אלבום השבוע שלי

TheFly

New member
שלי , שלי

אלון אולאר'ציק - בואי נגיד שאני שלך בתור אחד שמחבב בלשון המעטה את יצירתו של ג'ף בק (גימל - לקנות לקנות את TRUTH וכמה שיותר מהר יותר טוב) אז אולארצ'יק הוא הקונטרה המקומית שלו. אמן מוכשר , מלחין וכותב מילים בחסד , אבל אף פעם לא מצליח לפרוע את הצ'ק בקופה. סקירה בקרוב מאוד.

noosh

New member
האלבום שלי..

השבוע (כלומר, השבוע שעבר) זה דוקא כן חזרה לעבר... פתאום נורא התחשק לי לשמוע את אין דה קורט, ואני חייבת לציין שזה היה ממש כיף... את השבוע הזה פתחתי עם הפסקול של שיער (אחלה פסקול לנסיעה באוטו ממוזג ביום חם), אבל אינ לא יודעת אם זה ישאר עד הסוף

yushii

New member
אצלי שבוע שני ברציפות

ניל יאנג עם HARVEST, AFTER THE GOLDRUSH, IN THE BEACH תמיד אחד אחרי השני, מבחינתי זה אלבום משולש, ומושלם לחלוטין. יש לי גם תכנון לשבוע הבא, אבל זו לא אגדת רוק אלא רק להקה שמחקה היטב (ולעיתים אף טוב מהמקור) את המוזיקה הכי טובה משנות ה-60 (THE CORAL).

האמת שאצלי זה במדיוק ככה

שיש איזה אלבום שאני חורש עליו שבוע אחד או טיפה יותר (אבל גם נותן צ'אנס לאלבומים אחרים) השבוע מככבים "הקליק" עם "עולם צפוף" האלמותי.. אפילו שהם לא ממש "אגדת רוק" (איזה מינוח מעצבן) זה אחד האלבומים האדירים ביותר שיצאו אי פעם מהארץ. שבוע שעבר כיככבו בגאון "אחרית הימים" האגדיים שכל מילה עליהם רק תוריד מההרגשה שלי אליהם. גאונים אחד אחד, כל שיר ממתק.

Radiohead - OK Computer

אמנם הוא דיסק דיי חדש ( 97') אבל הוא אגדי לכל דבר... דיסק פורץ דרך לפי דעתי :) וגם דיי חזרתי לשמוע את Oasis - Morning Glory, לא יודע למה...

Sultan of Swing

New member
כבר הרבה זמן שלא הייתי פה

ואוו איזו הרגשה טובה לחזור! אחרי כל מני מבחנים מוצלחים ומוצלחים פחות בהיסטוריה ובבטימטומתיקה פתאום מצאתי זמן לכתוב משהו בפורום הישן והטוב... אלבום השבוע שלי?! היה חסר לי הרבה זמן וקניתי השבוע במגדל האופרה! The Best Of The Doors אני כל כך אוהב את האלבום הזה... מומלץ בחום! לכולם!

pure alice

New member
ללא ספק ש

leonard cohen live songs זאת הייתה קנייה לא מתוכננת ואני לא יכול להתנתק מהלנרד לייב הזה..

אצלי זה לא אלבומי רוק קלאסי...

לפחות לא השבוע... אקדום ואומר שלרוב אין לי אלבום אחד שעושה סיבובים במערכת, אלא אם הוא ממש חדש או שממש התגעגעתי אליו... אבל עכשיו שני אלבומים חדשים, האחד מקורי והשני לא (וזה דווקא חוקי ומוסרי- מיד תבינו למה)...שניהם לא אגדות רוק- אבל האחד השפיע המון, והשני מושפע מאוד... Willie Dixon & Memphis Slim- Willie's blues אלבומו הראשון של ווילי דיקסון ללא להקתו, מ-59, עם פסנתרן הבלוז ממפיס סלים... הוקלט בג'אם של יום אחד בניו-יורק.. מי שזיהה את השם בודאי מכיר את הקלאסיקות הגדולות של אומן הבלוז הזה. "זעזעת אותי" שזכה לביצועים באלבומו של ג'ף בק ובזפלין הראשון, "איני יכול לעוזבך" גם כן מהאלבום הראשון של הזפלינאים. spoonful מאלבומם הראשון של הקצפת, ועוד רבים שקצרה היריעה מלהכיל את כולם. אלבום זה שאצלי לא מכיל אף אחד מהקלאסיקות הללו, אבל עדיין מדובר באלבום בלוז שורשי נפלא שלוקח אותך ושם אותך באיזה מועדון קטן ודחוס בשיקגו של שנות החמישים! נהדר! פרווה חמה- פרווה חמה אלבומה הראשון של להקת הרוק המתקדם (בערך) הישראלית מסוף שנות התשעים. הלהקה הוציאה עוד אלבום והתפרקה (הזמרת שלה משתתפת בפרויקטים של ברי סחרוף)...האלבום לא יצא על cd, ואני הורדתי אותו, ובקרוב אצרוב- ושומע ללא הפסק. השפעה ניכרת על הלהקה היא לא אחר מאשר פראנק זאפה, אבל לא רק...השפעות להקות רוק מתקדם אחרות כמו "יס" ניכרות גם הן. אלבום נפלא, זמין באתר של ברייטמן בחלקו.

Tidal

New member
פרווה חמה../images/Emo99.gif

אפשר עדיין להשיג את האלבום הראשון שלהם? [כן, גם לי יש אותו על המחשב, אבל המצפון שלי עובד שעות נוספות למרבה הפלא]

HelterSkelter1

New member
אם את מתכוונת ללהשיג אותו על דיסק

אז כמובן שמעולם הוא לא יצא באופן רישמי, אותו הדבר האלבום השני שלהם - שניהם הוצאו באופן חופשי להורדה באינטרנט חינם אין כסף.

Tidal

New member
הוא לא יצא? שמעתי שהוא כן..מוזר

[המצפון מתחיל להתפוגג
] אגב, מאיפה אני מורידה את האלבום השני? מצאתי רק את הראשון באתר של ברייטמן..

dimfo

New member
אומנם אני חדש, אבל ארשה לעצמי להגיב

אז ישנם שתי אלבומים שאני חורש המון לאחרונה: לא בדיוק רוק, אבל Leonard Cohen - Songs From A Room המצוין מתגנן אצלי בשבועות האחרונים. ודיסק ישן ומאוד מאוד אהוב עלי - אוטופיה - אוטופיה. אחד מן האלבומים האהובים עלי ביותר, ואחד האלבומים הלא מוכרים ולא מוערכים שיצאו מארצנו. 13 שירי רוק, כ-4 מתוכם אינסטרומנטליים מדהימים בעיני. גולת הכותרת של הדיסק היא ללא ספק נגינת הדיסק של איתן אזולאי, לטעמי הגיטריסט הטוב ביותר (חוץ מרוני פיטרסון, הוא לא ישראלי באמת) שיצא מארצינו. אז זהו סתם נסחפתי וזיינתי את המוח יותר מדי, אבל לא נורא.

Liricooli

New member
יש כמה..

Dream Theater- Six Degress of inner turnbalance רק החלק השני. (להוציא קצת אנרגיה.) Yes- Close to the Edge ו- The Birthday Concert של Jaco Pastorious שניהם נקנו לפני שבועיים.. לירי.

למעלה