים מבית הוריהם ולכן איו טעם בהעתקים. אני כן מהזן הנוסטלגי ולא ברור לי כמה זמן כל חברה ותוכנה ישרדו ולכן שווה בעיני להדפיס העתקים. חוץ מזה אלבום כזה מהווה מתנה יפה לסבים והסבתות, רק להכניס לשם קצת יותר תמונות איתם ולא רק של הנכדים.

עשיתי אלבום נפרד ותמונות משותפות אותו דבר

למעשה עשיתי אלבום לאחת עד גיל שנה (היה מוכן ביומולדת 4...
) ואת התמונות המשותפות השארתי והחלפתי את תמונות היחיד ואת הכתוב (מתי נולדה, כמה שקלה, מה אהבה לאכול, מתי יצאו שיניים וכו')

התכנית לעשות אלבום נפרד עד גיל שנתיים או אולי שלוש ואז אלבומי משפחה משותפים לכל הילדים (אחר כך בטח יהיו אלבומים אחת לכמה שנים של כל ילד)
ומצטרפת לתפילות

עכשיו אני מרגישה הרבה פחות רע עם עצמי
הילדים כבר בני שנתיים ושבעה חודשים ועוד לא הכנו להם אלבום.
עד גיל ארבע אני ממש מקווה שנגיע לזה...
תודה על תחושת הנורמליות

אצלנו אין אלבומים נפרדים

אני הכנתי אלבומים משפחתיים (אני מכינה אלבום כזה כל שנה).
בכל אלבום אני משתדלת לכלול תמונות של כל ילד בנפרד, ותמונות משותפות.
רק לגדול יש אלבומים שהם "שלו". אבל זה נובע מכך שיש בינו לבין הבנות 5 שנים הפרש - מה שאומר 5 אלבומים שנתיים בלעדיהן. אבל אלו עדיין אלבומים משפחתיים, עם תמונות שלו ושלנו.

את התמונות שיש לנו, אני ממיינת בתיקיות ומתייגת בכל תמונה מי מופיע בה. ככה, אם ירצו את התמונות שלהם - יוכלו לקבל עותק (מזל שזה דיגיטלי. הרבה יותר קל לגבות ככה).

גם אצל ההורים שלי אין לנו אלבומים אישיים. יש אלבומים משפחתיים בהם כל המשפחה מופיעה (בהרכבים כאלו ואחרים). היחידה שיש לה אלבומים "שלה, זו אני - כי אני הבכורה. אבל באלבומים "של אחי" - גם אני מופיעה בהרבה מהתמונות. אצלנו גם כל האלבומים של הילדות נשארו אצל ההורים. גם אצל בעלי זה ככה - אלבומי הילדות נשארו אצל ההורים. ככה אני גם רוצה שיהיה אצלנו.

בכל מקרה, גם באלבום אישי יהיו תמונות משפחתיות. בתמונות משפחתיות אפשר לבחור את אותן התמונות המשותפות, או תמונות שבהן מופיע גם התאום, אבל הדגש או מי שהעין נמצשכת אליו בתמונה הוא זה שהאלבום עבורו..
ולגבי המחיר - כמו שכתבוו לך.
קודם כל שווה לבחור תוכנה / חברה איתה לעבוד (יש המון בשוק. אני מאוד אוהבת את cbook בגלל שהמחירים שלהם נמוכים, יחסית, והאיכות גבוהה. יש את לופה שהיאכות שלהם מצויינת ויש להם מידי פעם מבצעים. ויש עוד המון אחרים). אחר כך לבדוק באתרי הקופונים - הרבה פעמים יש קופונים עם הנחה משמעותית. או לחכות לקראת חגים - גם אז יש המון הנחות (ראש השנה, פסח וסוף שנת לימודים הם תמיד עונות שיש בהן הנחות לאלבומים). אם בחרת תוכנה - את יכולה להכין את האלבומים בזמנך החופשי, ולשלוח להדפסה כשיש מבצע טוב.

kookadoo

New member
בשנה הראשונה עשינו אחד משפחתי ו-2 קטנים

לכל אחד מהילדים עם תמונות שלו. מבחינתי לשנה הראשונה יש ייחוד ומקום לאלבום אישי, ולו קטן.
&nbsp
בשנה השניה והלאה תכננתי לעשות רק אחד משפחתי ולהזמין 3 עותקים (לנו ולכל ילד). תוך עשור זה גם בטח יקרה :))

אשרז4

New member
מנסיוני

האמת שעד גיל 3 לערך נהננו מדודה עם חנות צילום
כך שפיתחנו בכמויות (היתה ממש טבלה עם עמודות על שם הבנות שלנו לסבתא1 לסבתא 2 לדודה וכו'.
לכל אחת מהן אלבום עם תמונות שלהן אבל לא רק לבד אלא גם עם האחרות ועם הדודים וההורים וחברים
בדיוק כמו שילד יחידני מקבל אלבום שלו עם תמונות שלו ושל המשפחה והסביבה.
ויש גם פעמים שבתמונה משותפת (שלהן או שלהן עם עוד נוכחים) אחת יוצאת בפוזה יותר טובה ואילו בתמונה אחרת השניה בפוזה מחמיאה אזל כל אחת אדפיס את זו שיותר מוצלחת מבחינתה)
לנו יש אלבום מצומצם בהרבה
וכל התמונות במחשב.
מאז שאין את החנות המון המון זמן לא פיתחתי תמונות
למעשה מאז כל פעם שיש מבצע שווה אני עושה אלבום לתקופה (כתה א / שנה מסויימת/ חופש גדול עמוס וכו'
כמובן שלכל אחת אלבום שלה
אני עושה תמיד את הפשוטים -0גודל של A4 מקופל עם סיכות)
היתרון באלבום לעומת פיתוח תמונות זה שאת יכולה לשחק עם מספר וגודל התמונות.
הרבה פעמים שי תמונות שהשוליים פחות מעניינים או תמונה שאת דווקא רוצה אותה גדולה או סריה של תמונות שאפשר לעשותן כקולאז
ובאלבום מודפס זה אפשרי
כך שב אלבום של 40 עמודים נכנסות הרבה תמונות.
ולזכור שהתמונות נשארות במחשב כך שכדאי לשמור בתיקיות מסודרות ולגבות ואלבום הוא רק טעימה.
סבא סבתא.. עד שהגיעו הניידים החכמים הדפסתי להם הרבה תמונות
מאז רק בודדות והרבה פעמים אפילו במדפסת צבע רגילה תמונה ייחודית
כל השאר לנייד- הרבה יותר נח וזמין

flash disk וכונן חיצוני

בהתחלה הייתי צורבת על דיסקים, אבל עכשיו עברנו ל-flash disk וכונן חיצוני.
אני לא אוהבת לגבות בשירותי ענן ברשת. מרגיש לי פרוץ מידי.
אני מקפידה אחת לתקופה לגבות הכל (גם מה שכבר גובה קודם), כדי שלא ייוצר מצב שהמידע נפגע

גם אני חוששת מהרשת
ומצד שני... לא בטוחה כמה אפשר לסמוך לטווח ארוך על הכוננים הקשיחים למיניהם...

lironmama2

New member
יש הנחות וקופוני הנחה

בגרופון ועוד אתרים אחרים. גם מועדון אמא מעדכן כשיש קופון באתר כלשהו.
אני עשיתי אלבום אחד לשתיהן כשהיו עד גיל 5 חודשים.
עכשיו אני מתכוונת לעשות לכל אחת בנפרד אלבום סקראפ אישי עם תמונות שעשיתי להן בסטודיו.

למעלה