אצלי זה לא אלבומי רוק קלאסי...
לפחות לא השבוע... אקדום ואומר שלרוב אין לי אלבום אחד שעושה סיבובים במערכת, אלא אם הוא ממש חדש או שממש התגעגעתי אליו... אבל עכשיו שני אלבומים חדשים, האחד מקורי והשני לא (וזה דווקא חוקי ומוסרי- מיד תבינו למה)...שניהם לא אגדות רוק- אבל האחד השפיע המון, והשני מושפע מאוד... Willie Dixon & Memphis Slim- Willie's blues אלבומו הראשון של ווילי דיקסון ללא להקתו, מ-59, עם פסנתרן הבלוז ממפיס סלים... הוקלט בג'אם של יום אחד בניו-יורק.. מי שזיהה את השם בודאי מכיר את הקלאסיקות הגדולות של אומן הבלוז הזה. "זעזעת אותי" שזכה לביצועים באלבומו של ג'ף בק ובזפלין הראשון, "איני יכול לעוזבך" גם כן מהאלבום הראשון של הזפלינאים. spoonful מאלבומם הראשון של הקצפת, ועוד רבים שקצרה היריעה מלהכיל את כולם. אלבום זה שאצלי לא מכיל אף אחד מהקלאסיקות הללו, אבל עדיין מדובר באלבום בלוז שורשי נפלא שלוקח אותך ושם אותך באיזה מועדון קטן ודחוס בשיקגו של שנות החמישים! נהדר! פרווה חמה- פרווה חמה אלבומה הראשון של להקת הרוק המתקדם (בערך) הישראלית מסוף שנות התשעים. הלהקה הוציאה עוד אלבום והתפרקה (הזמרת שלה משתתפת בפרויקטים של ברי סחרוף)...האלבום לא יצא על cd, ואני הורדתי אותו, ובקרוב אצרוב- ושומע ללא הפסק. השפעה ניכרת על הלהקה היא לא אחר מאשר פראנק זאפה, אבל לא רק...השפעות להקות רוק מתקדם אחרות כמו "יס" ניכרות גם הן. אלבום נפלא, זמין באתר של ברייטמן בחלקו.