אלבום חמישי פרוע

Funky Giraffe

New member
אלבום חמישי פרוע

דמיינו לכם את האלבום החמישי בדיוק איך שהייתם רוצים לשמוע אותו. מי האורחים? מה הסגנון? מה הקו? האם יש קונספט? מה השינויים בעמדות הסולנים? מי מקבל ביטוי? תשתגעו.

Funky Giraffe

New member
התחלתי

האורחים שהייתי בוחר (בשאלה הזו תרגישו חופשי לכתוב כל מוסיקאי ישראלי) - יוני רכטר, מתי כספי, קובי אוז, סאבלימינל הסגנון - Fאנק כבד\לטיני. המון ברייקים, גרובים משוגעים, הרבה כלי נשיפה (וכשאני אומר כלי נשיפה אני לא מתכוון לחלילים אלא לרביעיות וחמישיות של סקסופון-חצוצרה-טרומבון), ביטוי גם לקטעים אינסטרומנטליים. ולקטע של הלטיני: הדג נחש הוכיחו את עצמם ב"מה שבא בא" (גירסת הופעה) כדרום אמריקאים מצויינים. הייתי שמח לשמוע המון קטעים שנוגעים בבוסה נובה, סמבה, סלסה ובכלל כל מה שנוגע בלטיני, רצוי פאנק לטיני..
ביטוי - בעיקר כלי נשיפה ופטיפונים. עצה ידידותית לגיא מר: שכח מהMPC, לפי דעתי זה לא מוסיף כלום שאתה לוחץ על אפקטים של סאונד-סיסטם (כמו למשל: פיצוצים, יריות, צופרים עם דיליי ובכלל כל הFXים למיניהם) - תחזור לסקראצ'ינג! וזו היתה קריאה מעומק הלב... סולנים - 60% שירות ובתים לשאנן סטריט ו40% לגיא מר. הייתי רוצה לשמוע את כל השאר עושים קולות או מקסימום שרים פזמונים, אני הכי אוהב את הקולות רקע של שלומי... תשפכו.

chen2408

New member
אז ככה

אני מסכימה איתך בקשר לקו ה"לטיני". אני חושבת שהביצוע של מה שבא בא הוא אחד הביצועים המעולים של הדג בהופעה חיה. מזכיר לי את תקופת "לזוז", שזו מוזיקה שכיף לרקוד ומסרים שלא "מתבזבזים". האורחים שהייתי בוחרת: הייתי רוצה חיבור עם תומר יוסף, גידי גוב, שלום חנוך, טיפקס, כנסיית השכל, שוטי הנבואה, דנה ברגר יכול להיות גם מעניין... הייתי מחזירה יותר בתים לשאנן כי הוא קצת "נשכח" באלבום האחרון, ואין ספק שהוא עושה א זה הכי טוב. אבל גם גיא ושלומי צריכים לקבל מקום של כבוד כי הם גם טובים! יאיא צריך לחזור לפזמונים, ולגבי דודוש אין לי מושג, לא נראה לי ששמעתי אותו שר לבד... ויאללה, תתחליו לעבוד על זה כבר!

למעלה